V červenci budou Klášterky nejbohatší: Nabídnou osm koncertů a dvě doprovodné akce

V červenci budou Klášterky nejbohatší: Nabídnou osm koncertů a dvě doprovodné akce

Tisk

klasterkyKe konci června se 29. 6. na výbornou vydařil večer s PhilHarmonia Octet Prague na nádvoří augustiniánského kláštera ve Šternberku, jenž ředitel festivalu Roman Janků komentoval slovy: „Nástroje hudebníků se naplno rozezněly již v Mozartově serenádě c moll. Barevnost zvuku hobojů, fagotů, lesních rohů i klarinetů jsme si mohli náležitě vychutnat v příznačné Musorgského skladbě Obrázky z výstavy. Všichni členové souboru jsou mistři svého nástroje a posluchačům běhal místy mráz po zádech, jakého provedení byli svědky.“

 

V sobotu 1. 7. pak odstartovala smršť červencových akcí koncertem kytarového dua Siempre Nuevo v zámecké Sala terreně v Bruntále. Pokračovala hned v neděli duchovním Rozjímáním s Czech Ensemble Baroque Quintet v Klášteře Na Hedeči nedaleko Králík.

klasterky bruntal

Nabídka koncertů a doprovodných akcí bude pokračovat na mnoha kouzelných místech:

  • neděle 9. 7., lázně Karlova Studánka: KOUZLO KYTARY - Lubomír Brabec
  • pondělí 10. 7., Šumperk: PO STOPÁCH MALÉ VÍDNĚ – komentovaná prohlídka Šumperka
  • úterý 11. 7., Šumperk: BOŽSKÉ HOUSLE – Pavel Šporcl (housle), Vojtěch Novák (varhany)
  • sobota 15. 7., zámek Bludov: POCTA HORTENSII VON ZIEROTIN – Olga Jelínková (soprán), Marcel Javorček (klavír)
  • pondělí 17. 7., Šumperk: PO STOPÁCH MALÉ VÍDNĚ – komentovaná prohlídka Šumperka
  • čtvrtek 27. 7., lázně Jeseník: KDYŽ VÍDEŇ TANČILA VALČÍK – Tereza Mátlová (soprán), Doležalovo kvarteto

Festival Klášterní hudební slavnosti trvá až do 30. září, kdy jej uzavře klarinetistka Anna Paulová spolu s Pražským komorním orchestrem.

Zdroj foto: Jiří Kučera

Seznam všech koncertů i vstupenky lze nalézt na www.klasterky.cz či na www.goout.cz.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Velmi aktuální Merde po evropsku

merde 200„Jeden Brit v Bruselu. Dvě Francouzky. A opravdu velká kupa merde.“ To je malá upoutávka nacházející se na přebalu této velmi aktuální knihy od britského humoristy Stephena Clarka.

...

Divadlo

Kdyby Nestroy vědel…premiéra PRO NIC ZA NIC v Městském divadle v Brně

pro nic za nic perexKdyby Johann Nepomuk Nestroy věděl, že po něm bude ve Vídni pojmenováno náměstí i zastávka metra, asi by se moc divil. On to byl totiž už za svého života na jedné straně miláček publika, měšťanského i lidového, ale mocn...

Film

Scooby-Doo v celovečerním animáku


Scoob perexScooby-Doo a jeho přátelé se dočkali prvního celovečerního animovaného dobrodružství, které na český trh přináší společnost Magic Box. Členové Záhad s.r.o. by se rádi posunuli dál a zača...