Zlínské divadlo čekají dvě kulturní neděle

Zlínské divadlo čekají dvě kulturní neděle

Tisk

 

divadlo zlin 200Městské divadlo Zlín má stále zavřeno, ale čekají je dvě neděle s divadlem, alespoň ve formě audio a online.

 

 

 

Mezinárodní den solidarity s Běloruskem a Uražení

V neděli 7. února je Mezinárodní den solidarity s Běloruskem. Vyhlásila ho běloruská politička a aktivistka Světlana Tichanovská a Městské divadlo Zlín se k němu připojí. V ten den zařadí do podcastu Hladový Kašpárek k volnému poslechu rozhlasovou hru běloruského autora Andreje Kurejčika Uražení. Doplněna bude o krátký úvod režiséra Patrika Lančariče.

Lančarič bude i hostem online debaty na téma solidarity s Běloruskem, kterou 7. února pořádají České středisko ITI - zastřešující platforma českých scénických umění a Divadelní ústav.

divadlo zlin belorusko

Na Valentýna hrají!

Ať jste zamilovaní, nebo singl, nebo prostě jen milujete divadlo a chybí vám - pro vás všechny chystá Městské divadlo Zlín valentýnské představení. V neděli 14. února ve 20.00 zvou na křehkou komedii Motýli jsou volní ONLINE! Pusťte si je na Facebooku nebo YouTube divadla.

Odkaz ke sledování najdete i na www.divadlozlin.cz

 

divadlo zlin motyi

Více informací:
https://www.divadlozlin.cz/cs/novinky/zlinske-divadlo-soucasti-celosvetoveho-unikatniho-projektu-na-podporu-beloruska.html
https://www.divadlozlin.cz/cs/novinky/nechytejte-motyly-zlomite-jim-kridla.html
www.hladovykasparek.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Martin Stručovský: „Psaní knihy byla jedna z věcí, která mě držela nad vodou.“

martin strucovsky 200Martinu Stručovskému vyšla letos v nakladatelství Motto detektivka s názvem Bez duše. V příběhu figuruje postava knihkupce Matěje Mlynáře a také Jindřichův Hradec. Jak to vše souvisí s autorem? Co mají společného? To vše a mno...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Mimefest 2023

mimeVe dnech 20. až 23. září 2023 se uskuteční 12. ročník tradičního festivalu pantomimy, tentokrát s podtitulem Mime & Smile. Zároveň, sté jubileum jednoho z nejvýznamnějších mimů Marcela Marceaua je příležitostí jak ke vzpomínkám na klasiky bílého umění, tak k setkán...


Literatura

Machiavelliho Vladař – cynik nebo realista?

Vladar perexPolitika je umění, jak zacházet s mocí, aby se dosáhlo úspěchu. Má se zabývat tím, co je, nikoli tím, co by mělo být. V politice neexistují zcela bezpečné směry, obezřetnost spočívá ve výběru těch nejméně nebezpečných.

Divadlo

Jak se francouzská revoluce proměnila v povyk

1789 200Národní divadlo v Praze si umanulo, že bude uvádět experimentální hry - a vylézají z toho příšernosti. Čekání na Godota se změnilo v pitvořivou roztlemenost, ze slavného experimentálního počinu Ariane Mnouchkinové 1789 aneb Dokonalé štěstí režisér Vl...

Film

V Karlových Varech zvítězil Křižáček
krizacek perVáclav Kadrnka na sebe upozornil již svým minimalisticky, staticky, s pozorovatelskou netečností pojednaným dramatem 80 dopisů. V historickém snímku KŘIŽÁČEK, který navzdory očekáváním zvítězil na karlovarském filmovém festivalu 2017, tento...