Listopadové novinky pro děti z Pikoly

Listopadové novinky pro děti z Pikoly

Tisk

pikola 200Podívejte se, jaké knihy pro děti vycházejí nyní v Euromedia Group.

 

 


Dav Pilkey: Superkotě a komiksová škola

Přečetli jste už všechny Dogmany? Vítejte v Peťulkově komiksové škole! Je to stejně parádní zábava. Učí se tu tedy hlavně pulci, ale jistě se pro vás místo najde. Naučíte se, co všechno má takový dobrý komiks obsahovat. No, naučíte – pokud na to ovšem dojde, protože pulci se v jednom kuse hádají. Třeba kdo bude zástupce vedoucího. Nebo kdo má hloupější komiks. Ale tak aspoň si užijete ukázky skvělých prací komiksových žáků – například: O zubním kartáčku, který chtěl být advokátem dinosaurů. Nebo Vazoun McPavoučí zadek, Žabičkové komando a mnohé další umělecké výtvory. Ovšem hlavně, hlavně se pořádně zasmějete a královsky pobavíte!

Kniha je určena dětem od 8 let, již vyšla

pikola superkote a komiksova skola

Tereza Přibilíková: Nevšedníci – Zapomenuté příběhy českých vynálezců

Výjimečná kniha o výjimečných českých vynálezcích. Pro některé byli jen pošetilými snílky, pro jiné nepochopenými génii. Svět by však bez podivínských nevšedníků, nevšedních vynálezců a myslitelských kutilů, byl smutný a šedivý. Dovolte, abychom vám představili Václava Kadeřávka, Jakuba Hrona Metánovského a Josefa Vaňka. Vědátory, kteří šli svou vlastní neotřelou cestou. Snažili se přinést lidem něco, co by jejich život obohatilo a přineslo užitek. Ať už to byly zlepšováky profesora Hrona, samolet kamnáře Kadeřávka, nebo čisticí ventil na pivní půllitry pana Vaňka. Skvělá, pro děti přitažlivá kombinace psaného textu a komiksu věrně zprostředkovává atmosféru doby, ve které pánové tvořili a vynalézali.

Kniha je určena dětem od 8 let, vyšlo 24.11.

pikola nevsednici

Jan Svěrák: Kuky se vrací
Ilustrace: Jakub Dvorský

Příběh podle stejnojmenného filmu Jana Svěráka vypráví o plyšové hračce. O medvídkovi jménem Kuky, který zažije něco, co žádný plyšový medvěd ještě nezažil. Kuky je nejoblíbenější hračkou malého Ondry. Jenomže maminka mu plyšáka vyhodí do popelnice, protože se z něj sype dřevitá vlna, a to není dobré pro Ondrovo astma. Ondra si před spaním představuje, jak se Kuky snaží ze skládky dostat domů, jak v lese potkává zvláštní bytůstky, které bydlí pod kořeny stromů a prohánějí se v prapodivných vozítkách. V téhle divočině se nepěstuje žádné mazlení, takže Kuky zůstává na všechno sám. Musí vzít rozum do své plyšové hrsti, naučit se překonávat strach, získat si přátele a porozumět lesní moudrosti. Pak se mu možná podaří najít cestu domů, a přitom se snad stane i hrdinou.

Kniha je určena dětem od 6 let, již vyšla

pikola kuky se vraci

Antonie Schneiderová: Kdy už budou Vánoce?

Předvánoční čas je plný očekávání, nejvíce ho však prožívají naši nejmenší. Nechte vánoční shon za dveřmi a pojďte si spolu se svými ratolestmi ukrátit čekání na Ježíška milým adventním čtením. Medvědí maminka pro svého medvídka vymýšlí na každý z 24 adventních večerů jeden příběh, a vydá se tak spolu s ním na cestu do Betléma. Koho na cestě potkají a jak medvídek pozná, že se vydal správným směrem? Hřejivé vyprávění doplněné půvabnými ilustracemi, které navodí vánoční náladu.

Kniha je určena dětem od 5 let, již vyšla

pikola kdy uz budou vanoce

Coral Ripleyová: Strážkyně moří – Delfín a mořská panna

Když kamarádky Ema, Grétka a Lily zachrání delfína chyceného do rybářské sítě, ještě netuší, že brzy samy pod hladinou moře prožijí úžasné dobrodružství. Seznámí se s překrásnou mořskou pannou a jejím delfínem Bublinkou a mají se z nich stát strážkyně moří. Oceány zoufale potřebují jejich pomoc, zlá siréna Elvíra chce totiž převzít vládu nad celým podmořským světem. Dokážou dívky její zlověstné počínání zastavit? Tento kouzelný příběh nadchne všechny malé slečny, které by se alespoň na chvilku rády proměnily v mořské víly.

Kniha je určena dětem od 6 let, již vyšla

pikola strazkyne mori

David Sundin: Rozhodně mě nečti!

Tato kniha ROZHODNĚ nechce, aby ji kdokoli četl! Máte-li zájem o nějakou roztomiloučkou knížečku – smůla! To raději sáhněte po jiné kvalitní literatuře. Protože takhle potvůrka kouše, škrábe, vzpouzí se a švindluje. Je to vážně nefér. Leda snad… jestli si umíte představit, že byste ji hezky pohladili, tak by se vlastně asi číst dala. A rázem z ní bude úžasně živá, umírněná a naprosto kouzelná knížka plná obrázků, kterou napsal legrační mužíček jménem David Sundin, známý švédský komik a moderátor. Milujete knihy, které mají osobnost? Od Davida Sundina již vyšel titul Opovaž se mě číst! Tak trochu nerudná kniha s názorem.

Kniha je určena dětem od 3 let, již vyšla

pikola rozhodne me necti

Nastja Holtfreterová: Od berušky po velrybu zvířátka nemají chybu

Může se sova potkat s hrochem? Tygr se strakapoudem? V tomhle krásném barevném leporelu ano! Děti tu totiž poznávají zvířátka z různých úhlů pohledu: kdo létá ve vzduchu a kdo zase plave ve vodě. Kdo je malý a kdo velký. Kdo má rád teplo a kdo zimu. Kdo je pestrobarevný a kdo třeba černobílý. Děti se při prohlížení veselých obrázků učí kromě názvů zvířátek také barvy, různá prostředí, kde zvířátka žijí, jak se jmenují zvířecí mláďátka a spoustu dalších užitečných věcí.

Kniha je určena dětem od 2 let, již vyšla

pikola od berusky po velrybu

Katja Frixeová: Liščí země

V Liščí zemi jsou všichni šťastní, myslí si Juna a její nejlepší kamarád Ilo. Každý tu má svůj vlastní kouzelný předmět – čarověc. Jednoho dne se však objeví cizí kluk Fion a poklidný život Liščanů je tentam. Fion čelí obvinění, že rozbil nejmocnější ze všech čarověcí, čímž z Liščí země zmizela všechna kouzla. Když se po okolí ještě začnou toulat záhadné zlaté lišky, hněv Liščanů nezná mezí. Jediná Juna Fionovi věří. Aby dokázala jeho nevinu, vydává se na nebezpečnou cestu a musí odhalit prastaré tajemství své země…

Kniha je určena dětem od 9 let, již vyšla

pikola lisci zeme

Michaela Hanauerová: Rulantika – Utajený ostrov

Ukrytá za neprostupnou stěnou z mlhy leží Rulantika – ostrovní svět, jenž je domovem mořského národa, který však ohrožuje kletba bohů. Když se mořská dívka Akvína krátce po svých dvanáctých narozeninách dozví, že má ve světě lidí bratra-dvojče, nemůže tomu uvěřit. A aby toho nebylo málo, zjistí, že mu jde kvůli strašlivé kletbě o život. Akvína neváhá ani minutu a rozhodne se ho zachránit. Vrhne se po hlavě do největšího dobrodružství svého života. Netuší však, že jejich setkáním se naplní pradávné proroctví severských bohů, které může znamenat spásu, ale možná také zkázu pro celý ostrovní svět Rulantika.

Kniha je určena dětem od 10 let, již vyšla

pikola rulantika

Stephen a Lucy Hawkingovi: Odemčený vesmír

Přemýšleli jste někdy, jak vznikl vesmír? Jak moc ovlivňuje veškeré dění na planetě Zemi? Tušíte, co se děje v naší sluneční soustavě? Co je zapotřebí, aby se lidé dostali na Měsíc, nebo dokonce na Mars? A co byste dělali, kdybyste mohli cestovat nejen prostorem, ale i časem? Sbírka textů ohromujících informací i barevných fotografií od předních světových vědců, včetně nejslavnějšího teoretického fyzika na světě, profesora Stephena Hawkinga, vám na všechny tyto otázky a mnohé další odpoví. Vesmír a svět kolem nás jsou jedno velké dobrodružství. Tak si ho nenechte ujít! Prozkoumejte nejzazší kouty naší sluneční soustavy a staňte se vědci!

Kniha je určena dětem od 9 let, vychází 30.11.

pikola odemceny vesmir

Milada Rezková, Lukáš Urbánek: DESATERO FAIR PLAY olympijské vítězky Šárky Strachové

Respekt – úcta – ohleduplnost – slušnost. To jsou základní kameny fair play. A to nejen na sportovních kolbištích, ale především v každodenním životě. Seznamte se s desaterem fair play olympijské šampionky Šárky Strachové. Díky kresleným sourozencům Edovi a Ole se i ti nejmenší naučí, co to znamená žít fair play, a navíc si u toho užijí ještě spoustu legrace.

Kniha je určena dětem od 5 let, vyšlo 24.11.

pikola desatero fair play

An Leysenová: Louskáček

Zažijte spolu s Klárkou, Fritzem a Louskáčkem neopakovatelnou vánoční noc! Klárka s bratrem Fritzem Vánoce zbožňují. Strýček jim každý rok přinese nějaký zvláštní dárek. Letos dostane Klárka dřevěného vojáčka, louskáček na ořechy. Fritzovi sice přijde Louskáček hloupý, ale Klárka je celá pryč z Louskáčkových velkých laskavých očí. A to ještě neví, že její nový kamarád neumí jen louskat ořechy, ale kdysi býval statečným vojákem, který se zamiloval do opravdové princezny… An Leysenová obléká klasickou vánoční pohádku o Louskáčkovi od E. T. A. Hoffmana do nového kabátu. Hřejivé, milé obrázky vás přivedou do podivuhodného světa zlého Myšího krále a kouzelně krásné Královny cukrovinek.

Kniha je určena dětem od 5 let, již vyšla

pikola louskacek

Ludvík Emil: O líné holce
Ilustroval: Zdeněk Miler

Na kraji lesa stála polorozpadlá chalupa a v ní bydlela holka, které nikdo neřekl jinak než líná Markéta. Tahle Markéta se totiž vůbec o nic nestarala, ani se nemyla, nečesala, neuklízela, nejradši celý den ležela v posteli a lenošila. Nejhorší ze všeho bylo, že zanedbávala svoji kočičku Micku, a dokonce na ni byla zlá. A tak se Micka jedné noci rozhodla, že už to dál nebude snášet a uteče. Stalo se ale něco velice zvláštního. Kromě Micky se rozhodly odejít také všechny věci v chalupě! A dokonce i chalupa sama. Kdo by taky chtěl žít s takovou nevšímavou, sobeckou holkou...!

Kniha je určena dětem od 5 let, již vyšla

 

Edpikola o line holceuard Petiška: Bylo jednou jedno loutkové divadlo
Ilustrace: Helena Zmatlíková

Bylo jednou jedno loutkové divadlo a bylo to moc hezké divadlo s červenou oponou a se spoustou loutek. Kdyby se někdo za oponou podíval, uviděl by hluboký pohádkový les. Lesem vedla cesta, ale nikdo po ní nepřicházel. Divadlo bylo tiché, nikdo s loutkami nehrál. Děti odjely na návštěvu k babičce. A co loutky, když právě nehrají divadlo? Co dělá Kašpárek, král, princezna, Karkulka, čert, vodník, čarodějnice, a co teprve loupežníci Vlasando, Ušando a Nehtando? To všechno se dozvíte v půvabné knížce známého spisovatele.

Kniha je určena dětem od 5 let, vyšlo 21.11

pikola bylo jednou jedno loutkove divadlo

Více informací: www.euromedia.cz


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Léčebné umění Hildegardy z Bingenu

lecebne umeni200V září vyšla v nakladatelství Esence naučná knížečka Léčebné umění Hildegardy z Bingenu, která nás poučí o tom, že příroda nabízí léčebné poklady. Podtitul Tradiční léčitelství zárukou zdraví a dobré kondice mluví za vše. Rádi byste se d...

Divadlo

Hezky německy?

200divPřed několika dny skončil 18. ročník Pražského divadelního festivalu německého jazyka. Je tedy čas probrat se dojmy a pokusit se o shrnutí. Můj nejsilnější pocit je podobný hořké pachuti na jazyku – nějak mi to prostě nesedlo. Jsou takové divadelní festiva...

Film

MILENCI Z OPAČNÝCH STRAN VÁLKY

spojenci200Robert Zemeckis má na svém kontě mnohem zdařilejší tituly (upozorním aspoň na Forresta Gumpa), nežli jsou nyní uvádění SPOJENCI. Snadno postřehneme, že v dramatické konstrukci povrchní, klišovitý příběh, sepsaný scenáristou Stevenem Knightem, nedo...