Plno novinek od Audiotéky

Plno novinek od Audiotéky

Tisk

deset-let-s-vaclavem-havlem200Audiotéka přichází s několika novinkami, které by opět neměly uniknout Vaší pozornosti. Jednou z nich je dílo Ladislava Špačka 10 let s Václavem Havlem, ale nechybí ani spousta klasiky a další zajímavé mluvené slovo. Novinkou je i rozšíření sortimentu o slovenské pohádky díky spolupráci s vydavatelstvím A.L.I.


Václav Havel jak ho znáte i neznáte

Ladislav Špaček strávil s Václavem Havlem přes deset let, a proto je tou nejoprávněnější osobou, která by jej mohla popsat. Dozvíte se například, jaký byl Havel člověk i státník, jak prožíval prezidentování či jaké měl denní starosti. Vydáte se s ním do historie, ale také na zahraniční cesty, při kterých potkáte významné státníky. Jelikož Ladislav Špaček zastával funkci mluvčího, dozvíte se i zajímavosti ze zákulisí media relations, čili vztahů s médii.

Po stopách úkladného vraha

Milovníci detektivek by si neměli nechat ujít titul Brokovnice od Eda McBaina. Tento autor, který napsal mimo jiné scénář k seriálu Colombo či Hitchockově hitu Ptáci, napsal desítky populárních detektivek, kde je protagonistou Steve Carell. Ten nechybí ani v zde v Brokovnici, kde vyšetřuje hned dvojnásobnou krvavou vraždu. Příběhem vás provede především hlas Pavla Soukupa, ale i Martina Zahálky, Pavla Pavlovského a dalších.

audioteka2 brokovnice

I piloti musí umět anglicky

Audiokniha Angličtina pro piloty představuje unikátní výukový materiál, a to především z toho důvodu, že na trhu neexistovala letecká frazeologie, která by obsahovala anglické i české výrazy. Toto CD by piloty mělo připravit na zkoušku ICAO a obsahuje i pracovní sešit v PDF se 130 stranami cvičení překladů.

audioteka2 anglictina-pro-piloty

Naučte se relaxovat

Při poslechu audioknihy Relaxace od Renaty Kronowetterové se naučíte relaxační cvičení, díky kterým uvolníte nejen své tělo, ale i svou mysl. Čeká vás krásné dechové cvičení i krátká vizualizace. Síla mysli je neuvěřitelná, stačí se jen rozmazlovat, poslouchat krásnou hudbu a relaxační hlas, který vás provede cvičením - užijte si to!

audioteka2 relaxace

Klasika, která neomrzí

Skrze Radovana Lukavského na sebe můžete nechat působit čistou poezii Vladimíra Holana. Sbírka Noc s Hamletem poprvé vyšla knižně až v roce 1964, ačkoli byla napsána v padesátých letech. V listopadu roku 1963 ji hrála v Poetické vinárně Viola v Praze. Hlavní roli Hamleta zde ztvárnil Radovan Lukavský, který je i předčítačem veršů na audioknize. Vychází právě k pátému výročí jeho úmrtí stejně jako román Markéta Lazarová.

Ke klasické literatuře jistojistě patří i příběhy, kde zvířata jednají jako lidé. Audiokniha Nejznámější bajky – nás seznámí s jejich předními tvůrci – s Ezopem, La Fontainem a Krylovem v přepisu Jany Eislerové. Vyprávění o vlku a beránku, dvou oslech či čápovi a lišce čte Jiří Lábus, který je zárukou kvality.

audioteka2 nejznamejsi-bajky-duze

S úsměvem jde všechno líp

Pokud se chcete při poslechu řídit tímto sloganem, sáhněte například po audioknize Humor Vlasty Buriana 2, která obsahuje výběr z nejlepších Burianových humorných scének a vystoupení nebo po nosiči názvem Slovo má Oldřich Nový, kde audiokniha obsahuje vzpomínkové album k výročí úmrtí pana Nového. Milovníky novinových sloupků a především fejetonů jistě potěší audiokniha K tabuli půjde… od Rudolfa Křesťana. Fejetony plné vzpomínek nejen na školní lavice čte Petr Nárožný.

audioteka2 k-tabuli-pujde

Zdroj informací a foto: audioteka.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Občas to hraničí s akousi schizofréniou, říká o své práci operní pěvec Šimon Svitok

simon svitok perexBylo to začátkem loňského roku,  co barytonista Šimon Svitok, sólista a zároveň umělecký šéf Státní opery Banská Bystrica, oslavil dvacet let působení na divadelní scéně. Bylo to pěkné výročí a tak jsem tomu věnoval několik člán...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Obliba audioknih stále stoupá. Nejprodávanější byla ta o Šlachtovi

audioknihy 200

Přestože je v poslední době dobrých zpráv jako šafránu, jednu pozitivní hlásí vydavatelé audioknih. I přes nelehkou situaci v roce 2020 vykázal audioknižní trh v České republice meziroční nárůst o zhruba 12,4 % a udržel si tak někol...


Literatura

Nepostradatelná příručka zahrádkářů, kutilů a chalupářů - Receptář prima nápadů

receptar prima napadu 200Pro všechny pěstitele, chovatele, kutily a zvídavé čtenáře vydalo v dubnu nakladatelství Esence knihu Václava Postráneckého Receptář prima nápadů. Sledujete-li televizní pořad, tak jste v obraze a víte, co čekat, ale ...

Divadlo

Návraty do Švandova divadla. Do konce roku se zde objeví Radim Vizváry, Kateřina Tučková, Kamil Střihavka i Vánoční jarmark

svandovo divadlo 200Konec roku ve Švandově divadle je letos ve znamení hostů, z nichž se mnozí na smíchovskou scénu rádi vrací. Patří k nim především Radim Vizváry, mezinárodně uznávaná osobnost současného mimického divadla v Evropě, který se st...

Film

Racek Jonathan Livingston: svoboda je cennější než cokoli jiného
ImageV úterý 6. března 2012 nabídne Česká televize všem zájemcům o emotivně hluboký zážitek snímek Racek Jonathan Livingston. Jeho příběh má u nás hluboké kořeny: před třemi desítkami let zaujal návštěvníky Lyry Pr...