Zkus Kuks – na kole

Zkus Kuks – na kole

Tisk

Kuks200Labská stezka z Hradce Králové na Kuks přilákala loni 225 tisíc návštěvníků. V uplynulém roce se ať už na kole, nebo pěšky vydalo po Labské stezce na trase Hradec Králové – Kuks 225 tisíc lidí. Téměř 92 tisíc jich pak dorazilo až k hospitálu Kuks.

Labská stezka se v návštěvnosti drží stále na velmi vysokých číslech. Tomuto výsledku v uplynulém roce pomohl i nově zrekonstruovaný a otevřený barokní areál v Kuksu. Turisté si cyklostezku velmi oblíbili. Údaje o návštěvnosti plynou z průzkumu průjezdů za období leden až prosinec 2015. Až do Kuksu dojelo po stezce podle měření 91 727 lidí.

kuks

 

Další „nej“ Labské stezky Hradec Králové – Kuks za rok 2015

Nejvíce návštěvníků za jeden den (2379) bylo 8. května 2015 v Kuksu.Nejfrekventovanějším dnem na stezce byla sobota. K měsícům s největší návštěvností patřily červenec a srpen. V roce 2013 projelo stezkou kolem 200 tisíc návštěvníků. V roce 2014 to bylo ještě o 30 tisíc více.              

Kuks2

 

Labská stezka je evropským cykloturistickým fenoménem s mezinárodním charakterem. Prochází dvěma státy – Českem a Německem. Z celoevropského pohledu je pak stezka součástí sítě dálkových cyklotras. Právě cyklisté vyhledávají krásy labských břehů nejčastěji.

Kuks3

Z celkového počtu tvoří stabilně kolem 80 % návštěvníků stezky. Historie Labské stezky sahá do 80. let minulého století. V roce 2013 byl dokončen úsek Hradec Králové - Kuks v délce 26 km. Trasa vede krásnou krajinou Polabí, převážně v těsné blízkosti řeky Labe. a je vhodná pro běžná kola, lze jí pohodlně projet i s vozíkem pro dítě. Cyklostezka Hradec Králové / Josefov / Kuks je součástí dálkové Labské stezky. Nová trasa je jednou z nejdelších souvislých cyklotras v České republice.

ilustrační foto autor, www.npu.cz 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na festivalu Všemi směry se mi nejvíce líbí nadšení studentů do práce, říká Roman Bradáč

Bradac 200Roman Bradáč je bývalý zahraniční zpravodaj České televize. V současné době vyučuje na několika školách, včetně Vyšší odborné škole publicistiky. Studenti této školy už po jedenácté zorganizovali festival nezávislé publicistiky Všemi směry, Bradáč n...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Básně a prózy Egona Bondyho nově od Hosta

Egon BondyPokud jste někdy četli Egona Bondyho a víte, o kom je řeč, mohl by vás zaujmout výběr z jeho díla z let 1949 až 1955, který pod názvem Básně a prózy (1949–1955) vydává brněnské na...

Divadlo

Nemusí to znamenat nic, ale mohlo by!
ImageKlidné vody vyšetřovací stanice rozčeří krátký telefonát oznamující záhadnou vraždu u Betlémáku. Parta z kriminálky Aneňák jde do akce! Divadlo Na zábradlí uvedlo poblázněnou krimi-komedii autora Egona Tobiáše...

Film

Tohtoročné Vianoce sú iné. ČT pripravila štyri nové rozprávky

ine vianoce perexTohtoročné Vianoce sú aj napriek tým ostatným  Vianociam iné. nechýba im len sneh, ale sú poznačené rôznymi  udalosťami. Pandémia Covid 19 nám znemožnila viaceré stretnutia,  návštevy blízkych, cesty do zahraničia. Obmedzili nás ...