Metalové okénko prosinec

Metalové okénko prosinec

Tisk

mo 200Máme tady poslední Metalové okénko roku 2021 – nebudeme ale bilancovat, jen se podíváme pod pokličku toho, co se v prosinci událo zajímavého, jaké klípky vyšly a co můžeme očekávat v budoucnu. Pěkné čtení přeji!

 

 

Švédská kapela Arch Enemy vydala novou písničku a rovnou i videoklip House Of Mirrors:

Americká sludge metalová kapela Crowbar hlásí, že 4. března vydává další studiovku. Deska Zero And Below bude obsahovat deset skladeb a už teď si můžete udělat o této hudbě obrázek při poslechu singlu Chemical Godz:

Nestorové grindu, Britové Napalm Death se nějak činí – loni vydali jako vždy kvalitní desku Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism, začátkem února vydávají mini-album Resentment Is Always Seismic - A Final Throw Of Throes. Takže se můžeme těšit hned na osm nových písniček! Jako ochutnávku tu máme Narcissus:

Pět let po desce Atonement vydávají američtí death metalisti Immolation novinku – tou je Acts od God, která vychází 18. února a na které najdeme celkem 15 písní! K poslechu je ta poslední, Apostle:

Americká rocková kapela Nonpoint vydala 27. prosince EP o pěti písních pod názvem Ruthless. A rovnou přibalili i videoklip ke skladbě Back In The Game:

Je to až k nevíře, ale němečtí thrash metaloví veteráni Destruction oslaví 40. narozeniny! Oslavy to budou velkolepé, neboť se rozhodli 8. dubna vydat novou studiovku. Album ponese název Diabolical a eponymní píseň tu máme ve formě videoklipu:

Co nejvíc vytěžit z nového alba, o to jde nyní projektu Emmigrate, kde je frontmanem Richard Z. Kruspe, známější spíš jako kytarista Rammstein. Emmigrate vydali 5. listopadu čtvrtou studiovku The Persistence Of Memory s devíti skladbami a nyní tu máme klip, kde se představí Till Lindemann, písničku Always On My Mind:

Debutové sólovky se dočkáme od George "Corpsegrinder" Fishera, tedy vokalisty formace Cannibal Corpse. Čtvrtého února vydá desku Corpsegrinder o deseti skladbách a už teď nabízí k poslechu i podívání píseň Acid Vat, kde hostuje i Erik Rutan:

Frontman kapely Deftones, Chino Moreno, opět sází na svůj vedlejší projekt Crosses, který má s kytaristou kapely Far Shaunem Lopezem. K dispozici máme cover od Q Lazzarus, písničku Goodbye Horses:

A na co se těšit v novém roce? Třeba na osmou studiovku polských Decapitated, která by měla přifrčet někdy na jaře. Deset nových skladeb přinese moderní technický metal, jaký máme rádi.

Vyjde toho samozřejmě mnohem víc. Sama mám pár želízek v ohni, na které se neskonale těším. Můžete dát vědět, na co se v roce 2022 těšíte právě vy!

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Berdík, revoluce v pěstování zeleniny. Nová éra městského zemědělství začíná

Berdik perexJe tady jaro a to už je nejvyšší čas, aby se milovníci čerstvé zeleniny poohlédli po nějakých sazeničkách nebo semínkách a dali se do práce. Taková doma vypěstovaná rajčátka nebo mrkev jsou přeci jen voňavější a chutnější, než ty ze supermarket...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Hodní psi k jižnímu pólu nedojdou

Hodní psi k severnímu pólu nedojdou

Po náhlé smrti svého pána Majora Thorkildsena zůstane jeho věrný psí přítel Tassen sám s paní Thorkildsenovou. Každý z nich se...

Divadlo

Světáci: Nesmrtelná česká komedie s písničkami

Svetaci 200„Tak třikrát whiskey s ledem, ať trošku popojedem, a dámám Hennessy...“ To je tak, když si poctiví venkovští fasádníci, kteří přijeli pracovat na obnově hlavního města, chtějí trošku vyhodit z kopýtka. „Když Praha za noci zazáří neonem, není m...

Film

Přehlídka Be2Can otevírá náruč

be2can perexČesko-slovenská distribuční firma Film Europe (která navíc provozuje i několik placených televizních kanálů) pořádá každoročně přehlídku svých filmů, posbíraných z nejprestižnějších filmových festivalů – z Berlína, Benátek a Cannes. K tomu odk...