Ve zlínském divadle začali zkoušet Šakalí léta

Ve zlínském divadle začali zkoušet Šakalí léta

Tisk

sakali leta 200Datum premiéry nikdo nezná, přesto začali zkoušet! Po čase se do Městského divadla Zlín vrátil režisér Dodo Gombár (Zvlčení, Mezi nebem a ženou, Žítkovské bohyně, Baťa Tomáš, živý a další) a pustili se do příprav hudební komedie Šakalí léta. Po dlouhé době přibude ve Zlíně na repertoáru nová velká „celosouborovka“.

 

Je konec 50. let minulého století a do šedi socialismu přichází Bejby s rock 'n' rollem v žilách. „Šakalí léta jsou hlavně o volání po nezávislosti a po svobodě, po nějakém záchvěvu, který dělá člověka víc člověkem, o obrovské energii rock 'n' rollu,“ uvedl Dodo Gombár a prozradil, že spolu s herci se na jevišti objeví i živá kapela. Hudební stránku inscenace řídí hudebník, skladatel, korepetitor a multiinstrumentalista Josef Fojta.

V hlavní roli Bejbyho se diváci mohou těšit na Radovana Krále: „Myslím, že je to přesně ten titul, kterým to dokážeme zase nakopnout, až budeme moci hrát pro diváky. Určitě všichni aspoň jednu písničku ze Šakalích let znají. A jestli ne, tak ji znají a neví, že je že Šakalích let. Moc se na tu práci těším.“

sakali leta 1

Dramatizace vychází z povídek Petra Šabacha a z námětu stejnojmenného filmu Jana Hřebejka a Petra Jarchovského s hudbou Ivana Hlase.

Premiéru Šakalích let plánovalo Městské divadlo Zlín původně na duben. To už však neplatí. „Nesmíme propadat skepsi, že jsou divadla prázdná. Musíme pracovat s nadějí, že se v dohledné době zase sedadla v sálech zaplní,“ doplnil Gombár.

Více informací: www.divadlozlin.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Simona Šašková: Předmluva ke knize byla dokonalou zakázkou

Saskova perexSimona Šašková napsala předmluvu ke knize Melindy Folse: Konečně mám koně. Vzdala se úspěšné manažerské kariéry a šla za svým snem. Dnes je koučkou, lektorkou, kdy nejdůležitějším partnerem jsou koně. Klienty velmi vyhledávané koučování s kon...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Pražské Divadlo Kolowrat uvádí komedii Bez zábran

kolowrat200Další reprízu inscenace Bez zábran proběhne v Divadle Kolowrat v pátek 12. května v 19.30 hodin. Představení připravilo s hereckým kvartetem nedávno založené Staromódní divadlo, režisérem je Robert Russell. Hru napsal britský prozaik, dramatik, sat...


Literatura

Sága o Thorgalovi pokračuje! Thorgal 13: Mezi zemí a světlem


thorgal13 perexDíky nakladatelství Egmont si můžeme užít legendární evropský komiks v českém jazyce. Thorgal s pořadovým číslem 13 nese název Mezí zemí a světlem a na 48 stránkách nám nabídne napínavý boj o život.

Divadlo

Báječně chytrá a jiskřivá konverzační komedie

Hvezda v pasti 200JOANNA: Vás nikdy neunavuje organizovat lidem život, komandovat je, vyžadovat jejich obdiv a poslušnost?
GARRY: Nikdy. Vychutnávám si to.

 

...

Film

Volání ženského rodu

volanirodu perexSborník dvojznačně nazvaný Volání rodu se nevztahuje ke stejnojmennému českému filmu odehrávajícímu se v pravěku (ačkoli má na obálce záběr z něho), nýbrž přináší statě čtyř autorek, napsané za posledních deset let pod zá...