Ostrov pokladů má stále co nabídnout

Ostrov pokladů má stále co nabídnout

Tisk

ostrov 200Dobrodružství Jima Hawkinse cestou na Ostrov pokladů z pera Roberta Louise Stevensona patří mezi klasiku jak v knižní podobě, tak v různých filmových zpracováních a samozřejmě nechybí ani na poli mluveného slova. Jedna z nejnovějších dramatizací vyšla u vydavatelství Popron Music.

 

 

Do doby dávno minulé, kdy mořské vlny brázdily pirátské škunery a krčmy byly plné podezřelých individuí, nás přenesou hlasy oblíbených herců - vypravěče Jiřího Pragera, Jima v podání Kryštofa Hádka, Johna Silvera, kterého ztvárnil Martin Stránský – a hudba, jejímž autorem je Petr Mandel.

Při poslechu tohoto CD je opravdu snadné nechat se pohltit příběhem plným napětí a téměř na vlastní kůži cítit vůni whisky, soli a střelného prachu, slyšet drsné hlasy pirátů, klapot dřevěné nohy a skřípání prken na palubě. Posluchač se ani nenaděje a už se vrací s pokladem kapitána Flinta zpátky na pevninu.

Ačkoliv jsem tento dobrodružný román četla v dětství minimálně dvakrát, velmi ráda jsem si jej nyní pustila i k poslechu. Sama jsem byla překvapená, jak příjemně uběhly téměř dvě hodiny čistého času, během nichž jsem byla napnutá, co se bude dít dál – jako bych tuto tolikrát vyprávěnou historku snad ani neznala. Nepochybně na tom má zásluhu nejen autor knižní předlohy Robert Louis Stevenson, ale také výše zmínění interpreti pod vedením režiséra Roberta Tamchyny.

Tato audiokniha se vydavatelství Popron Music opravdu povedla!

ostrov 1

 

Ostrov pokladů/ Robert Louis Stevenson
Účinkují: Martin Stránský, Kryštof Hádek, Jiří Prager
Režie: Robert Tamchyna
Hudba: Patr Mandel
Vydavatelství: Popron Music

Tracklist CD1:
1. Úvod  00:02:26
2. Krčma U admirála Benbowa  00:12:00
3. Černá známka  00:19:01
4. Mapa kapitána Flinta  00:11:02
5. John Silver  00:12:37

Tracklist CD2:
1. Na moři  00:16:30
2. Bitva na ostrově  00:17:11
3. Souboj na lodi  00:13:48
4. Poklad kapitána Flinta  00:04:36
5. Závěr  00:07:50

celkový čas: 01:57:01

Hodnocení: 100%

www.popronmusic.cz/index.aspx

( 1 hlas )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Arch of Hell: „Pokud si chcete pořádně zablbnout, zapařit nebo i zaběhat, jsme pro vás ta správná volba!“

arch of hell 200Jednou z českých kapel vystupujících na festivalu Made of Metal jsou brněnští Arch of Hell. Vystoupí zde v sobotu od půl čtvrté odpoledne. Jak se těší a na co se můžete těšit, to prozradila Tereza Nesvatbová.



<...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Honicí psi – skvělá severská detektivka do uší

Honici psi 200Audiotéka nám skoro společně s ochlazením venku přinesla audioknihu populárního norského autora detektivek Jørna Liera Horsta, která rozhodně stojí za to!

...


Literatura

Bylo nebylo – Once Upon a Time

bylo 200Pohádkový příběh v realistickém světě, to jest dílo Bylo nebylo. Dost diváků knihu může znát ze seriálové adaptace, jež nese název Once Upon a Time, a právě jejich ohlasy tvrdí, že tuto knihu je nejlepší číst po zhlédnutí seriálu. Ovšem je to pravda?

Divadlo

78. sezónu otevře zlínské divadlo v novém sále: první premiérou bude Špína
mestke divadlo zlin sezona200Městské divadlo Zlín vstoupí v září do 78. sezóny. Diváci se mohou těšit na neobyčejně pestrou kolekci celkem jedenácti premiér: sedm ve Velkém sále, dvě ve Studiu Z a jednu v Dílně. Již nyní herci pracují na d...

Film

Sněhulák? Spíš nesourodá sněhová břečka

snehulak 200Jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku běží od 12. října v kinech. Tvůrci a marketéři slibují, že se budeme bát. Ti, co četli knižní předlohu Jo Nesba ví, že by se bát měli. Převézt knižní bestseller známý všude po světě do filmové podoby je vždy velká loter...