Vychází další audiokniha s Jackem Reacherem

Vychází další audiokniha s Jackem Reacherem

Tisk

A prece nezemres200Neprocházel kolem ani o minutu dříve, ani později, čirá náhoda se odehrála…

 

 

 

Atraktivní, draze oblečená snědá třicátnice, která zrovna vyšla ze dveří čistírny, zápasila s devíti plastovými obaly na kostýmy – vypadalo to, že má zraněnou nohu. Jack Reacher zareagoval na její prosebný pohled, vzal od ní oblečení a podal jí také hůl, kterou předtím upustila. Poté ženě nabídl rámě, které zdráhavě přijala. Cestu jim však zatarasili čtyři dobře živení běloši, kteří obědvali v malém stánku s občerstvením. Zanedlouho už oba seděli spoutaní ve velkém černém sedanu a z centra rušného Chicaga, odkud byli uneseni za bílého dne, uháněli napříč Amerikou k neznámému cíli. Reacherova společnice má možná větší cenu, než si Jack – bývalý důstojník vojenské policie – myslel. Jinak by snad únosci nepožadovali tak nemožné výkupné. Reacher se ji (a samozřejmě i sebe) každopádně pokusí zachránit!

  • „Naprosto strhující příběh vyprávěný autorem, který nechybuje.“ – Rocky Mountain News
  • „Zuřivě napínavé.“ – Kirkus Reviews
  • „Drsné, elegantní a promyšlené.“ – Robert B. Parker, spisovatel

Vasil Fridrich (* 1976) už během studia DAMU účinkoval ve spolku Kašpar a v plzeňském Divadle J. K. Tyla. Posléze se připojil k souboru smíchovského Švandova divadla, v letech 2002–2005 působil v Kladně a nyní vystupuje na scénách Městských divadel pražských. Diváci tohoto charakterního herce, dabéra a moderátora znají např. z dvoudílného TV filmu Metanol, ze snímků Hodinový manžel, Krásno, Kobry a užovky, Teorie tygra či ze seriálů Svět pod hlavou a Ulice. Jeho nejnovější kreace představují chlapácký belzebub z divadelní adaptace frašky Vražda ing. Čerta a major Pauřík z vřele přijatého TV seriálu Devadesátky.

Lee Child (*1954) je britský autor akčních thrillerů, vlastním jménem Jim Grant, tvoří pod pseudonymem. Přestože neměl v úmyslu se věnovat advokátní praxi, začal v roce 1974 studovat práva na Univerzitě v Sheffieldu. Po dokončení univerzity pracoval v komerční televizi. Později byl jako programový ředitel přijat do manchesterské televize Granada, která je součástí britské televizní sítě ITV. Pro Granadu pracoval od roku 1977 do roku 1995. Když v rámci firemní restrukturalizace propuštěn pro nadbytečnost, rozhodl se psát romány ve stylu amerických thrillerů, jež jsou podle něj „tou nejčistší formou zábavy“. Jeho první román o Jacku Reacherovi Jatka získal cenu Anthony v kategorii Nejlepší první román. O Jackovi Reacherovi zatím vyšlo česky v nakladatelství BB art 20 knih. V roce 2012 byl jeho román Výstřel (9. v řadě) převeden na filmová plátna pod názvem Jack Reacher: Poslední výstřel s Tomem Cruisem v hlavní roli. Roku 2016 na snímek navazuje další adaptace s podtitulem Nevracej se, která zpracovává události ze stejnojmenné 18. části knižní série.

A prece nezemres

Jack Reacher: A přece nezemřeš
Autor: Lee Child
Interpret: Vasil Fridrich
Režie: Michal Bureš
Série: Jack Reacher
Délka nahrávky: 15 hodin 56 minut

Více informací: https://onehotbook.cz/collections/all/products/a-prece-nezemres


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Klid, ticho a útulno, to vždy o Vánocích obstarala maminka, říká operní pěvkyně Libuše Márová

libuse marova200I když paní Libuše Márová oslaví právě 24. prosince kulatiny, rozhovor byl nakonec o něčem jiném. Třeba o tom, jak jednou „oslavila“ Štědrý den v Amsterdamu či jak strávila silvestrovské „veselí“ v Oslo. V obou případech tam byla prac...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Nelze si vybrat, kdy budeme zimovat, ale je jen na nás, jak k přerodu přistoupíme…

Zimovani200V prosinci vyšla ve OneHotBook audiokniha Zimování od Katherine Mayové nejen o hledání klidu v těžkých časech.

 

...

Literatura

Ciro Marchetti a Orákulum vizí probudí víc než smysly

orakulum vizi tarotCiro Marchetti  je autorem mnoha karetních bestsellerů a Orákulum vizí jeho vlastní tvorbou. Sám za sebe vytvořil knihu a sadu 52 karet a poprvé můžete nahlédnout přímo hodně pod pokličku jeho vlastního tvoření.  Mnohé již...

Divadlo

Festival Lávka River Stage plave po Vltavě!

lavka river stage provazochodkyneV úterý 31. srpna proběhla vyprodaná premiéra festivalu Lávka River Stage, kterou sledovali z bezprostřední blízkosti návštěvníci klubu Lávka i stovky turistů přímo z Karlova mostu!<...

Film

Prožijte si film Rybaření a rybářské rozprávění a nechte se prozářit chorvatským sluncem

rybareni200Do kin vstupuje filmová adaptace klasického díla chorvatské literatury Ribanje i ribarsko prigovaranje v magickém zpracování režiséra Milana Trence.

...