Charitativní DORTEM FEST 16. září v Praze na Vypichu

Charitativní DORTEM FEST 16. září v Praze na Vypichu

Tisk

Dortem prosti rakovine 200Hudba různých žánrů, výtečné jídlo a nápoje, charitativní bazárek, zábava pro všechny generace…. v sobotu 16. září bude v Praze na Vypichu naproti Kauflandu pořádně rušno. Právě tam se od 10 do 22 hodin uskuteční rodinný festival Dortem fest 2023 na podporu onkologicky nemocných dětí. Vstup je zdarma!

 

Na jedinečném charitativním festivalu Dortem fest 2023 vystoupí Eddie Stoilow, Roman Ondráček, Tokhi a Groove army, Anna Julie Slováčková, Zakázaný ovoce, Ben & Mateo, kapela Highland, 21 gramů, Street 69, Red Zone, Kristalin, Znitra a mnoho dalších. Představí se také taneční skupina Opatow Flawors, chybět nebudou youtubeři, influenceři a další známé osobnosti. „Jsem moc ráda, že můžeme být s kapelou součástí takovýchto projektů a akcí, které mají smysl a pomáhají ostatním. Moc se na celý fest těšíme!" potvrzuje Anna Julie Slováčková.

Na děti i dospělé čekají nejrůznější atrakce – barber zóna, zaplétání copánků, malování na obličej, tvoření pískem, beauty zóna, adrenalin zóna, game zóna… A také charitativní bazárek. Skvělou zábavu umocní výtečné jídlo – k dispozici bude několik desítek food trucků a stánků s jídlem a pitím z celého světa. Moderování se ujme známý herec a dabér Michal Holán.

Dortem proti rakovine 1

Dortem fest 2023 je skvělou příležitostí, jak si společně užít zářijovou sobotu a zároveň pomoci těm, kteří to potřebují. Kompletní výtěžek z akce poputuje na podporu projektu Dortem proti rakovině. „Posláním a cílem našeho spolku Dortem proti rakovině je snaha pomoci plnit sny a přání tam, kde je to zapotřebí. Mohou to být sny vedoucí k prvním samostatným krokům, k samostatnosti, k získávání potřebných finančních prostředků na pořízení zdravotnických pomůcek ke zkvalitnění života rodin, jejichž cesta je ´běh na dlouhou trať´. Cílovou skupinou jsou děti s onkologickým onemocněním a jejich rodiče či pečující. Snažíme se klientům nabídnout bezplatnou podporu, která jim usnadní alespoň z části jejich nelehký život. Chceme se zaměřovat na právnické, terapeutické a konzultační služby,“ říká Jirka Zahradník, který spolu s dalšími nadšenci stojí za projektem Dortem proti rakovině.

Patronem charitativního festivalu Dortem fest 2023 je přední český pop-artový umělec Josef Rataj. Jeho originální dílo se bude na festivalu dražit a celý výtěžek opět poputuje na pomoc onkologicky nemocným dětem a jejich rodinám. „V poslední době jsem věnoval charitě nemalé množství finančních prostředků, ale rád bych co nejvíce pomáhat napřímo. Výtěžek z obrazu, který projektu Dortem proti rakovině daruji, bude použit částečně na didaktickou pomůcku pro děti. Chtěl bych nejmladší generaci přivést co nejvíce k výtvarnému umění, věřím, že kreativní činnost může sloužit i jako terapie pro nemocné,“ dodává Josef Rataj.

Dortemfest plakat


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Richard Müller: „Uděláme s Fragile vše proto, aby koncert ve zlínském Kongresovém centru patřil k těm nezapomenutelným“

200rozVečer plný největších hitů legendárního slovenského zpěváka Richarda Müllera bez jediného hudebního nástroje! Takový bude koncert, který se uskuteční 3. listopadu 2013 v sále nového Kongresového centra ve Zlíně. Právě proto jsme poprosili pana Richarda, ab...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Sestřičky z nemocnice Nightingale a druhá světová válka

Sestricky a valka perexDora je matkou dvojčat, ale protože chce pomoct válečnému úsilí, vrací se do nemocnice Nightingale. Jennifer a Cissy, pravidelné návštěvnice podniků ve West Endu, chtějí pečovat o zraněné vojáky, a tak se přihlásí jako...

Divadlo

Olomoucká Liška B. je inscenace půvabná a svébytná i díky silné hudební složce

liska b 200Kdysi jsem viděl v hukvaldském amfiteátru operu Příhody lišky Bystroušky, což na mě natolik zapůsobilo, že jsem se stal milovníkem hudby Leoše Janáčka. Jenomže očekávaná premiéra inscenace nazvaná Liška B., která proběhla v pátek 19. ledna v Morav...

Film

Favoritka - exhibice intrik, toxinů a naturalismu

Favoritka perexRežisér Yorgos Lanthimos proslulý úspěšnými podivnostmi jako byly filmy Humr (2015) a Zabití posvátného jelena (2017) představuje historické drama z doby vlády královny Anny Stuartovny s názvem Favoritka (2018). Dokonalé scény, šokující na...