Vánoční čas s Louskáčkem a Hej Mistře i komedií Bolka Polívky online na Dramoxu

Vánoční čas s Louskáčkem a Hej Mistře i komedií Bolka Polívky online na Dramoxu

Tisk

Louskáček a Myšák PlyšákP

Na Vánoce dává Dramox Louskáčka z Národního divadla i vánoční představení Osel na něj funěl z Městských divadel pražských. Krásně zasněžené představení Rybovy České mše vánoční i Hurvínkovo přání pro děti. A vůbec nevadí, pokud se u toho budete ládovat cukrovím!

Vánoce bez pohádek nejsou Vánoce, užijte si je na divadle! Krásný příběh O bílé lani z Divadla Drak okouzlí stínohrou a nádhernou hudbou Jiřího Vyšohlída. Tancem a kouzelným provedením zase balet z Národního divadla Louskáček a Myšák Plyšák. O sváteční noci také vrcholí putování pro děti za Vánoční hvězdou zlínského Divadla Scéna. Co si přál Hurvínek děti zjistí v představení Hurvínkovo přání. Třeba Mánička si přeje nové šatičky. Jak to dopadne se dozvíte v loutkovém představení Jak s Máničkou šili všichni čerti.

Louskáček a Myšák PlyšákP

Každou neděli vánoční představení

Vánoce na Dramoxu začínají už před adventem. Příběh jihočeských Vánoc vypráví divadelní zpracování známé Rybovy České mše vánoční Hej Mistře z Jihočeského divadla. Martin Dejdar, Petr Nárožný nebo Jan Schmid vás pobaví ve skvělé divadelní besídce Vánoční večery živě z Ypsilonky. V adventu přibude na Dramox i novinka A osel na něj funěl z Městských divadel pražských, která vás přesune do rodinného příběhu o putování do Betléma, představení je vhodné už pro děti od 9 let. Sledováním představení se v prosinci můžete zapojit do vánoční soutěže o lístky do divadla i předplatné na Dramox. Výherce získá divadelní balíček, ve kterém nebudou chybět lístky do Dejvického divadla!

Hej Mistře Jihočeské divadlo

Dramox jako chytrý dárek

Vánoční poukaz do divadla online vás zachrání i na poslední chvíli! Za pár minut naklikáte krásný dárek a emailem ihned obdržíte voucher na Dramox.cz pro rodiče, babičky i kamarády. Díky němu budou moci zhlédnout takřka 400 představení z oblíbených českých divadel. Dárkové poukazy pořídíte zde. K dispozici jsou i klasické papírové vouchery. Dárek potěší hned dvakrát. 55 % z částky Dramox posílá divadlům, hercům a tvůrcům.

Divadelní legendy pro dobře strávený večer

Letos v nabídce Dramoxu přibylo i několik skvělých komedií, které nikdy nezklamou. Sledujte Bolka Polívku jako podivína Burkeho v představení Podivné odpoledne doktora Zvonka Burkeho, během nějž ho navštíví třeba Ivana Chýlková nebo Jaromír Dulava. Pavla Tomicová zase skvěle zahrála koulařku obviněnou z dopingu ve skandální grotesce Koule z Klicperova divadla, na stejné scéně vás pobaví i legendární Jedlíci čokolády.

Pusťte si trailer k představení Koule: Koule | Klicperovo divadlo | Trailer | Dramox.cz

V páru se zasmějete u situační komedie ze života Válka Roseových nebude nebo si zabroukáte známé melodie u Dobře placené procházky. A kdo nedá dopustit na Dejvické divadlo, užije si třeba mystickou komedii Černá díra s hvězdným Ivanem Trojanem, Simonou Babčákovou nebo Marthou Issovou. Pokud máte náladu spíš na dojemnější notu, pusťte si 4000 dnů s Hanou Maciuchovou, která se synem vzpomíná na minulost.

logo DRAMOX


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S Barborou Schneiderovou nejen o storytellingu a festivalu Vikingové

vikingove 200Od 23. do 26. září se v Městské knihovně v Praze bude konat festival Vikingové, jehož součástí bude Večer se staroseverskými bohy. Ten má pod taktovkou mimo jiné paní Barbora Schneiderová, ředitelka občanského sdružení Storytelling a také drama...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Wintonovy děti přežily. Jejich příběhy ale často neměly šťastný konec

Kabaret Winton perexBěhem prvních osmi měsíců roku 1939 dostali Nicholas Winton (Matěj Anděl) a jeho spolupracovníci 669 dětí z pomnichovského Československa. V hotelu Šroubek na Václavském náměstí bydlel tenkrát necelý měsíc, pak se vrátil do Vel...


Literatura

Než vyjde pravda najevo – štěstí skryté v kávě

 

nez pravda vyjde najevo 200V uličkách Tokia se nachází kavárna s názvem Funiculi Funicula a na první dojem se neliší od všech ostatních. Přesto je naprosto unikátní – lze v ní totiž cestovat v čase. Není to ovšem jen tak. Cestov...

Divadlo

Peter Gábor režíruje v Česku i Slovensku, ale představil se i na scéně Théâtre Moliére v Paříži

peter gabor perexKrásných sedmapadesát let oslavil koncem října renomovaný režisér Peter Gábor. Řadu let sklízí úspěchy na divadelních scénách v Česku i Slovensku, ale objevil se také jako herec se objevil v několika filmech a seriálech. Působil j...

Film

Navždy tvá. Začalo natáčení třetí řady minisérie Iveta

ivet perexV budově Městského soudu v Praze tento víkend odstartovalo natáčení závěrečné řady životopisné minisérie a Voyo Originálu Iveta. Jako první se tvůrci, v čele s režisérem a scenáristou Michalem Samirem, zaměřili na probíhající soudní spor právních z...