Mezi mlýnskými kameny: Dobře napsaná chick-lit

Mezi mlýnskými kameny: Dobře napsaná chick-lit

Tisk

Mezi mlýnskými kamenyHlavní hrdinka Shay Bastableová je typickou představitelkou sendvičové generace. Pětačtyřicátnice, která chodí do práce, pečuje o manžela a dospělé děti a zároveň se musí postarat o své stárnoucí rodiče se zdravotními problémy. Na sebe samotnou nemá čas, obětuje se pro své blízké, kteří berou její péči za samozřejmost. Nemá si ani komu postěžovat, nedávno ztratila nejlepší přítelkyni a vztahy s druhou nejlepší kamarádkou ochladly. Shay se upíná k romantickému víkendu na venkově, během kterého chce se svým manželem oslavit pětadvacetileté výročí jejich sňatku.

Únik ze všední reality nedopadne dobře a pak se na Shay hrne jedna pohroma a zklamání za druhým, má co do činění s opravdu nepříjemnými lidmi a musí přijímat složitá rozhodnutí. Nejtěžší volba ji teprve čeká – Shay se musí rozhodnout, co doopravdy chce od života.

Dobře napsaná chick-lit

Román Milly Johnsonové naplňuje pravidla žánru pojednávajícího komickým způsobem o vztahových problémech pracujících žen. Přestože příběh vypráví o smutku, lítosti, ztrátách a vině, je prodchnut humorem, laskavostí a lidským teplem. Shay je hrdinka s ocelovou páteří a srdcem ze zlata. Čtenáři jí musí držet palce, i když by jí v některých situacích nejradši dali herdu do zad, aby už konečně začala myslet i na sebe.

Sluníčkové čtení

Mezi mlýnskými kameny je oddychové čtení, přestože pojednává o vážných věcech. Kdo by očekával hlubší ponor do problému slaďování péče o rodinu s pracovními povinnostmi bude zklamán. Hrdinka zdolává průšvihy a katastrofy bez sebemenšího zakolísání, aby v pohádkově laděném konci slavně zvítězila. Děj v druhé půli románu ztrácí tempo, a navíc lze snadno odhadnout, jak to celé dopadne. Nepřekvapí ani vedlejší postavy – sebestředný manžel, hamižná sobecká sestra, dcera-rebelka zaplétající se s naprosto nemožnými týpky a submisivní syn v područí manipulátorky. Jistou schematičnost patřící k žánru autorka vyvažuje svižnými dialogy a humornými postřehy. Pokud toužíte po odpočinku, s románem Milly Johnsonové si letní pohodu báječně užijete.

Mezi mlýnskými kameny

Název: Mezi mlýnskými kameny
Autor: Milly Johnsonová
Žánr: chick- lit
Nakladatelství: IKAR
Rok vydání: 2023
Počet stran: 391 s, pevná vazba s přebalem
Hodnocení: 60 %

https://www.ikar.cz/#nase-knihy


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Václav Upír Krejčí: „Nejhůř se pracuje s blbcem…“

upir krejci 200Václava Upíra Krejčího myslím netřeba představovat. Upír Krejčí zastává tolik funkcí - komik, herec, scenárista, spisovatel, dramaturg, textař (o sobě ale říká: „Spíše veršovatel, textař je moc silné slovo. Ale mé tex...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Jedna kniha, jedna velká změna aneb o cestě k lepšímu životu

sexyDieta perexMáte pocit, že se váš život točí ve stereotypech, upadáte do stavů únavy, vyčerpání a chybí vám energie? Pak vám může pomoci kniha, kterou napsala mladá autorka Kris Carr. Je o tom, jak změnit svůj život pom...


Literatura

Poválečné svědectví z Osvětimi

prezila jsem osvetim perexKrystyna Żywulská byla obyčejná žena. V očích některých lidí se však provinila tím, že byla Židovka. A právě tihle lidé se dostali k moci a odsoudili ji strastiplnému životu v táboře smrti v Osvětimi.

Divadlo

Slovácké divadlo uvede brilantní komedii Dealer´s Choice

Dealers Choice 200Nový rok začal před pár dny a Slovácké divadlo už hlásí první premiéru. Představí ji v sobotu 14. ledna a jedná se o brilantní komedii Patricka Marbera Dealer´s Choice, která se s obrovskými úspěchy uvádí po celém světě.

...

Film

Prestižní soutěž Jameson Done in 60 Seconds v režii Jameson whiskey je zpět!

altV letošním roce proběhne již druhý ročník soutěže Jameson Done In 60 Seconds v rámci Jameson Empire Awards, která je určena pro všechny fanoušky filmu.

 

...