Podivní na misi v Americe

Podivní na misi v Americe

Tisk

mapa dni200Ještě si jasně pamatuji, jak mě naprosto zhypnotizovala obálka první knihy Ransoma Riggse. K tomu tajemný název Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Letos na knižní pulty doputoval již čtvrtý díl série. Tentokrát se s našimi podivnými přáteli podíváme do Ameriky a poodhalíme zvláštnosti tamního podivného světa.

 

 

Po velmi napínavém boji v Knihovně duší odchází Jacob zpět ke své „normální” rodině, za sebou nechává se podivné kamarády. Má to těžké, sám v sobě objevil podivnost teprve nedávno a zatím si nedokáže představit přesídlení z běžného světa do světa podivných.

Jeho rodiče k jeho pocitům, náladám a příběhům nemají pochopení a chtějí Jacoba umístit do psychiatrické léčebny. Na scéně se naštěstí včas objevují jeho podivní přátelé v čele s ymbrynou slečnou Peregrinovou.

Rodiče si nechtějí nechat vysvětlit, co se děje a kdo jsou tihle zvláštní lidé. Je potřeba na ně použít pár čar a kouzel a nechat je odjet na dovolenou, aby měli ostatní prostor k práci.

Jacob zjišťuje spoustu nových informací o svém dědečkovi Abeovi, který měl stejný dar, jako objevil Jacob - vidět netvory a ovládat je. Přátelé objeví jeho tajnou skrýš i operační deník. Dokonce Jacoba kontaktuje Abeův starý spolupracovník. Má pro něj úkol. A tak Jacob a někteří přátelé vyjíždějí na tour po Americe s dost nejasnými instrukcemi.

Zjišťují, že americký svět podivných má úplně jiná pravidla, než ten, který znají z Británie. Je zde spousta nástrah a s pomocí ymbryn se moc počítat nedá…

Ransom Riggs nás znovu pozval do světa podivných, aby odhalil nové informace z amerického kontinentu. Kromě toho se také dozvídáme novinky z podivné historie a čekáme, co přinese budoucnost v Ďáblově akru. Jednoduché zhodnocení říká - dostanete to, co byste od Riggsova rozjetého příběhu očekávali.

Jako vždy vás v knize čekají fotografie doplňující příběh. Kromě napínavé a vyčerpávající cesty musí Jacob řešit svůj vztah s Emmou, který nabývá jistých trhlin. Jak to vše dopadne? To zjistíte na stránkách Mapy dní. A pokud vám neříkají nic pojmy jako ymbryna nebo podivní, máte co dohánět.

mapa dni

Mapa dní/A Map of Days
Autor: Ransom Riggs
Překlad: Bronislava Grygová
Žánr: překladová beletrie, fantasy
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2019
Počet stran: 504
Hodnocení: 70 %      

 Zdroj foto: www.jota.cz


https://www.jota.cz/sirotcinec-slecny-peregrinove-mapa-dni


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Operní režisérka: „Odvážné kroky nás posouvají kupředu“

klasterky rozhovor 200S odvahou sobě vlastní se do přípravy novodobé premiéry opery J. A. Bendy Vesnický trh pustila zkušená operní režisérka Magdalena Švecová. Dílo spatří světlo světa poprvé na zahájení festivalu Klášterní hudební slavnosti 30. k...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Deník plný vulgarismů. Rok se sprostou matkou

Denik-sproste-matky200Vytvořit literární dílo, jehož poetika stojí na kumulaci pravidelně se opakujících vulgarismů, nadávek a capslockových odstavců soustavy sprostých slov, je nepopiratelně originálním počinem.


Literatura

Literární událost podzimu? Nový Lars Kepler!

zrcadlovy-muz 200Od vydání poslední knihy Larse Keplera uběhly dva roky, a tak není divu, že se na další novinku příznivci této spisovatelské dvojice těšili a napjatě vyhlíželi její vydání.

...

Divadlo

Studio Marta uvede inscenaci ve znakovém jazyce

denik divky200Dne 10. 11. 2022 uvedou studentky Ateliéru divadlo a výchova pro Neslyšící inscenaci Deník dívky. Dílo je adaptací deníků Ruth Maierové, oběti holocaustu, od jejíhož narození uplyne v den premiéry 102 let. Scénář zpracovala pedagožka Adéla ...

Film

Blíží se karlovarský filmový festival

56kviff perexCo si budeme nalhávat: mezi mezinárodními filmovými festivaly se ten karlovarský, ačkoli vydáván za jeden z nejdůležitějších, krčí jako příslovečná Popelka. Dopad rádoby velkolepé akce, letos již po šestapadesáté pořádané ve dnech 1. až 9. červ...