Adventní tip: Jedno z nejkrásnějších vánočních míst v Praze najdete v zahradě Slovanského domu

Adventní tip: Jedno z nejkrásnějších vánočních míst v Praze najdete v zahradě Slovanského domu

Tisk

Slovansky dum perexNelákají vás přeplněné trhy na náměstích, a přesto si chcete užít romantickou vánoční atmosféru v centru Prahy? Pak zamiřte do zahrady Slovanského domu. Pod stoletými platany, uprostřed sváteční výzdoby s motivy andělů a hvězd můžete posedět v originálních vyhřívaných iglú a dát si voňavý svařák s dotekem šampaňského. 


Vánoční zahrada Slovanského domu je otevřená a nasvícená každý den od 16 do 23 hodin, a to až do 6. ledna 2023.

V zahradě Slovanského domu nechybí atraktivní světelný tunel a fotopoint pro nejkrásnější vánoční fotografie. Ty nejzdařilejší budou oceněny v rámci vánoční soutěže, která právě v těchto dnech běží na Instagramu Slovanského domu.

Slovansky dum3

O nádhernou světelnou výzdobu zahrady se postarala česká společnost Decoled, která v letošním roce připravila vánoční výzdobu také pro Staroměstské náměstí, Václavské náměstí nebo vánoční tramvaje jezdící po Praze. Zahradu obklopuje několik výtečných restaurací a součástí Slovanského domu je také multiplex, takže vánoční náladu můžete umocnit gastro zážitky či návštěvou kina.

Slovansky dum2

https://slovanskydum.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor se Siri Pettersen, autorkou trilogie Havraní kruhy

Siri PettersenSiri Pettesen je norská spisovatelka a designérka, známa především díky své populární trilogii Havraní kruhy, která žne úspěchy i v České republice. Jak se cítila, když svou knihu držela poprvé v rukou? A je nějaká z jejich postav i...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Prázdniny s kouzelným deníkem

denik perexDesky knihy připomínající látkový pestrobarevný vzor přímo vybízejí k přidělení statusu – Dívčí deník. A tím by dozajista byl, kdyby se zápis vedl jako denní záznam. Události v knize jsou skutečným vyprávěním je...

Divadlo

Rebelky v divadle Bolka Polívky

REBELKY perexKaždá premiéra v divadle známého klauna, principála, komika a vážného dramatického herce, je vždy událostí a představení jsou beznadějně vyprodaná. Ať už v inscenaci Polívka hraje, nebo ne. Stejné to bylo i na premiéře a v další sérii př...

Film

Zelené Vánoce podle Grinche

grinch  How the Grinch Stole ChristmasVánoční pohádka Grinch (2000) je v tuto roční dobu ještě poměrně neaktuální. Jim Carrey v převleku chlupatého, zeleného, sádelnatého a nesnášeného žoku lidského masa však ukazuje, že Váno...