Navštivte Lumina Park v Praze a užijte si procházku čtyřmi tajemnými zahradami

Navštivte Lumina Park v Praze a užijte si procházku čtyřmi tajemnými zahradami

Tisk

Lumina-Park-perexLumina Park, oblíbená audiovizuální atrakce, se po roce vrátil zpátky do Prahy. Minulý rok vás přenesl do pohádkového světa Alenky z Říše divů, letos vám nabídne kouzlo Tajemných zahrad.

Jedinečná atmosféra, miliony LED světýlek a interaktivní hrací prvky jsou zárukou, že si návštěvu parku užijí děti i dospělí. Co všechno na vás čeká?

Čtyři unikátní zóny, čtyři různé zážitky

Tajemné zahrady jsou rozdělené na čtyři zóny. Při návštěvě nejdříve vstoupíte do zóny věnované kultovním hrám, z nichž některé si můžete i vyzkoušet. Projdete labyrintem, pohrajete si a vyfotíte se ve svítících autech. Následuje zóna hudby plná instalací, na kterých si můžete i sami zahrát rozmanité melodie. Tóny trubky, klavíru i harfy vás okouzlí a kdoví, třeba si i zatančíte do rytmu jejich hudby.

Lumina-Park-Zahrada umeni 1

Zahrada umění

Zahrada umění představí známá i originální umělecká díla. Nakouknete do Van Goghova pokoje a budete moct obdivovat například malou ukázku z tvorby Alfonse Muchy nebo Dívku s perlou. Na konci procházky otestujete svou odvahu v zóně zasvěcené strachu. Budete čelit duchům, netopýrům i pavoukům a po překonání této části budete mít dobrý pocit z toho, že jste všem těmto stvořením dokázali nebojácně čelit.

Lumina-Park-Zahrada strachu

Zahrada strachu

V parku uvidíte i tyto unikátní umělecké instalace: „Srdce“ a „Lesní duchové“ od Marthy Mulawa, „Abstraktní masky“ od Oleny Glinka a „Netopýři“ a „Zlé květiny“ od Jarosława Koziara. Pokud chcete, můžete si během objevování zahrad zahrát i online kvíz. Při vchodu do parku stačí jednoduše naskenovat QR kód a hned poté můžete začít s vyplňováním.

Jak se do Lumina Parku dostanete

Lumina Park se nachází u areálu Koupaliště Džbán a vstup najdete v ulici Nad Lávkou. Pokud využijete městskou hromadnou dopravu, dojeďte na tramvajovou zastávku Nad Džbánem nebo na stanici metra A Nádraží Veleslavín, odkud je park vzdálený 10 minut chůze. Přímo před areálem se nachází velké parkoviště, na kterém lze zaparkovat zdarma, takže můžete bez obav dorazit i autem.

Lumina-Park-Zahrada her 2

Zahrada her

Vstupenky a další důležité informace

Procházka Lumina Parkem je dlouhá cca 1,5 km a zvládnete ji přibližně za hodinu. Trasa je vhodná i pro kočárky. Do parku je povolen i vstup se psy, ale pes musí být po celou dobu návštěvy na vodítku, mít nasazený náhubek a nesmí vstupovat na světelné atrakce.

Park je otevřen každý den do 25. 2. 2024. Do 4. 2. je otevírací doba od 17:00 do 21:00, od 5. 2. do 25. 2. od 17:30 do 21:00. Posledním návštěvníkům bude umožněn vstup ve 20:00. Vstupenky je možné zakoupit na místě nebo na webových stránkách Lumina Parku.

Vstupné:
Děti do dvou let: zdarma
Zvýhodněné (děti do 18 let, studenti do 26 let s platným průkazem ISIC, senioři nad 65 let, držitelé průkazu ZTP/P a jejich doprovod): 240 Kč – pondělí-čtvrtek, 260 Kč – pátek-neděle, svátky
Standardní: 280 Kč – pondělí-čtvrtek, 310 Kč – pátek-neděle, svátky
Rodinné: 900 Kč – pondělí-čtvrtek, 1050 Kč – pátek-neděle, svátky

Zdroj fotografií: https://luminapark.cz/galerie/

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Miloslava Erika Veselá: „Ten, kdo pro mě točí sny, je docela profík.“

erika 200Jako dítě chtěla být literární nebo výtvarný kritik, spisovatel, psychoanalytik nebo diplomat. Kritika jí rodiče zakázali s tím, že se má živit slušně. Neposlechla a v současnosti pracuje jako zahraničně-politický analytik. V lednu vychází její fan...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Marcela Zlatohlávková: Mudry

mudry 200Sám sobě léčitelem, zní podtitul této knihy. Je celkem útlá, ale čtivá, její obsah shltnete za hodinku. Dojem, který zanechává je  ale velmi zvláštní. Na jednu stranu jde o léčitelskou techniku, která tu není ještě příliš rozšířená a tak k ní běžný...

Divadlo

Rodina afektovaných egocentriků září na prknech Fidlovačky

hayfever 4Po jedenácti letech se Divadlo na Fidlovačce spolu s jeho diváky rozloučilo s úspěšnou hrou Guya Boltona a Williama Somerseta Maughama Julie, ty jsi kouzelná, v které v jedné z hlavních rolí excelovala Eliška Balzerová. Příznivci Elišk...

Film

Začalo natáčení filmu ROK VDOVY o skládání rozbitého života

Rok vdovy Pavla Beretova small 02V polovině července začala režisérka Veronika Lišková natáčet svůj první celovečerní hraný film ROK VDOVY podle scénáře Eugena Lišky. V hlavních rolích filmu se představí Pavl...