Tomáš Löbl: Jsem trošku pověrčivý

Tomáš Löbl: Jsem trošku pověrčivý

Tisk

1Herce a zpěváka Tomáše Löbla můžete vidět na jevišti Divadla Kalich v muzikálech Osmý světadíl, Pomáda, Atlantida a Srdcový král. Kterou ze svých rolí má nejraději se dozvíte v následujícím rozhovoru, který  poskytlo Divadlo Kalich

 

V muzikálech Divadla Kalich, na jehož prknech účinkuješ již sedmou sezónu, jsi ztvárnil řadu rolí. Která z nich Ti nejvíce přirostla k srdci?

Je celkem těžké říct, kterou roli mám nejraději. Všechny jsou něčím výjimečné. Ale pokud bych měl doopravdy zvolit jednu, tak to bude Tomáš z Osmého světadílu. Je to samozřejmě hlavně kvůli jménu postavy. (smích)

Nedávno jsi dodatečně nastudoval také roli Deana v muzikálu Srdcový král. Jaké to je, naskakovat do „rozjetého vlaku“?

Mám tahle naskakování rád. Je to tak trochu jiný druh adrenalinu. Baví mě to a Srdcový král je navíc super muzikál. Takže pokud se někdo dočetl až sem, chtěl bych ho tímto na muzikál určitě pozvat. Přijďte, je to sranda.

Kromě zmíněného Osmého světadílu nebo Srdcového krále jsi hrál v řadě jiných tzv. hitmuzikálů. Jaký máš vlastně na tyto muzikály, které jsou sestavené z písní nějakého známého interpreta, názor?

Pokud ty písně mají v hitmuzikálech nějaký smysl a jsou dostatečně zapracované do děje muzikálu, přijde mi to jako super nápad. Myslím si, že třeba v Osmém světadílu se to povedlo skvěle.

3

Kromě hraní a zpěvu mimo jiné také pořádáš muzikálový tábor pro děti. Jak ses k tomu dostal?

Jednoho dne jsme si s kamarádem řekil, že uděláme tábor pro děti, protože nás oba tato práce baví. A tak jsme tu myšlenku uskutečnili. (smích)

Když se věnuješ takovým aktivitám, napadlo Tě někdy, že bys šel jako řada Tvých kolegů z divadla učit zpěv nebo herectví?

Nabídku na učení zpěvu už jsem mě, ale s díky jsem ji odmítl. Nemám aprobace na to, abych někoho mohl v tomto oboru vzdělávat. Umět zpívat (netvrdím, že umím) a umět učit jsou pro mě naprosto odlišné věci. Rád někomu řeknu svůj názor, pokud ho bude zajímat, ale učit, to ne. Na to jsou tu jiní.

Máš nějaký svůj profesní sen?

Mám, ale když Ti ho řeknu, už se nesplní. Promiň. Jsem trošku pověrčivý.

Kde Tě čtenáři mohou v nejbližší době vidět a slyšet?

Přijďte do Kalichu. Vše co produkují, stojí za to. A pokud by přeci jen někdo chtěl vidět konkrétně mě, někde mimo divadlo, tak je tu určitě možnost se podívat na moje webové stránky – tomaslobl.cz.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na film Známí neznámí si tvůrci vzali úvěr půl milionu. Producentka Wanda Adamík Hrycová to manželovi radši nepřiznala

wanda adamik hrycova200Už za pár dní vstoupí do českých kin film Známí neznámí. U této příležitosti jsme vyzpovídali producentku filmu Wandu Adamík Hrycovou.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Kristýna Trpková: „,Já se pořád víc než za spisovatele považuju za čtenářku, takže svoje knihy píšu hodně intuitivně.“

kristyna trpkova 200Kristýna Trpková žije v Holicích. Pracovala jako disponentka zákaznického servisu, nyní se věnuje péči o tři malé děti. Od sedmi let hraje na klavír, kromě toho ve volném čase ráda zpívá, jezdí na kolečkových bruslích nebo peče. P...


Literatura

Jedna žena. Dva životy. Který z nich je skutečný?

1946-knihkupkyne 2001962, Denver. Kitty Millerová se věnuje svému knihkupectví a každý večer se vrací do svého útulného domu, kde na ni nikdo nečeká.
1963, Denver. Katharyn Anderssonová je provdaná za Larse, svou životní lásku. Ži...

Divadlo

Balet Luskáčik okúzlil návštevníkov

lusk 200V Dome umenia v Piešťanoch sa 22. novembra predstavil hrou Luskáčik Svetoznámy Kyjevský City balet v  hudobnom podaní Piotra Iľjiča Čajkovskija.

...

Film

Kouzlo osobnosti aneb love story po Řecku

altDny evropského filmu je úspěšný festivalový projekt plný snímků s označením 100% made in EU. Kinosály se plní nejen v Praze, ale i v dalších šesti českých městech. Ve čtvrtek 19. dubna se ty pražské v rámci filmového maratonu naplnily naposled. A jedním z těch posledních sní...