něco něco děkují živým videem a spouští crowdfundingovou kampaň na vinyly

něco něco děkují živým videem a spouští crowdfundingovou kampaň na vinyly

Tisk

neco neco 200Živákem písně Nadšená chce pražská dvojice něco něco poděkovat za přízeň fanoušků a hudebních kritiků. Jejich aktuální deska Útržky získala jen čtyři měsíce po vydání nominace na hudební ceny Vinyla a Apollo v kategorii album roku, i umístění na předních místech žebříčků nejlepších počinů roku 2021. Proto se rozhodli zkusit ji nabídnout na vinylech.

 

 

Z desky Útržky pochází také píseň Nadšená, k níž kapela zveřejnila živé video. „Nadšená je natočena bez střihu v kameře či v hudbě. Živé video bez příkras podpořilo křehkost a intimitu skladby, pojali jsme ho jako takové PF k novému roku. Využili jsme jedinečného prostor chalupy Bětčiny tety Evy Cimburové na Bukovině, který vytvořil architekt Vít Cimbura. Interiér hraje ve videu stejně důležitou roli jako my dva,“ říkají k Nadšené Alžběta Trusinová a Tomáš Tkáč, členové něco něco.

Album Útržky si zatím můžete poslechnout jen digitálně, což by kapela ráda změnila kampaní na crowdfundingové platformě Donio. Oba jsou příznivci fyzických nosičů, i proto si přejí, aby Útržky vyšly na vinylu. O grafickou podobu se postará grafický designér Lukáš Franz, jehož rukopis dobře znají třeba fanoušci Houpacích koní. Součástí gramofonových desek bude kód ke stažení alba v digitální podobě.

„Nepořádali jsme ani křest prvního alba, protože jsme si nebyli jistí, zda by přišlo dost lidí. Chceme dělat věci, které mají smysl, a proto je pro nás důležité zjistit, jestli o vinyly naši fanoušci stojí, předtím, než je necháme vyrobit,“ vysvětlují něco něco, proč se do crowdfundingu pouštějí, a předkládají tak možné řešení na otázku, kterou v současnosti řeší mnoho umělců. Podpořit vydání nosiče můžete zde.

něco něco tvoří zpěvačka Alžběta Trusinová a kytarista, hráč na syntezátory a producent Tomáš Tkáč. Pár stojí za vydavatelstvím Divnosti, na kterém loni vyšlo také album Ima Teva nebo singly písničkářky Kvietah a Party vynikajících lidí.

neco neco2

Více informací:
Crowdfundingová kampaň na Donio.cz: donio.cz/utrzky-na-vinylu
Multilink k poslechu alba na streamovacích službách: songwhip.com/neconeco/utrzky
Web: neconeco.online
Facebook: facebook.com/neconecokapela
Instagram: instagram.com/neconecokapela/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pro skupinu Flattus je Sunday Music Jam srdcovka!

flattus 200Skupina Flattus vystoupí na začátku září na akci Sunday Music Jam. Co plánují a jak se jim vede se dozvíte v tomto rozhovoru.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vezměte si k vodě Nestydaté plavky

Nestydate plavky 200Ani to dlouho netrvalo a je tady další knížka amerického humoristického klasika C. D. Payna, který se proslavil především edicí Mládí v hajzlu. Hrdinové jeho knih jsou povětšinou nešťastníci a to je možná důvod, proč jej lidé ta...

Divadlo

Mystický muzikál mytických rozměrů

Velka ryba 200„Můj otec mluvil po celý život o tom, že opustí své rodné městečko a vydá se do velkého města, protože nechce být velkou rybou v malém rybníku.“ Takto mluvil americký jižanský spisovatel Daniel Wallace o svém vlastním otci, který se stal tak...

Film

Divoká stvoření jižních krajin: dokonalý film s dojemným a naivním poselstvím

divoka stvoreni jiznich krajinV porovnání s blockbustery letošního léta trhajícími rekordy v multikinech působí Divoká stvoření jižních krajin jako blesk z čistého nebe. Celovečerní debut Benha Zeitlina...