Aneta Langerová napsala píseň Olze Havlové a vydává se na jarní koncertní turné

Aneta Langerová napsala píseň Olze Havlové a vydává se na jarní koncertní turné

Tisk

Aneta200Píseň pro Olgu vznikla jako vyznání Olze Havlové a jejímu hluboce lidskému poslání ve spolupráci s producentem Jakubem Zitkem. Poprvé živě zazněla v úterý 14. 3. 2023 v Kongresovém sále České národní banky, kde se uskutečnil slavnostní Benefiční koncert, který pořádal Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové společně se spolkem Silou Hlasu a Alfrédem Strejčkem – k nedožitým 90. narozeninám paní Olgy Havlové. Mezi jinými umělci vystoupila Aneta za doprovodu klavíristy Jakuba Zitka a Maranatha Gospel Choir.

„Byla jsem velmi poctěna, že mě Nadace Olgy Havlové oslovila. Vyslechla jsem si jejich přání o vzniku písně a začala přemýšlet. Vzhledem k tomu, že jsem Olgu Havlovou bohužel nikdy osobně nepotkala, čerpala jsem z různých zdrojů, knih, rozhovorů, vyprávění o jejím životě, ale také z fotografií Bohdana Holomíčka, jehož pohled na Olgu mi přišel vždy blízký. Bohdan mi poslal pár dosud nezveřejněných fotografií, na něž jsem se dívala stále dokola a v hlavě mi začala znít píseň. Sedla jsem si ke klavíru a přirozeně začala zpívat o tom, co vidím v jejích očích a o víře v lidi, kteří mají dobrou vůli a dělí se o své štěstí s ostatními, kteří třeba takové štěstí nemají.

Někteří lidé jsou tak silnými osobnostmi, že tu s námi stále někde jsou. Máte pocit, že jsou vám blízcí, že je znáte už mnoho let. Pro mě takovou osobností je i paní Olga. Světlo dobré vůle, které v lidech probouzela Olga Havlová můžete s námi nést dál,“ uvedla Aneta.

Aneta1

V průběhu celého roku si Písní pro Olgu a dalšími událostmi Výboru dobré vůle budeme připomínat poselství paní Olgy. K 85 Stromům Olgy Havlové, které byly vysazeny napříč Českou republikou v roce 2018, přibude dalších 5 stromů symbolizujících 90 let od jejího narození. V den narození Olgy Havlové, 11. července, se v Týnském chrámu uskuteční bohoslužba, již bude celebrovat biskup Václav Malý. O dalších chystaných akcích bude veřejnost informována na webových stránkách nadace www.vdv.cz.

Digitální singl PÍSEŇ PRO OLGU je možné zakoupit a stáhnout ve formátech MP3; FLAC nebo v Hi-Res či streamovat: https://anetalangerova.lnk.to/PisenProOlgu

Výtěžek bude věnován Výboru dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové prostřednictvím sbírky DÁREK PRO OLGU: http://www.olgahavlova.cz.

Aneta singl

Aneta se společně s kapelou a smyčcovým triem rozletí na jarní turné Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován do světa Dvou sluncí, která se rozzáří všude tam, kde budete i vy. Koncerty se uskuteční v Praze, Hodoníně, Rosicích, Varnsdorfu, Hradci Králové, Nymburku, Kopřivnici, Vsetíně a chybět nebude ani Trenčín u našich slovenských sousedů. „Poleťte s námi blíž ke slunci na jarních koncertech.“

Termíny turné Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován:
11. 4. 2023 - Hodonín, Kulturní dům
12. 4. 2023 - Rosice, KD Cristal
13. 4. 2023 - Trenčín, Piano club
16. 4. 2023 - Varnsdorf, Městské divadlo
17. 4. 2023 - Hradec Králové, Klicperovo divadlo
18. 4. 2023 - Nymburk, Kino Sokol
24. 4. 2023 - Kopřivnice, Kulturní dům
25. 4. 2023 - Vsetín, Dům kultury

Zdroj foto: © Bohdan Holomíček (foto cover Píseň pro Olgu), Herbert Slavík (promo foto Anet), Helena Kadlčíková (foto z koncertů Anet), Anna Šolcová (foto z Benefičního koncertu pro Olgu)

Více informací:

www.langerovaaneta.cz
www.facebook.com/AnetaLangerovaOfficial/
www.instagram.com/langerova_aneta/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Markéta Schneiderová: „Hodně mi záleží, aby člověk zapomněl, že je to jenom napsaný.“

schneiderova 200Jak se ze spisovatelky ‚do šuplíku‘ stane úspěšná blogerka, která trousí svá díla po světě? Co člověka nakopne, aby si začal plnit svůj sen a přitom se nezačal brát hrozivě vážně? Markéta Schneiderová je ženou činu. Osob...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Fanouškovství i historie nejúspěšnějšího českého klubu

Fotbalová škvára 200Úspěšný český autor Ota Kars přichází s dalším dílem, které se tentokrát věnuje jeho vášni pro fotbal. Fotbalová škvára je další knihou vydanou ke 130. výročí od založení letenského klubu. Popisuje jeho historii tak trochu j...

Divadlo

Divadlo PROJEKT 2 jde vlastní cestou a nachystalo hned dvě premiéry

divadloProjekt2 1Divadlo Projekt 2 začalo psát svou historii na začátku roku 2018. Jeho zakladateli jsou David Piskor a Eva Polívková, absolventi hereckých kurzů Divadelní a filmové společnosti Zity Kabátové a následně Starbag Ateliéru, kde pod vedením he...

Film

Dokáže Zkáza Dejvického divadla nahradit Most?

5c1252519f2ac63478beddc7Po velkém úspěchu fenomenálního Mostu přichází Česká televize s další seriálem, který má velice dobře našlápnuto. Zkáza Dejvického divadla údajně předčí i kolegu ze severu, kterého už velice brzy nahradí. Viděli jsme prvn...