Výstava plná panenek, loutek a medvídků, Doll Prague 2015

Výstava plná panenek, loutek a medvídků, Doll Prague 2015

Tisk

doll perex1Poslední listopadový víkend hostí pražský Slovanský dům v Čechách ojedinělou výstavu Doll Prague. Jedná se již o třetí mezinárodní výstavu profesionálních uměleckých panenek, loutek a medvídků Teddy.

 

 

Hlavním pořadatelem akce, která se koná od 27. do 29. listopadu, je Art cz Gallery, jež vznikla jako samozřejmé vyústění mnohaletého působení Bohdany Klátilové v oblasti panenkového umění. Majitelka sama je autorkou řady uměleckých panenek a držitelkou mnoha ocenění na mezinárodní umělecké scéně. Je výkonnou ředitelkou výstavy a majitelkou kreativního centra, jehož součástí je i první škola panenkového umění. Díky svým mnohaletým aktivitám navázala velmi blízké kontakty se známými osobnostmi „panenkového světa", a to jak s TOP umělci, tak i sběrateli a galeristy z mnoha zemí Evropy, zemí Východu a také ze zámoří, především pak z USA. Z domácí české produkce se Art cz Gallery zaměřuje především na tradiční uměleckou tvorbu – autorské umělecké panenky a loutky ze dřeva.

Doll

 

(10 % ze vstupného bude věnováno na podporu integračního projektu základní školy Červený vrch Praha 6)
 

Doll1

Anna Zueva, Litva - účastník výstavy Doll Prague 2015

 

III. mezinárodní výstava profesionálních uměleckých panenek, loutek a medvídků Teddy
27.11. - 29. 11. 2015
Slovanský dům
Praha 1 - Na Příkopě 22
 
Výstava otevřena  27.listopadu - 29. listopadu 2015 
pátek:   15.30 hod. - 20.00 hod.
sobota:   9.30 hod. - 20.00 hod.
neděle:   9.30 hod. - 18.00 hod.

 

Doll2

Tereza Hajná, Česká Republika - účastník výstavy Doll Prague 2015 

 

Vstupenky:
základní: 150 Kč
třídenní vstupné: 300 Kč
snížené (důchodci, VZP, děti a studenti): 80 Kč
děti do 10 let zdarma
 
Katalog výstavy bude v prodeji na pokladně výstavy.
Cena 250 Kč / 10 EUR.
 
v pátek 27. 11. od 15.30 h - do 20.00 h :
VSTUP VOLNÝ PRO STUDENTY VŠECH UMĚLECKÝCH ŠKOL

 

Doll3

Andrej Drozdov, Rusko - účastník výstavy Doll Prague 2015

 

Zdroj foto a info:
www.facebook.com/chami.peer (perex)
www.facebook.com/DollPrague?sk=wall
www.artdolls.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herec Pavel Novotný: Mastný se mě drží už sedmnáct let. Nebo já jeho?

pavel novotny200Není to jen zkušený divadelní herec. Mediální slávu přinesly Pavlu Novotnému televizní seriály. Nejvíce asi populární „Ulice“, kde představuje urostlého elegána Mastného. Za ty roky si tato postava prošla nejroztodivnějšími peripetiemi. ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Žatecké muzeum zaplní obrazy Miroslava Gabriela

zatec 200Pracovníci Regionálního muzea v Žatci mají v těchto dnech plné ruce práce.  Připravují totiž výstavu obrazů Miroslava Gabriela. Člen ústeckého Krajského klubu výtvarníků, který by co nevidět oslavil dvaašedesáté narozeniny, se do povědomí veřejnosti d...


Literatura

Historie knihy aneb Spolkla mě knihovna

spolkla me knihovna200Víte co nejvíce potěší každého malého knihomola? Přece kniha o knihách. No dobře našlo by se i několik dalších možných variant, ale tentokrát se pojďme podívat za Klárou Smolíkovou a její novinkou Spolkla mě knihovna.

Divadlo

Dárkové poukázky Letních shakespearovských slavností přináší nevšední zážitky, a ještě něco navíc

shakespeare 200Od 1. prosince jsou v síti Ticketmaster v prodeji Dárkové ePoukazy na Letní shakespearovské slavnosti 2022. Krásný vánoční dárek v podobě ePoukazu umožní příznivcům Slavností obdarovat své blízké, a kromě bohaté nabídky představení gar...

Film

Cinema City znovu otevírá své brány 10. června

Cinema City znovuotevreni 200Multiplexy Cinema City přivítají své diváky ve čtvrtek 10. června 2021. Na ná-vštěvníky tak opět čeká velmi pestrá filmová nabídka a intenzivní kino zážitek.

...