Metalové okénko září

Metalové okénko září

Tisk

mo 200Měsíc září přináší hned několik tipů na kvalitní videoklipy, stejně jako informace o chystaných albech a dalších projektech. Pevně věřím, že každý zde najde šálek toho svého čaje, nebo si třeba poslechne něco nového a nečekaného.

 

 

Jestli si občas rádi poslechnete ženský vokál v nadupané muzice, můžete si poslechnout kapelu Otep, kterou vede zpěvačka, básnířka, ilustrátorka a aktivistka Otep Shamaya. Ta plánuje začátkem příštího roku vydat svou devátou studiovku. Zatím si tedy můžete poslechnout třeba zatím poslední desku z roku 2018, Kult 45.

Rockoví pohodáři Puddle Of Mud vydali desku Welcome to Galvania už před třemi lety a nyní nám představují videoklip k písničce My Kind Of Crazy:

Hororově laděná kapela Wednesday 13 vydává své nové studiové album 7. října. Na desce Horrifier najdeme jedenáct skladeb a jak to bude šlapat si můžete udělat obrázek při videoklipu písně Insides Out:

Další kapelou, která představuje zbrusu novou muziku, je americká rockově-metalová banda Nonpoint. Ti do toho jdou po hlavě a valí do nás klípek ke svižné flákotě Paper Tigers:

The Black Dahlia Murder jede dál! Kapela, která v květnu ztratila frontmana Trevora Strnada, který spáchal sebevraždu, se rozhodla pokračovat a jít dál. V říjnu se v Detroitu uskuteční koncert, který bude oslavou života a odkazu tohoto zpěváka. Novým hlasem kapely se stává zakládající člen Brian Eschbach, který odloží kytaru a vrhne se na zpěv. Přeji jim jenom úspěch a doufám, že se jim z této tragické události podaří otřepat a rozdávat díky své hudbě radost i nadále.

mo the black dahlia murder

Švédští melodici In Flames uvítají 10. února své čtrnácté album, které ponese název Foregone. Z dvanácti skladeb nám letos nabídli jako ochutnávku už dvě (State Of Slow Decay a The Great Deceiver), k té třetí, Foregone Pt. 1, přináší vizualizér:

Stillwell, projekt zahrnující basáka KoRn Fieldyho Arvizu, zpěváka a vokalistu Q-Unique Quilese a bubeníka P.O.D. Noaha Bernanda, vydal oficiální videoklip k novému singlu Can't Stop Now:

Serje Tankiana jistě mnozí znají jako hlas Systém Of A Down, ale tento umělec tvoří i pod svým vlastním jménem. Loni vydal EP Elasticity a nyní, 21. října, vydává EP Perplex Cities, kde najdeme pět písniček.

Polská kapela Behemoth vydala 16. září studiovku Opvs Contra Natvram a jako obvykle na nás útočí promyšleným marketingem ve formě videoklipů. Ten nejnovější je k písni Versvs Christvs:

Americká elektro banda Dope vydá 24. února svou sedmou studiovku pod názvem Blood Money Part Zer0 a k ní nám předkládá videoklip ke skočné písničce No Respect:

Zdroj: https://blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

8. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

8 BMC perexBřezen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Zlomené pero je skvělý název románu o feministce z 19. století

Zlomene peroNěmecká autorka Sabine Ebert, která se proslavila ságou o osudech porodní báby, ve svých četných románech ukázala, že psát rozhodně umí. Nakladatelství Ikar nově vydává její román Zlomené pero, který pojednává o osu...

Divadlo

„My pijeme rum!“

zavislosti navzdory200Závislost. Máte taky na něčem závislost? Možná nějakou, která není škodlivá pro vaše okolí – dezert po obědě? Ranní káva? Že nesmíte chybět na žádné premiéře filmu, divadelní hry…? A co ty horší formy závislosti, které už ovli...

Film

Ponorná řeka kinematografie je dobře ukrytá pod povrchem

200filmVše, co nabízejí kina a co chrlí televize, jsou iluzionistické rozprávky vystavěné na více či méně snadno rozlišitelných příbězích. Jenže o nich kniha Ponorná řeka kinematografie nepojednává. Její autor Martin Čihák hned v prvních velkými písmeny psaný...