Djabe & Steve Hackett opäť na Slovensku

Djabe & Steve Hackett opäť na Slovensku

Tisk

hackett 200Malý klub Blue Note Jazz and Music Club v Novom Meste nad Váhom 17.6. hostil výnimočného speváka a gitaristu Steva Hacketta spolu so skupinou The Djabe.

 

 

Hackett je kľúčovým členom jednej z najvýznamnejších skupín v histórii rocku, Genesis, a má s Djabem cez 20-ročný pracovný vzťah. Po 10 rokoch sa opäť vrátil na Slovensko a odohral spiritálny koncert plný emócií. Na to, aby prenikli do duše ľudí nepotrebujú žiadnu show a ani žiaru reflektorov, stačí len umenie ovládať gitaru a očariť svojím spevom. To sa mu podarilo a postaral sa tak o nádherný celovečerný nezabudnuteľný zážitok.

Umenie hrať na gitare, precítiť každý tón a preniesť aspoň chvíľku od každodenných starostí sa podarí len málokomu. No nielen v tom spočíva jeho hudba, ale aj v inšpirovaní a zamyslení nad tým, kadiaľ ísť v živote ďalej. Môžeme ho zaradiť s jeho skupinou medzi jedinečných interpretov.

Zdroj foto: Lenka Meravá


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Naše sestava je od počátku stejná, jen bubeníci "přibývají", říká Dája Šimíčková z kapely Prime Time Voice

daja 200I když vokální trio Prime Time Voice funguje dva roky, jde o zkušené zpěvačky - jmenovitě Marta Marinová, Taťána Roskovcová a Dája Šimíčková. Přesto toho stihly i za tak krátkou dobu společného zpívání požehnaně včetně CD Live. Nejen o zahraničních š...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Mariette Lindsteinová: Sekta

SektaV Sektě zapadnete do temnoty, zimy, prachu, plísně a holínek plných bahna. "Pokaždé, když pocítím naději, je za rohem ještě větší katastrofa," prob...

Divadlo

Láska je láska – ale řízek je řízek

vzpoura nevest 200Tento podtitul nese nová hra autorské dvojice Michaely Doleželové a Janky Ryšánek Schmiedtové s názvem Vzpoura nevěst. Ty se komediálním způsobem podívaly na zoubek jak dnešní době,...

Film

Pohádka Náměsíčníci vypráví příběh o dobrodružném výletu na Měsíc

Namesicnici 200Dětská animovaná pohádka s názvem Náměsíčníci (Moonbound) bude mít v českých kinech premiéru 9. června. Snímek ve formátu 2D bude jedno velké neuvěřitelné dobrodružství chlapce Petra a jeho malé sestřičky Anny, která byla unesena. Velký bráš...