Nakladatelství JOTA vydává ve spolupráci s CK Livingstone exkluzivní audioknihu TAMTAMY ČASU

Nakladatelství JOTA vydává ve spolupráci s CK Livingstone exkluzivní audioknihu TAMTAMY ČASU

Tisk

Tatamy času200Nová Guinea je nejexotičtější oblastí planety. Skrývá neznámá útočiště lidí, kteří vstávají, když přijde světlo. Svou podobu znají jen z odrazu vodní hladiny. Za největší vymoženosti považují kostěný nůž, teslici, ratan k rozdělání ohně, luky a šípy k lovu a oštěpy k boji. Nikdy neviděli kolo. Tykve na přirození jsou jediné „oblečení“ mužů. Neprostupnější než změť lián je houština kouzel, viny a msty. Vstupujeme do arény, kde každý chybný krok, slabost i nedomyšlená reakce může přinést smrt. Do světa, o kterém jste si možná mysleli, že již neexistuje…

 

 

V této audioknize se poprvé potkávají největší legendy českého cestování Jiří Hanzelka & Miroslav Zikmund a Miloslav Stingl.

Tito proslavení cestovatelé shrnují ty nejpestřejší zážitky z jedinečného ostrova Nové Guineji. Kromě příspěvků největších es našeho cestování přináší audiokniha i rozsáhlý text Rudolfa Švaříčka o dobrodružných výpravách hluboko do nitra ostrova.

Přínos této exkluzivní audioknihy je o to významnější, že nepřináší zprávy pouze o jednorázové návštěvě či expedici, ale očima známých českých cestovatelů tří generací mapuje situaci na ostrově v průběhu více než čtyřiceti let jeho novodobé historie.

Každý z autorů je výjimečný, a tak audiokniha Tamtamy času nabízí jedinečné spojení osobitých pohledů na tento stále málo známý exotický kraj. Vzhledem k tomu, že počty zemí, které každý z nich navštívil, se počítají v desítkách, mají s čím srovnávat!

Poslechněte si ukázku: https://www.audiolibrix.com/cs/Directory/Book/12595/Audiokniha-Tamtamy-casu-Jiri-Hanzelka-Miroslav-Zikmund

Jiří Hanzelka (1920–2003) a Miroslav Zikmund (1919–2021) procestovali v letech 1947–1950 v osobním automobilu Tatra 87 čtyřicet čtyři zemí Evropy, Afriky a Jižní Ameriky, v letech 1959–1964 dvěma vozidly Tatra 805 země Asie, Austrálie a Oceánie. Celkem projeli 83 zemí světa. Jejich 18 knih bylo přeloženo do 11 jazyků a vyšly nákladem cca 6,5 milionu výtisků. Po roce 1970 nesměli publikovat. Natočili 4 celovečerní filmy a 147 dokumentárních, napsali 700 rozhlasových a 300 novinových reportáží, prodali 6,5 milionu knih, jejich publikace patří mezi klenoty českého cestopisu. V roce 1993 získali za své celoživotní dílo Cenu E. E. Kische, v roce 1999 převzali z rukou prezidenta Václava Havla Medaili Za zásluhy II. stupně.

Miloslav Stingl (1930–2020) byl významným českým cestovatelem, etnografem a spisovatelem. Vykonal 14 cest kolem světa. Na výpravách strávil přes 20 let, navštívil 150 zemí, domluvil se 17 jazyky včetně řeči papuánského kmene Kumu. Byl členem mezinárodních etnologických společností při UNESCO v Paříži. Severoamerický indiánský kmen Kikapú si ho zvolil za svého náčelníka. Vstoupil do rekordmanské síně slávy jako nejvydávanější český autor, dostalo se mu řady literárních ocenění. Kniha STINGL Miloslav. Biografie cestovatelské legendy získala cenu Magnesia Litera 2017 za nakladatelský čin.

Rudolf Švaříček (* 1962) je cestovatel a dobrodruh, jednatel CK LIVINGSTONE. Vizionář s širokým záběrem aktivit. Hlava i duše festivalu GO KAMERA, motor náročných expedic a výjimečných projektů. Organizátor průzkumů extrémních oblastí i řady úspěšných expedic. Věnuje se hlavně oblastem izolovaných etnik (Indonésie, Nová Guinea a Himálaje). Publikuje úspěšné knihy, spolupracuje s televizemi, moderuje, pořádá výstavy s rekordní návštěvností, pořádá happeningy.

Tatamy času

Datum vydání: 17. března 2023
2 CD / mp3 ke stažení / délka: 15 hod 56 min
Napsali: Jiří Hanzelka, Miroslav Zikmund, Miloslav Stingl a Rudolf Švaříček
Text Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda čte Jan Potměšil
Text Miloslava Stingla čte Jaroslav Dušek
Text Rudolfa Švaříčka čte v úvodu Dan Bárta, po proměně z nenávisti v lásku Michal Bumbálek Hlasem jeho úvah je Jitka Čvančarová
Hudba: Dan Bárta
Režie a zvuk: Studio Budíkov a Michal Kurfürst

Více informací: https://www.jota.cz/tamtamy-casu-audiokniha


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Turistický seriál K21: Zámek Dačice

dacice 200Milí čtenáři, s blížícími se prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí....

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Hotýlek servíruje příběh jedné rodiny

Hotylek 200Po úspěchu díla Hana přišlo vydavatelství OneHotBook s další knihou Aleny Mornštejnové s názvem Hotýlek. Jedná se o její druhou knihu a audioknižní podobu jí dal interpret Jaromír Dulava.

...

Literatura

Zkusíte si uvařit podle Malé úsporné kuchařky?


altNavzdory svému názvu není tato klasická kuchařka Anuše Kejřové z roku 1905 zrovna „malá“, neboť čítá 368 stran. Úspornost nejenom při vaření ale opravdu tvoří hlavní téma knihy. Autorka kuchařku věnovala své milované dceři Jiř...

Divadlo

Mirotické setkání loutek a hudby na ostrově u Dolejšího mlýna

miroticke setkani hudby a loutekChcete zpestřit prázdniny dětem i sobě? Přijeďte tedy v srpnu do Mirotic!  Od 9. do 11.srpna se zde totiž koná divadelní a hudební festival pro malé i velké: Mirotické setkání loutek a hudby

Film

Filmová sci-fi novinka Ex Machina

Exmachina 200Je novinkou letošního roku a fanoušci sci-fi si můžou pomalu odpočítávat dny do 30. 4. 2015, kdy tento film má, díky společnosti CinemaArt, v České Republice svoji premiéru.

...