V Březnu-měsíci čtenářů startuje v Knihovně BBB v Uherském Hradišti již tradiční výtvarná soutěž Ex-libris 2022, tentokrát na téma Aby ze světa nevymizela radost

V Březnu-měsíci čtenářů startuje v Knihovně BBB v Uherském Hradišti již tradiční výtvarná soutěž Ex-libris 2022, tentokrát na téma Aby ze světa nevymizela radost

Tisk

ex libris 200KNIHOVNA BEDŘICHA BENEŠE BUCHLOVANA V UHERSKÉM HRADIŠTI vyhlašuje v Březnu-měsíci čtenářů výtvarnou soutěž pro děti, studenty, rodiče, prarodiče, učitele, výtvarníky… pro všechny milovníky knih Ex-libris 2022– Aby ze světa nevymizela radost.

 

EX LIBRIS (z latiny – Z KNIH) je ozdobný lístek se značkou a jménem, který si majitel knihy vlepuje do knihy na přídeští k označení vlastnictví.

Do soutěže přijímají výtvarné návrhy zpracované volnou technikou, vytvořené pro živou osobu nebo pro knihovnu či oddělení pro děti, malého formátu, nejvíce však velikost A4.

Zasláním příspěvku dávají dospělí autoři nebo děti a jejich zákonní zástupci souhlas ke zveřejnění a dalšímu publikování prací, zaslané práce nevrací.

ex libris

Podepsané práce doručte: do oddělení pro děti Knihovny BBB, Velehradská 714, 686 01 Uherské Hradiště

Uzávěrka soutěže 20. dubna 2022

Výsledky soutěže vyhlásí při festivalu Hradišťské sluníčko v červnu 2022 a vítězné práce budou vytištěny ve sborníčku

Více informací: https://www.knihovnabbb.cz/uvod


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

KEKS a TURBO: „Dobýváme naši malou zemičku metr po metru a je to trnitá cesta, ale spravedlivá.“

turbo a keksRockové kapely KEKS a TURBO spojily své hudební síly a vytvořily společné turné, které začíná už za pár dní. Sedm měst, sedm koncertů, které slibují skvělý hudební zážitek. Zeptala jsem se leaderů obou kapel, za KEKS Štěpána Kojana

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Muzeum Karlova mostu zve na výstavu skleněných betlémů

sklenene vanoceMuzeum Karlova mostu v těchto dnech zcela zaplnily betlémy. Už tradiční výstava je letos zaměřená na jesličky ze skla. Až do 3. února tak máte šanci vidět například „Vltavský rybí betlém“ známého akvaristy Rachvalíka....

Z archivu...


Literatura

Zopakujte si názvy zvířat s další Velkou knížkou pro malé vypravěče

velka-knizka-zvirata-pro-male-vypravece 200Nakladatelství Presco Group vydalo další Velkou knížku pro malé vypravěče, kterou tentokrát zaměřili na zvířata.

 

...

Divadlo

Nový český muzikál Bar Silencio bude mít premiéru

silencio200Bar Silencio je třetím muzikálem Milana Matyáše Deutsche (Červený Kukiš - divadlo Mana, Voda živá - Semafor). Premiéru bude mít 22.2.2023 v klubu La Macumba. V tuto chvíli jsou v plánu následující představení 22.2., 23.3, 20....

Film

Filmovyý hudební dokument MAKANNA čeká online - premiéra

MAKANNA200Filmový hudební dokument se záznamem z koncertu MAKANNA, na motivy stejnojmenného románu židovského spisovatele Jiřího Weila, o vzestupu a pádu lžiproroka s tváří zahalenou v roušce zelené, jehož oči žhnou jak rozžhavené uhlíky.

...