Metalové okénko říjen

Metalové okénko říjen

Tisk

mo 200Podzimní měsíc, kterému vévodí strašidelný svátek Halloween je za námi a nás čeká pohled do světa metalové hudby. Co se kde šustlo, co nás čeká v následujících měsících a hlavně již tradičně pořádná nálož videoklipů!

 

 

Polští provokatéři Behemoth vydali 5. října svůj nový opus s názvem I Loved You At Your Darkest, kde nám představili celkem 12 skladeb. Ke dvěma – God=Dog a Wolves ov Siberia – jsme již měli možnost vidět videoklip, tentokráte představují své temné vize ke skladbě Bartzabel:

Metalisté Death Angel začínají připravovat své deváté album, na kterém budou opět spolupracovat s vyhlášeným producentem Jasonem Suecofem. Naposledy vydali desku The Evil Divide v květnu 2016. Pokud holdujete jejich hudbě, můžete je vidět 1. prosince na Zimním Masters Of Rock ve Zlíně.

Šušká se, že dlouho očekávané album nejznámější německé kapely, slovutných Rammstein, by mohlo spatřit světlo světa na jaře příštího roku. Chlapci si dávají na čas, vždyť naposled nám naservírovali album v roce 2009, a to Liebe Ist Für Alle Da.

Na odlehčení tu mámě videoklip z připravované desky kanadského hard rockového tria Danko Jones, konkrétně k písničce We're Crazy. Viodeklip ukazuje záznam hned z několika festivalů a koncertů a pojednává o životě na turné:

Konečně jsme se dočkali více informací z tábora švédských Soilwork o jejich nadcházející desce. Bude se jmenovat Verkligheten, vyjde 11. ledna a ve standardní verzi bude obsahovat 12 písniček. Můžete si ale pořídit i bonusové EP Underworld, kde najdete dalších čtyři. Na ochutnávku tu máme klip k písni Full Moon Shoals:

Kolikrát už jsme slyšeli, že to Ministry balí? Nesčetně. Ale teď se situace obrátila. V březnu jim vyšla deska AmeriKKKant, na Brutal Assault předvedli, že vůbec nejsou do starého železa a samotný Al Jourgensen potvrdil, že maká na nové desce. Těšíte se?

mo ministry

Jsou to už čtyři roky, co Slipknot vydali fošnu .5:The Gray Chapter a nyní oznámili světu, že v létě se dočkáme novinkové desky. Zároveň vyráží na turné a dočkáme se jich i 11. června v Praze. Zároveň vypustili do světa videoklip k novinkové skladbě All Out Life:

Netradiční videoklip vydali kanadští Kataklysm. Prvního června vydali výbornou desku Meditations a z ní teď představují klip k písničce …And Then I Saw Blood:

Ukrajinští metalisté Jinjer vydali naposledy desku King Of Everything před třemi lety a teď na nás testují klip k písničce Ape:

Boční projekt Richarda Z. Kruspeho, kytaristy Rammstein, se hlásí s další deskou. Jeho kapela Emigrate vydá 30. listopadu třetí desku A Million Degrees. Jen připomenu, že eponymní debut se objevil v roce 2007 a druhá deska Silent So Long s řadou hostů (Marilyn Manson, Lemmy, Jonatha Davis) v roce 20147. Už se těším, co si na nás vymyslel. Dočkáme se jedenácti skladeb a opět nebudou chybět hosté – Till Lindemann, Benjamin Kowalewicz, Cardinal Copia a Margaux Bossieux.

 mo emigrate

Jonathan Davis, frontman Korn, vydal debutové sólové album Black Labyrint a z něj nám předkládá další klip, tentokrát k písni Basic Needs:

Před rokem vydala kapela Powerman 5000 desku New Wave, ze které prezentují videoklip k písni Footsteps And Voices:

Zdroj: http://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

1. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

BMC perex1Březen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům pís...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Maurizio de Giovanni: Bolest - detektivka po italsku

bolest200Nakladatelství Epocha vydalo v listopadu 2016 první díl úspěšné detektivní série Maurizia de Giovanniho, Bolest, který v originále vyšel už v roce 2006.

 

 

Divadlo

Molierova klasika přešitá podle vzoru dnešní společnosti má pořádné grády

misantrop 200Misantropa hraje kde kdo. Každý ho zná a alespoň jednou za život by ho měl v divadle vidět. Nutně to však nemusí být hra posazená do tehdejší doby. Hrát ho ale ve svetrech se sobem na hrudi a z původního textu zachovat pouze jm...

Film

Terminátor 3: Vzpoura strojů

terminator 3 200Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003) mohl být jedním z posledních skvělých filmů s Arnoldem Schwarzeneggrem, ale naštěstí svou kariéru předčasně neukončil a točí dál. V příběhu se má postarat o zmateného ...