Vychází závěrečný díl Sladkých dětí

Vychází závěrečný díl Sladkých dětí

Tisk

sladkedeti 200Třetí a poslední díl trilogie o dětech s diabetem prvního typu se jmenuje Naděje nikdy nekončí. Je tak pokračováním knih Šípkové Růženky naruby a Sladký roky o dětech s diabetem 1. typu.

 

 

Hlavním hrdinkám knihy Naděje nikdy nekončí Róze, Simoně a Zdeňce je už 15, mají občanku a chodí na střední školu. Dospívají a v životě se pomalu staví na vlastní nohy. Dozvídají se víc o světě, kde nejsou pod ochranou rodičovských křídel, i o sobě samotných. Během jednoho roku toho zažijí opravdu hodně, musí se vyrovnat se ztrátou kamarádky, zvládnout první zkušenosti s láskou, zradou i alkoholem. Ne pro každého je nejtěžší začátek, kdy se musí vyrovnat s novou diagnózou, někoho čeká to nejtěžší mnohem později.

Simona, která má diabetes prvního typu a celiakii od dvou let a která vždy ostatním pomáhala, teď sama potřebuje pomoc. Tahle vzorná a silná holka se musí nadechnout a nabrat sílu, aby ten nejtěžší boj, boj sama se sebou, vyhrála.

 

sladkedeti

O autorce

Diana Kutilová, tlumočnice, spisovatelka a zakladatelka projektu Sladké děti, a její patnáctiletá dcera Tereza, která je autorkou ilustrací dětské trilogie i beletrie pro dospělé.

Podívejte se na ilustrace z knihy od Terezy Kutilové:


Více informací:https://www.sladkedeti.cz/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nejen děti jsou zákeřné. Stejní mohou být i rodiče

vsechny tvoje lzi perexSadie Roperové se rozpadlo manželství, a tak se s dcerou přestěhovala do rodného domu. Chce začít znovu, ale moc se jí nedaří. Její dcera nezapadá mezi své spolužáky na elitní škole a Sadie zas nedokáže navázat př...

Divadlo

Městské divadlo Brno představuje tituly pro sezónu 2024/2025

mdb 200Stanislav Moša, ředitel MdB říká, že v divadelní sezóně 2024/2025 pro diváky připraví celkem 9 inscenací. Pět z nich bude uvedeno na Činoherní scéně, čtyři pak na Hudební scéně. Jedna z nich bude premiérou českou a hned 3 (!) uvedou ve světové premiéře. „D...

Film

Film o Michalu Marošim se blíží dokončení, autoři prosí o podporu na střih a propagaci

marosi 200Film o českém bikerovi Michalu Marošim se už blíží do cílové rovinky, ale k dokončení mu pořád ještě chybí desítky, možná stovky hodin práce. Autoři se nyní obracejí na veřejnost s žádostí o podporu.

...