Nevěřili byste, kolik je na světě psích hrdinů

Nevěřili byste, kolik je na světě psích hrdinů

Tisk

psi-v-akci 200Nejenom příběhy o neuvěřitelných osobnostech vydává Presco Group v edici ELLA & MAX. Po knize KOČKY V AKCI! – Neuvěřitelné kočičí příběhy dostali svůj prostor i psi. Zmíněný titul o kočkách jsem si nechala ujít, protože jsem dog person, ale na psy jsem se moc těšila.

 

 

Kniha má moc pěknou hravou obálku v červené barvě, kde se střídá mnoho písem a vykukuje zde hned desítka psů různých plemen. Ozdobou jsou i zlaté tlapky a líbí se mi i použité barvy – žlutá, modrá a bílá.

Hravost a uvolněnost je pak prostoupena celou knihou, a to nejen z hlediska grafiky. Tlapky jsou i na číslech stran a barevné jsou i mnohá záhlaví a zápatí. Trefný je pak například příkaz v úvodu v podobě Sedni, zůstaň a čti!

Psích příběhů je přes 30 a jsou nejrůznějšího charakteru. Představují například fenku německého ovčáka Brandy hledající bomby na letištích, Buddyho, prvního slepeckého psa, známou Lajku nebo Trakra, českého hrdinu 11. září. U každého pejska je jeho jméno, podtitul a krátký příběh o několika odstavcích. Ve spodní části je pak zmínka o tom, v jakých letech a kde daný pes žil a na protější straně je jeho velká kresba. Na nich se podílelo hned několik ilustrátorů.

psi-v-akci2

Kromě delších příběhů jsou zmiňováni i další hrdinové nebo zajímavosti na dvojstranách jako Ve válce bojovali i další psi, Psí pracanti, Mazlíčci králů a mnohé další. V úplném závěru knihy najdete ještě tipy na další zajímavé psí knížky (nechybí zde Dášenka nebo Já Baryk od Františka Nepila) a odkazy na užitečné webové stránky.

Psi v akci! jsou skvělým čtením pro každého milovníka psů i zvířat obecně. Kromě jednotlivých tvorů se totiž dozví spoustu zajímavostí o psech a nezbyde jim než žasnout nad těmito věrnými čtyřnohými tvory.

Kimberlie Hamiltonová vystudovala scenáristiku a obor kreativní a kulturní komunikace. Je autorkou velkého počtu textů na různá témata, scénářů, příspěvků na webové stránky, učebnic a také zábavných a naučných knih o zvířatech (je autorkou knihy Kočky v akci! Neuvěřitelné, ale pravdivé kočičí příběhy z celého světa, Presco 2018) Miluje zvířata, dříve žila v jižní Kalifornii a poté se s partnerem a čtyřmi kočkami přestěhovala do Skotska. Svá dobrodružství popsiuje na blogu o cestování a životním stylu nazvaném Americká hippie poznává Skotskou vysočinu (The Hippie Chick´s Guide to the Higlands).

psi-v-akci

PSI V AKCI!
Neuvěřitelné, ale pravdivé psí příběhy z celého světa
Autor: Kimberlie Hamiltonová
Překlad: Viola Somogyi
Žánr: pro děti
Nakladatelství: Presco Group, edice Ella a Max
Rok vydání: 2019
Počet stran: 160
Hodnocení: 85 %

https://www.presco.cz/psi-v-akci-neuveritelne-psi-pribehy/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vinylovehodiny.cz: „Honza ten nápad viděl někde na cestách a uvízl mu v hlavě“

vinylove hodiny 200Rádi bychom vám v tomto rozhovoru představili mladou designerskou dvojici – Kateřinu Dobískovou a Jana Čížka z Olomouce - která vyrábí hodiny ze starých vinylových desek. Vystupují pod značkou vinylovehodiny.cz, recyklují staré desk...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Jaiya: V poutech rozkoše


V poutech rozkose 200Až někdy půjdete kolem rozmarného erotického obchodu, nemusíte myslet jenom na desítky odstínů šedé, ale třeba i na Jaiyu. A to doporučuju mnohem víc. Pan Grey byl slabý odvar, či spíše, chvílemi amatér a chvílemi prof...


Literatura

Manželka, která utekla, ví, že nic není černobílé…

man200Těm z Vás, kteří znají Domino, Tess Stimson asi nemusím představovat. Tahle rodilá Angličanka (žijící momentálně v Londýně) je doslova "dvorní dámou" tohoto nakladatelství - v edici Inteligentní romány pro inteligentní ženy jí vyšlo už několik knih. Všechny...

Divadlo

Dramaturgický plán sezóny 2023/2024 ve Švandově divadle

Svandovo divadlo200Anna Karenina, Klec bláznů, retro muzikál o božském pop-idolu, sólo pro Marií Štípkovou i nová česká hra o nevšedním spolubydlení malířky Toyen. Švandovo divadlo chystá odvážnou sezónu 2023/2024.

...

Film

Dvě knížky o známých osobnostech slovenského kulturního života

sfu perexS publikacemi o pozoruhodných, něčím výjimečných osobnostech – zvláště těch takříkajíc současných - bývá potíž. Buď bezvýhradně poklonkují a velebí, nebo se naopak zaujatě vyžívají v odsudcích, jako kdyby chtěly skácet dosavadní modly, jak jsme se mohl...