Již rok se hraje v Divadle Na Maninách původní český muzikál, Robinson Crusoe

Již rok se hraje v Divadle Na Maninách původní český muzikál, Robinson Crusoe

Tisk

robinson 200Autorem hudby muzikálu Robinson Crusoe je Zdeněk Hrubý, scénáře Ivan Hubač a texty písní napsal Jan Krůta. Režisérem představení je herec a režisér Václav Knop, choreografem představení je Tomáš Kuťák.

 

 

Pustý ostrov uprostřed oceánu. Na něm osamělý trosečník čekající na záchranu. Dočká se jí? A jaký je jeho skutečný příběh? Román Robinson Crusoe spisovatele Daniela Defoa patří ke skvostům světové literatury a nyní se dočkává i své původní české muzikálové podoby. Strhující příběh o nezlomné síle lidského ducha, zoufalém boji o přežití a nekonečné věrné lásce.

Hlavní roli Robinsona zpívají a hrají Daniel Hůlka a Radim Schwab. “Jsem strašně rád, že se Robinson hraje. Jak už jsem mnohokrát zmínil, hudba Zdeňka Hrubého je nádherná, on sám tvrdí, že ji skládal mně na tělo. Já jsem z ní opravdu nadšený. S nadsázkou říkám, že Zdeněk, kterého jsem předtím neznal, je reinkarnovaný Karel Svoboda,” prozradil Daniel Hůlka.

Robinson1

Věrného přítele na ostrově, Pátka, skvěle hraje Miroslav Hrabě: “Budu hrát roli černocha, divocha, blázna. Je to na velkou dřinu v posilovně. Mám být nahý, černý, s dredy. Bude to divočina,” dodal Hrabě před rokem.

V hlavní ženské roli Mary se objevují Elis Ochmanová a Ivana Jirešová. “Letos je to deset let, co hraju v muzikálech. Prošla jsem si malými roličkami po ty větší a jsem moc ráda, že mě už potkávají velké krásné role. Je to krásný pocit,” říká Elis. V dalších rolích se potkáte například s Marianem Rodenem, coby spisovatelem Danielem Defoe. Dále s Lukášem Randákem, Marianou Polyakovou, Šárkou Vaňkovou, Martinem Poštou, Rudolfem Kubíkem a spoustou dalších.

Robinson2

A zde část jedné z recenzí na muzikál: Také hudba Zdeňka Hrubého je výborná. Nejsem sice žádný velký milovník kantilénového popu, musím však uznat, že snad kromě jediné písničky se mi hudba líbila. Na ní je znát, že nebyla psaná narychlo na koleně, je propracovaná, promyšlená, zní dobře, a ne úplně jednoduše se zpívá. Nejvíce pěveckého prostoru však dostala Mary (jak mladá, tak i dospělá), má opravdu nádherné písničky, které jsou žel na úkor nejen postavy Robinsona, ale i celého děje. Jsou velmi emocionální, což nepovažuji za špatnou věc, právě naopak, dokážou dojmout a přinášejí obrovský hudební zážitek. Jsou si však v melodiích hodně podobné, na můj vkus dost dlouhé a berou prostor, který bych radši věnovala Robinsonovi, Defoovi a Pátkovi – těm nejdůležitějším postavám. (Z očima7)

Všem fandům muzikálu, ale i těm co se na muzikál chystají, máme překvapení. 15. 4. 2022 a 16. 4. 2022 je pro vás k zakoupené vstupence připraveno CD s písničkami z muzikálu zdarma. Vyzvednout si jej můžete v den představení v divadle. Platí pro jeden pár, jedno CD.

A v neděli 17. 4. 2022 máme akci pro děti. Děti do 15 let mají vstup zdarma. Podmínkou je ale doprovod nejméně jednoho z rodičů, který si vstupenku musí zakoupit. Akce je ale omezena na 2 děti, jeden rodič. Pokud máte víc dětí, musíte přinutit i druhého z rodičů.

Vstupenky si lze objednat přímo na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Robinson3

Více informací: https://www.divadlonamaninach.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Vittoriem Franceschim, autorem hry Úsměv Dafné

vittorio Franceschi usmev dafne200Byl jste už někdy předtím v Praze? Jak se vám tady líbí?

Byl jsem tady opravdu jen na skok koncem 70. let minulého století. Zastavili jsme se tu na ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Svět je naruby – jsem sluha anebo pán? A není to vlastně fuk?

harlekyn je mrtvy perexNa jednom parkovišti jednoho nákupního centra se před očima diváků rozvíjí příběh commedie dell'arte… a známy darebák Harlekýn se pouští do souboje dobra se zlem.

...

Literatura

Kouzelná Kytice Františka Bartoše

kytice 200U příležitosti realizace projektu Pocta Františku Bartošovi 2016 – 2017, který realizuje Krajská knihovna Františka Bartoše společně s Muzeem jihovýchodní Moravy ve Zlíně, vydalo zmíněné muzeum reprint publikace Kytice, kterou z lidového básnictva n...

Divadlo

Klíště. Nová hra Boleslava Polívky

Kliste perexVím, že známý herec, režisér, dramatik, klaun a divadelní principál Boleslav Polívka byl asi před rokem postižen lymskou boreliózou. Je to děsně hloupá nemoc, infekce od klíšťat, u které člověk až do doléčení je téměř ochrnutý. Chápu, že ho to...

Film

Glosa: Američtí Oscaři letos konečně ukazují pestrost

oscar2013 200Začátkem příštího týdne k nám brzy ráno ze zámoří dorazí zprávy o vítězích cen Americké filmové akademie, krátce Oscarů. Pozlacené sošky, o jejichž možných držitelích se vždy vedou nadšené spekulace mnoho týdnů...