Patti Smith se vrací do Prahy

Patti Smith se vrací do Prahy

Tisk

Patti Smith 200Zpěvačka, autorka a aktivistka Patti Smith vystoupí se svým Bandem 21. července ve Foru Karlín. Vstupenky už jsou v předprodeji v sítích GoOut a Ticketmaster.

Jako mnoho významných hudebníků začínala i Patti Smith v polovině sedmdesátých let v tehdy ještě ne úplně známém klubu CBGB. S kapelou Patti Smith Group, ve které působil i Čech Ivan Král, pak natočila své první album Horses. Ostatně toto album celé přehrála při jejím posledním pražském vystoupení v roce 2015. Koncertní turné bylo tehdy věnováno právě oslavám čtyřiceti let od vydání tohoto debutového alba, které se stalo legendární nahrávkou oceňovanou jak fanoušky, tak kritiky a zcela právem má svou nesmazatelnou stopu v dějinách hudebního byznysu. Jeho vydání tak nastartovalo neuvěřitelnou kariéru, která s menší přestávkou trvá dodnes.

S Patti Smith Group nahrála ještě další čtyři neméně kvalitní alba. Poslední Wave z roku 1979 bylo ale na delší dobu posledním. Po jeho vydání Patti skupinu rozpustila a věnovala se rodinnému životu. Fanoušci si na její návrat na koncertní pódia museli počkat až na konec devadesátých let. Za svou dosavadní kariéru natočila celkem jedenáct studiových alb. V roce 2007 byla uvedena do Rock and Roll Hall of Fame.

„Koncert Patti Smith jsme poprvé realizovali v roce 1996 a ten poslední před pěti lety. Pokaždé bylo vyprodáno a její vystoupení byla velmi strhující. Těšíme se, že v červenci tomu bude také tak,“ říká zástupce pořádající agentury Milena Palečková.

Ve Foru Karlín vystoupí Patti Smith v komornější sestavě. Doprovodí ji Tony Shanahan na basu a klávesy, Seb Rochford na bicí a zpěvaččin syn Jackson Smith na kytaru.

Patti Smith

Patti Smith and Band
Kdy: 21. července 2020 od 20:00
Kde: místo konání: Forum Karlín
Vstupenky: v prodeji v síti Ticketmaster a GoOut, ceny: sezení 2.500,- CZK / stání 1.550,- CZK

Zdroj foto: Stephen Sebring


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

SKUPINA KRAUSBERRY SLAVÍ: JEDENATŘICET LET S JEDENATŘICETI PECKAMI

kraus200Zaplaťpánbůh za některé vyhazovy! Kdyby nemusel Martin Kraus odejít z kapely Bluesberry, asi by nevznikla kapela Krausber ry. Scéna české populární hudby by byla ochuzena o energií nabitou, originální skupinu, o písničky jako třeba Vlakem na Kolín, S...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Působivá novela z periferie – Dům číslo 6

2001Kdysi to byla chlouba prosperujícího podniku i české architektury, dneska je to dům pro opuštěné lidi na okraji společnosti. Je za plotem a není za plotem, nikdo se o ty, kdo v něm žijí, nezajímá, nikdo se nezajímá ani o něj. Jen chátrá. Pak přijde nadšený mlad...

Divadlo

Divadlo na Vinohradech uvede slavnou detektivku Past na myši

past200Nejslavnější divadelní detektivka Agathy Christie všech dob, to je Past na myši, jejíž premiéru uvede v sobotu 15. října Divadlo na Vinohradech. V překladu Pavla Dominika a režii Jana Buriana se na jevišti objeví Aneta Krejčíková, Ondřej Kraus, Regina Rázlo...

Film

Matka!: povstání Fénixe z popela?

matka perexDo kin přichází nejnovější snímek Darrena Aronofského. Kdo zná jeho předešlé filmové počiny ví, jak silný dojem jeho snímky zanechávají. Komorní drama Matka! není výjimkou a je další z řady filmů, které Vás nenechají při shlédn...