Pohádky tety Áni jako splněný sen

Pohádky tety Áni jako splněný sen

Tisk


o princeznach perexKe každému významnějšímu životnímu kroku musí člověk většinou dozrát. Anebo do nové situace prostě spadnout. Jedním z takových případů může být narození dítěte, ne nutně vlastního. Annu Langerovou přivedli k napsání její první knihy děti její sestry. Už od jejich příchodu na svět si je nesmírně zamilovala. A právě jim začala vyprávět své pohádky, pro ně se rozhodla napsat knížku plnou princezen, draků, zvířátek i lidí a vydala ji vlastním nákladem.


Pohádková knížka O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti obsahuje sedm příběhů, v nichž proti sobě stojí síly dobra a zla. Často se tak děje v neobvyklém prostředí a postavy se ocitají v netradičních rolích. Například princezny vládnou kovářským měchem a kladivem, sopky se neobejdou bez srdce, v rybníce se prohání neposlušný potěr, draci mají víc charakteru než rytíři a z čertů si leckdo tropí žerty.


Pohádky od Áni od A do Z
O tom, jak se kniha rodila a rostla, se dozvíte v krátkém videu, které zpracovala sama autorka.



Čtení pro děti o tajuplném světě s dotekem reality
Pestré příběhy jsou vystavěny poeticky a laskavě, nepostrádají však ani napětí a přiměřenou dávku vtipu. Jsou vypointované tak, že děti snadno pochopí, jaké z nich plyne poučení. Autorka tak krásně zúročila svou dlouholetou průvodcovskou praxi, v níž – jak sama uvádí – „je člověk schopen věrohodně podat i tu největší lež na světě“. Navíc dala prostor dětské fantazii prýštící z hlaviček prvních pozorných posluchačů, neteře Lucinky a synovce Péti. Na jejich přání a doporučení jsou v pohádkách motivy i z reálného života.

o princeznach 2


Unikátní ilustrace z pera mladinké výtvarnice Alžběty Polanské věrně doprovázejí děj. Na mě sice působí zvolené odstíny jako příliš temné, ale nemohu popřít jejich tajuplnost, výstižnost a originalitu.


Více informací o této půvabné publikaci a dalším chystaném titulu se dozvíte přímo na autorčině webu Pohádky od Áni. Takovéto počiny rozvíjející dětskou kreativitu jsou mi nejsympatičtější tím, že vnikly díky hezkým chvilkám stráveným v rodinném kruhu, v atmosféře vzájemného porozumění a lásky. Tu pak prostřednictvím stránek vyzařují dál a pozitivní energii násobí. Pokud si kdokoliv touto cestou plní své sny, pak už je to naprostý ideál.

o princeznach

O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti
Autor: Anna Langerová
Žánr: Literatura česká, Pohádky
Vydáno: 2020, vlastním nákladem
1. vydání originálu: 2020
Počet stran: 40


Hodnocení: 88 %

www.pohadkyodani.cz


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Koho reprezentují Jazyky reprezentace?

altŽijeme ve světě, kde v každém okamžiku každým svým gestem, mimickým záchvěvem, tónem promluvy i jejím obsahem dáváme najevo nejen svůj postoj, ale zároveň nabízíme ostatním, aby naše vyjádření dekódovali, ať již naše záměry chápou či nikoli. Přitom tentýž znak mů...

Divadlo

Listopadová D21

divadlo 21Divadlo D21 má v posledních dnech skutečně napilno. Blíží se premiéra Gulliverových cest, listopadový program je nabitý a stále roste obliba tohoto koutku divadelní kultury známého i jako divadlo Malé Vinoh...

Film

Čas je jejím sluhou, nikoliv pánem


princezna zakleta v case perexPrincezna Ellena (Natalia Germani) je od narození prokletá. Kletba, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien (Simona Zmrzlá), se má naplnit o jejích dvacátých narozeninách. Na její oslavě se plán...