Proč Einstein nenosil ponožky?

Proč Einstein nenosil ponožky?

Tisk
 
einsteinZjistěte, jak zdánlivě nepodstatné věci ovlivňují naše myšlení. Jaký vliv má na naše vnímání například naprosto banální skutečnost, že držíme v ruce šálek kávy nebo se nacházíme v místnosti s vysokými stropy. Tato (ne)odborná kniha založená na řadě psychologických studií vám nejenom osvětlí všední věci, ale může vám i pomoci je lépe zvládat.
 
 
Christian Ankowitsch ve své knize Proč Einstein nenosil ponožky, velmi originální formou shrnul prakticky všechny každodenní situace, jejich význam pro člověka, vzájemnou souvislost mezi okolím a lidských vnímáním i jednáním. Veškeré informace jsou podloženy řadou proběhlých studií z oblasti psychologie. I přesto, že se svým způsobem jedná o odbornou knihu, je psána způsobem, který je jednak velice čtivý, ale především srozumitelný pro každého čtenáře. Jak už i název knihy vypovídá, nechybí zde ani notná dávka humoru.
Celkem je kniha rozdělena na pět částí. Nejedná se o příběhy, byť se zde místy vyskytují, aby názorně prezentovaly popisované skutečnosti. Ve všech částech autor apeluje na souvislost mezi tělem a myslí. Uvádí řadu konkrétních případů, které ovlivňují naše myšlení, náladu, náš přístup a mnohé další. Části, do kterých je kniha členěna potom představují jednotlivé oblasti a to pocity a způsob, jak je poměrně jednoduše ovlivnit, vnímání toho, co nás v běžném životě obklopuje, nejrůznější vlivy, které mohou změnit naše vnímání druhých nebo dokonce naší kreativitu, či fantazii, a nechybí ani část věnována oblečení.
Celkově hodnotím knihu velmi kladně. I po přečtení anotace jsem očekávala publikaci spíše odbornějšího rázu, a proto mě tento styl ještě více potěšil. Osobně se domnívám, že není určena žádnému žánrově vyhraněnému čtenáři, ale najde zalíbení u každého, koho tyto souvislosti zajímají.
 einstein

Název: Proč Einstein nenosil ponožky
Autor: Christian Ankowitsch
Překlad: Tereza Semotamová
Odpovědná redaktorka: Michaela Škultéty
Technická redaktorka: Kateřina Tvrdá
Sazba: Jana Mrázková
Obálka: Kateřina Tvrdá
Nakladatelství: Portál
Rok vydání: 2016
Zdroj foto: www.portal.cz
Celkové hodnocení: 100 %

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Aké má Maťo Ďurinda plány?

durinda200Maťo Ďurinda, spevák zo skupiny Tublatanka, koncertoval na Cibula festivale v Holíči a svojou hudbou si získal celé publikum, ktoré rozospieval a roztancoval. Po svojom koncerte sa s nami podelil aj o svoje pocity a najbližšie plány.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Vzpoura pokořených andělů – příběhy s tajemstvím

 

CílekPoněkud netradiční krimi příběhy ukazují, že k nastavení vhodné atmosféry není třeba severské zimy ani anglických vřesovišť. Úplně postačí česká kotlina. Povídky nezačínají a nekončí standardně – nálezem oběti a dopadením pachatele – ale jsou spíše zam...


Literatura

Na pomoc hormonálním potížím

Prirodni hormonalni lecba 200Kniha Přírodní hormonální léčba je určena všem čtenářům, kteří se zajímají o své zdraví a o ověřené postupy, jak je udržet nebo zlepšit. Zabývá se léčbou bioidentickými přírodními hormony, kt...

Divadlo

Služky - První inscenace sezony 2015-16 v BuranTeatr Brno

Sluzky 200BuranTeatr hraje po mnoha různých stěhováních už několik let na Sokolském stadionu v Brně. Má tam své stabilní zázemí, má tam své diváky, o které díky pestré a nápadité nabídce inscenací nikdy nemá nouzi. Stejně tak bylo plno i na první premiéře sez...

Film

Vyšla výpravná monografie o Jiřím Brdečkovi

brdecka perexNení pochyb, že noblesní, jemně ironický kreslíř, výtvarník, scenárista a zejména režisér animovaných filmů Jiří Brdečka (1917-1982) se trvale zapsal do dějin české kinematografie. Do diváckého povědomí vstoupil díky nápaditým, parodicky styliz...