Dobrou noc, celou noc

Dobrou noc, celou noc

Tisk

Dobrou noc, celou noc

Hledáte knížku na dobrou noc, která podá příjemně oddechový příběh s kapkou ponaučení a bude děti bavit tak, že ji budou chtít číst stále dokola, znovu a znovu? Pak jste ji právě našli.

 

Pohádka Dobrou noc, celou noc od Esther van den Bergové je pro mě velké wow. Neměla jsem od knížky žádná velká očekávání, věřila jsem v pěkný příběh před spaním. Jen co se mi však knížka dostala do ruky a otevřela jsem ji, dostavil se wow efekt na první pohled. Co že mě to zaujalo? Velice poutavé ilustrace s množstvím vtipných detailů, které mě opravdu pobavily.

Tak se pohodlně uložte a pojďte si přečíst příběh berušky Tečky, špionky a spánkové inspektorky, která přišla zkontrolovat, že se všechna zvířátka z hmyzího hotelu chystají pěkně do postýlky a neopomenou žádný spánkový rituál. S každým zvířátkem si vyzkouší právě jeden z nich, poděkuje, popřeje dobrou noc a jde dál.

Na závěr knížky čeká Tečku jedno malé a milé překvapení. Jaké? To už si přečtěte sami.

Dobrou noc, celou noc

Knížka je většího formátu s tvrdými deskami a překrásnými ilustracemi, avšak stránek i textu má pár, a tak ji zvládnete celou na jeden nádech právě před usnutím. U nás se chytla tak moc, že ji čteme již druhý týden v kuse stále dokola. A musím říct, že se bavím i já, neboť vždy najdu něco, co mě znovu zaujme a pobaví. Navíc je v knížce i několik velice vtipných nápisů, které pobaví právě rodiče (tedy dokud se váš malý posluchač nestane sám čtenářem). Autorka knížku věnuje všem malým spavcům i nespavcům a hodí se cca od věku 4 let.

Nejde tuto knížku hodnotit nijak jinak než plnými 100 %, a to myslím hodnotím i za svou čtyřletou posluchačku Rozálku.

Dobrou noc, celou noc

Dobrou noc, celou noc
Autor: Esther van den Bergová
Nakladatelství: Euromedia Group
Počet stran: 32
Mé hodnocení: 100 %

 www.euromedia.cz/dobrou-noc-celou-noc/kniha/15741/

 /www.knizniklub.cz/knihy/628081-dobrou-noc-celou-noc.html 


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

V pražských Nuslích byla otevřena Ransdorfova knihovna


ransdorf knihovna 200Nedávno zahájily svou činnost Vzdělávací centrum a knihovna loni zesnulého politika KSČM Miloslava Ransdorfa. Veřejnosti bude postupně ke studiu zpřístupněno na 50 000 svazků, které za svůj život shromáždil.

Divadlo

Městské divadlo Mladá Boleslav reprízuje představení Je úchvatná!, příběh „královny kraválu“

je uchvatna200Od konce minulé sezóny uvádí Městské divadlo v Mladé Boleslavi úspěšnou komedii Petera Quiltera Je úchvatná! Jde o skutečný příběh Američanky Florence Foster Jenkins. I když je považována za nejhorší operní pěvkyni všech dob, přesto se jí po...

Film

Putování Středozemí pokračuje

200filmPeter Jackson, režisér všech dílů Pána prstenu a prvního Hobita, po roce přináší do kin druhé pokračování s podtitulem Šmakova dračí pouť. Studio si dalo velice záležet na tom, aby byl film propagován už dlouho před samotným vpuštěním do kinosálů. Tol...