FESTIVAL ŽÁKOVIC POCTA MEKYMU

FESTIVAL ŽÁKOVIC POCTA MEKYMU

Tisk

Zakovic 200V Bošáckej doline vypukne 29. a 30. júla 22. ročník festivalu ŽÁKOVIC OPEN . Do Trenčianskych Bohuslavíc príde zahrať HEX, Billy Barman, Medial Banana, Chiki Liki Tu-a či objav roka Tamara Kramar. Okrem nich sa návštevníci môžu tešiť na Paru, Diego, funk-rockovú kapelu Žena z Lesoparku, skupinu Vetroplach, ktorá oslavuje 20 rokov na scéne a príde aj bratislavská legenda O.B.D. Pozvanie prijali aj Emma Drobná a Laura Weng. O detský program sa postará Toddler Punk a zahrajú aj Cpt. Slice, Autodrom, Fishface, alebo Random Choices.

„Ľudia majú radosť, že sa môžu opäť slobodne baviť. Teším sa, že sa veci vrátili do normálu a že tento pocit po dvoch rokoch zažije aj náš festival. Bošácka dolina, ako aj dedinka Trenčianske Bohuslavice je kúzelná a pre tých, ktorí ešte u nás neboli, to môže byt s pocitom opäť získanej slobody, krásny zážitok. Preto všetkých pozývame na náš malý, milý a rodinný festival. Tešíme sa, že sa opäť stretneme aj s tými návštevníkmi, ktorí sa nezmestili na festival v posledných dvoch rokoch, keď bola obmedzená kapacita,“ pozýva organizátor festivalu Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Zakovic1

Tento rok sa nesie v duchu pocty Mekymu, ktorý len nedávno odišiel do hudobného neba.

„Projekt Pocta Mekymu nám posvätila Mekyho žena Katka, ktorá na festival aj zavíta. Meky vystúpil na našom festivale pred 15-timi rokmi na špeciálnom koncerte. Prvú polovicu spieval svoje hity v akustickej podobe a v druhej polovici koncertu odspieval Beatlesácke hity spolu s kapelou ŽÁKOVIC OPEN Alllstar Band. Tento koncert patril medzi najsilnejšie vystúpenia v histórii festivalu,“ uzatvára Yxo.

ziakovic open plakat

Text: Tlačová správa NK Factory s.r.o, Lenka Meravá

Zdroj foto: NK Factory s.r.o

Viac info: http://www.zakovicopen.sk/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Začala jsem svým snům rozumět a vykládat je i druhým

Taťána KročkováNejdříve psala básničky, které, jak sama přiznává, byly spíše jakési přetlaky emocí a jejího silného vnímání. Pak přišly novelky ze života, v nichž mohla uplatnit svoji fantazii, která pracovala na plné obrátky. Později si jen t...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jeffrey Eugenides: Sebevraždy panen

200litKonečně jsme se dočkali. V říjnu vyšlo v nakladatelství Host další dílo jednoho z nejoceňovanějších amerických spisovatelů této doby, držitele Pullitzerovy ceny a autora knih Hermafrodit a Hra o manželství, které již v ČR vyšly a měly velký úspěch. Jedn...

Divadlo

Lucie Trmíková: „Přijďte si poslechnout krásná slova plná barvy, života, touhy, lásky i bolesti.“

Dvoji domov 200V Experimentálním prostoru NoD se dnes odehraje premiéra inscenace Nebeský-Trmíková-Prachař: Dvojí domov / z Čepa, a proto jsme oslovili paní Lucii Trmíkovou, která je zde herečkou i scenáristkou. Co má předat toto dílo Jana Čepa a proč bys...

Film

Herečka Jaroslava Vysloužilová-Wanieková hrála vždy ne na sto, ale na tisíc procent

jaroslava foto perex

V úterý 23. listopadu zemřela ve věku 85 let divadelní a filmová herečka Jaroslava Vysloužilová-Wanieková Přes čtyřicet let byla věrná šumperskému divadlu, kde se dočkala rolí, na které vzpomínala jak ona sama, tak její ...