Valentýnské tvoření levně a rychle

Valentýnské tvoření levně a rychle

Tisk

valentynske tvoreni perexChystáte se někoho obdarovat valentýnským dárečkem? Zkuste do toho tentokrát vložit více vlastní iniciativy, tvůrčí inspirace a vyrobte nějakou praktickou drobnost. Jako výchozí materiál můžete použít i věci, které byste jinak vyhodili. Například prázdné krabičky od bonbonů, plechovky a zbytky látek.

 

Ve jménu recyklace a vlastní fantazie

Možná se vám doma hromadí různé krabičky od snědených bonbónů, od hodinek, mobilů nebo jiného zboží. Nechce se vám je vyhodit – protože by se jednou mohly hodit. Nebo jste majitelem kočky, psa či jiného domácího mazlíka a kupujete krmivo v plechovkách. Pokud je rovnou neházíte do koše, a také je skladujete „pro strýčka příhodu“, asi už z nich máte pěknou pyramidu. Švadlenkám zase zbývá spousta látkových odstřižků a jistě se mezi nimi najde i nějaký větší se zajímavým dekorem. A loňský kalendář, který jste si kupovali kvůli úžasným ilustracím, vám také přirostl k srdci… Jestli jste jenom trochu kteativní, máme pro vás tip na jejich využití.

Co budete potřebovat?

- čisté krabičky, plechovky, zbytky látek nebo dekorativního papíru
- mašličky, provázek, gumičku
- nůžky
- lepidlo Herkules
- tavnou pistoli
- barvu v plechovce (+ plochý štětec) nebo ve spreji (není nutné)

valentynske tvoreni

Postup

Plechovky řádně vymyjte. Pozor, plechovky jsou uvnitř u okraje velmi ostré, až je budete vymývat, použijte štětku.

Pokud se rozhodnete nějakou plechovku natřít, odmastěte ji a nastříkejte barvou ze spreje nebo natřete štětcem. Nechte pořádně zaschnout.

Pečlivě vystřihněte látku nebo dekorační papír podle rozměrů plechovky nebo krabičky s rezervou na založení dovnitř u jejich horního okraje.

Na papírový poklad lepte Herkulem, na kovový tavnou pistolí.

Ozdobte mašličkou nebo provázkem, použít můžete třeba i knoflíky a jiné přízdoby.

Na uzavření plechovek můžete zvolit systém „zavařenina“ - naplňte libovolným obsahem, kouskem látky překryjte hrdlo, uchyťte gumičkou a převažte stužkou nebo provázkem.

valentynske tvoreni 2

Na tužky, květinu, oříšky, bonbony, čaj a jiné překvapení

Ozdobená plechovka může potom sloužit jako tužkovník, nebo ji naplňte oříšky, sušeným ovocem, bonbony, sáčky s čajem – zkrátka libovolným obsahem, který obdarovaného potěší. Vložíte-li na dno kousek florexu a navlhčíte jej vodou, lze zapíchnout pár květin a jiné zeleně, a máte krásnou a trvanlivou květinovou dekoraci.

Zdroj: FB U Květu lipového www.facebook.com/ukvetulipoveho/

valentyn kramek

Krámek U květu Lipového v České Lípě
V našem krámku to voní. Čím? Hlavně kouzlem starých časů, bylinkami, mýdlem i kávou. Když k nám přijdete, zpomalíte a začnete zhluboka dýchat. A my na vás nebudeme pospíchat. Necháme vás kouknout skrz krasohled, otočit klíčkem hrací skříňky, žasnout nad tím, co čeští řemeslníci dokáží vyrobit. I kdybyste odcházeli s prázdnou, ten pocit ve vás zůstane. A právě proto krámek vznikl.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Patron naší literární soutěže „Tak už mě nakousni" Milan Hrabal v rozhovoru o tom, jak začínal s poezií

Milan Hrabal-foto-Jitka N. Srbová - ořezMagazín Kultura 21 vyhlásil letní básnickou soutěž. Nebojte se si zaveršovat a své příspěvky nám ještě stále můžete zasílat na adresu

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Nemoci a syndromy nazvané podle lékařů, kteří je vymysleli

eponyma v medicíněNakladatelství Grada vydalo velice zajímavou publikaci s názvem Eponyma aneb po kom to slovo je. Autorem je docent Petr Bartůněk, lékař a známý autor mnoha populárně naučných knih se zaměřením na etické problémy v medicíně a další témat...


Literatura

Rudá sibiř

Ruda Sibir 200Knižní novinka Rudá Sibiř, která byla vydána 11. Března letošního roku a jejímž autorem je spisovatel Sam Eastland, se odehrává v Rusku za vlády Stalina v roce 1939. Drsné podmínky Sibiře, každodenní utrpení v nelidském gulagu, intriky při ...

Divadlo

Listopad ukáže prezidenta USA bez kalhot!

listopad200Myslíte si, že politika může být jen nudná a dokáže člověka jenom rozčílit? A co takhle sám prezident Spojených států amerických? Velevážená a celosvětově uznávaná osoba nemusí být jen taková, jakou ji známe z televize. Ve hře Listopad

Film

DVD Zvonilka: Tajemství křídel

zvonilka magicbox 200Distribuční společnost Magic Box přináší na DVD další díl volné série Zvonilka s názvem Tajemství křídel. Studio Disney se opět zaměřilo na dívčí publikum a připravilo pro ně ...