Audiokniha nasadila Poslední aristokratce korunu

Audiokniha nasadila Poslední aristokratce korunu

Tisk

aristokratka 200Vydavatelství OneHotBook dalo vzniknout audioknize nejlepší humoristické knihy roku 2012 – Poslední aristokratce od Evžena Bočka. Život jí vdechla talentovaná Veronika Kubařová a rozhodně se nemá za co stydět.

 

Děj nás zavádí na zámek Kostka, na který se vrací Frank Kostka se svou manželkou Vivien a dcerou Marií. Právě její deníkové zápisky nás přesvědčí o tom, že přebrání rodového sídla není takovou výhrou, jak by se na první pohled mohlo zdát. Bojuje se jak s nedostatkem financí, tak s osobitým personálem.

Humor knize dodává styl autora Evžena Bočka a především vykreslení všech postav. Otec je velmi často zoufalý a je velmi opatrný na peníze a Vivien neumí moc česky, ale užívá si to, že je hraběnkou. Personál je kapitola sama pro sebe – kastelán Josef nesnáší návštěvníky, zahradník ukrývající se pod přezdívkou Spock je velký hypochondr a kuchařka paní Tichá má kladný vztah k alkoholu. A Marie III.? Ta se to snaží všechno snášet…

Audioknihu výborně načetla Veronika Kubařová. Marie III. je v jejím podání hodně sympatická a její vyprávění působí uvolněně, svěže a přirozeně. Veronika ukázala, jak dobře umí pracovat s hlasem -  zesiluje, zeslabuje a také paroduje přesně dle potřeby. Prostě kouzelná je její čeština s americkým přízvukem nebo prozpěvování některé z písní Heleny Vodráčkové.

aristokratka

Deníková forma je pro audioknihu jako dělaná – jednotlivé zápisky odděluje nerušivý hudební předěl a díly jsou uvozeny veselou klavírní etudou. Audiokniha má dohromady 29 částí, což dělá 6 a půl hodiny, ale díky danému rozdělení a výbornému zpracování to vůbec nepřijde.

Pokud se chcete pobavit a poslechnout si něco o tom, jak to chodí na českých zámcích, Poslední aristokratka vás nezklame.

Veronika Kubařová   se narodila 1. června 1987 v Rakovníku a vystudovala herectví na Pražské konzervatoři. Začínala v Městském divadle v Mladé Boleslavi, v letech 2011 - 2014 byla členkou souboru Městkých divadel pražských Rokoko a ABC a od ledna tohoto roku působí v Dejvickém divadle, ale hostuje i na dalších scénách. Debutovala ve filmu Rafťáci, následovaly role ve snímcích Nejkrásnější hádanka, Ženy v pokušení, Lidice, Můj vysvlečenej deník nebo Tři bratři. Pro vydavatelství OneHotBook se zhostila také hlásku tajemného zvířátka v dětské audioknize Bertík a čmuchadlo (2014) od Petry Soukupové.

aristokratka

Název: Poslední aristokratka
Autor: Evžen Boček
Interpret: Veronika Kubařová

Vydavatelství: OneHotBook
Délka: 6 hodin 31 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 100 %

Zdroj foto: www.audiolibrix.cz 

www.onehotbook.cz

( 3 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Cocotte Minute: Baví mě, jaký mají Pio texty, a jak pracují s češtinou

cocotte-pio-700x420Cocotte Minute zanedlouho vyjedou na své další turné. Tentokrát sebou na něj vezmou hiphopery Pio Squad a slovenské BijouTerrier. O turné, dětech i kariéře jsme si povídali s Martinem Zellerem a Czendou....

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Marley a já: Život s nejhorším psem na světě

Marley a ja 200Nezapomenutelný příběh rodiny a úžasně neurotického psa, který je naučil, na čem v životě skutečně záleží.

...

Literatura

Milan Kundera zasáhl i do filmu

 

milan kundera co zmuze literatura200Málokterý český spisovatel dosáhl mezinárodní proslulosti: Jaroslav Hašek, Karel Čapek a dozajista též Milan Kundera. Knih ...

Divadlo

Malostranský hřbitov jevištěm site-specific představení

kyt 200Veřejnosti jinak nepřístupný pražský hřbitov otevře v polovině září své brány a poskytne kulisy jedinečnému hudebně-tanečnímu projektu Kytice – Mezigenerační dialog. Výsledek díla, které vzniklo v rámci Roku české hudby, můžete na již zmín...

Film

Nové štědrovečerní pohádce z dílny České televize nechybí humor ani laskavost

duchnadzlato 200Co by to bylo za vánoční svátky, kdyby v televizi neběželo velké množství pohádek. Vedle každoročně hojně reprízovaných a všemi generacemi milovaných pohádek, přichází Česká televize vždy s alespoň jednou novou pohádkou. Tentokrát se ...