Zavítejte na legendy hudební scény

Zavítejte na legendy hudební scény

Tisk

broadway 200Pražské divadlo Broadway hostí v březnu po covidové odmlce hned trojici koncertů jedinečných muzikantů. Šňůru hudebních stálic zahájí 10. března Petr Spálený, následovat ho 16. března budou sourozenci Hana a Petr Ulrychovi a nevšední show plnou vzpomínek uzavře 23. března legendární Ivan Mládek.

 

Hvězdná jména, kterým patří česká hudební scéna. I tak by se dali připomenout slavní muzikanti jako Petr Spálený, sourozenci Ulrychovi nebo Ivan Mládek. České legendy se i přes svůj vysoký věk a komplikovanou situaci s pandemií covid-19 rozhodly vystoupit před diváky. A koncert to nebude ledajaký. Návštěvníci se mohou těšit na krásné prostředí divadla Broadway, dokonalou akustiku i nabitý zábavný program plný nejznámějších českých hitů.

Petr Spálený přivítá fanoušky svými největšími šlágry

Sérii unikátních hudebních eventů odstartuje muzikant se sametovým hlasem, skladatel a kytarista Petr Spálený, který vzhledem ke dvěma závažným operacím dlouho nevystupoval. Diváci si tak po delší pauze mohou poslechnout notoricky známé skladby jako Plakalo bejby, Kdybych já byl kovářem nebo Až mě andělé, a to za doprovodu tradičního Apollo bandu. Nebude chybět ani hvězda Semaforu a jeho životní partnerka Miluška Voborníková. Vstupenky na toto setkání s Petrem Spáleným v divadle Broadway pořídíte již nyní výhradně v síti prodejce Ticketlive.

broadway spaleny

Věhlasné známé hity i úplně nová tvorba dua Ulrychových

Jako druhá v pořadí své pěvecké umění představí nezapomenutelná dvojice Hana a Petr Ulrychovi. Úspěšní hudební sourozenci mají za sebou téměř 60 let společného zpívání, a tak není divu, že si za tu dobu získali fanoušky napříč generacemi. Jejich společná skupina Javory spolu s bigbítovou odnoží Javory Beat předvedou na pódiu divadla Broadway neopakovatelný zážitek ve formě starých beatových pecek, ale i nových melodičtějších písní. Vstupenky na jedinečnou příležitost, jež se možná dlouhou dobu nebude opakovat, pořídíte exkluzivně v síti prodejce Ticketlive.

broadway ulrychovi

Bonbonkem na závěr bude Ivan Mládek a jeho Banjo Band

Kdo by neznal svérázného Ivana Mládka a jeho věrný hudební nástroj, se kterým už přes šedesát let brázdí jedno české město za druhým? Oblíbený muzikant, moderátor, bavič, textař, skladatel i komik, který v únoru oslaví kulaté osmdesáté narozeniny, se tentokrát po boku své skupiny Banjdo Band vydává do víru metropole. Skladatel více než šesti stovek chytlavých písní, z nichž ty nejznámější jako Jožin z bažin, Linda nebo Prachovské skály doslova zlidověly, nechá diváky nahlédnout pod pokličku své celoživotní tvorby. Přijďte si zazpívat legendární hity, jež nikdy nezestárnou. Vstupenky zakoupíte exkluzivně na portále Ticketlive.

broadway MLADEK

Organizátoři upozorňují, že událost proběhne dle aktuálně platných nařízení vlády ČR proti šíření covid-19.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Klášterní hudební slavnosti: PŘÍPRAVA LETOŠNÍHO ROČNÍKU BYLA TÉMĚŘ SMRTÍCÍ

Klasterni slavnosti perexPřinášíme vám rozhovor s ředitelem festivalu Klášterní hudební slavnosti 2017 MgA. Romanem Janků.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

VHRSTI chce být dospělý - Finále volné trilogie VHRSTI

vhrsti Chci byt dospely 200Po pěti letech vyšla poslední ze zamýšlené trilogie ilustrátora a spisovatele, který tvoří pod pseudonymem VHRSTI. Jeho malý hrdina Štěpán se nejdřív zbavil strachu ze tmy (Už se nebojím tm...

Divadlo

Zabíjejte popírače klimatických změn. Švandovo divadlo chystá satirickou komedii o střetu politiky a ekoteroristů

Zabijejte popirace 200Co se stane, když se mocná síla klimatické změny střetne s nepružnými osobami z nejvyšší politiky? Ministryně životního prostředí se ocitá v největší morální krizi za svoji kariéru a koncert v australském parlamentu, který je...

Film

Surrealisté včera i dnes

sileni perexNakladatelství Academia přichází velice záslužně s překlady zahraničních děl, která se dotýkají kultury v Česku (či spíše v socialistickém Československu). Nejprve se mohli zájemci seznámit se spi...