Comic-Con Prague 2022 odtajnil další hvězdné hosty: Hatie Hayridge, Tony Amendola a Cary-Hiroyuki Tagawa

Comic-Con Prague 2022 odtajnil další hvězdné hosty: Hatie Hayridge, Tony Amendola a Cary-Hiroyuki Tagawa

Tisk

comiccon 200Pořadatelé Comic-Con Prague 2022 prozradili další hvězdná jména, účast jim potvrdili herci Hatie Hayridge, Cary-Hiroyuki Tagawa nebo Tony Amendola, komiksový tvůrce James O'Barr a spisovatel Kevin J. Anderson. Třetí ročník festivalu popkultury proběhne v termínu od 22. do 24. dubna 2022 v pražském O₂ universu.



Hvězdní hosté

Již v příštím měsíci proběhne v Praze třetí ročník festivalu Comic-Con Prague, jenž by si rozhodně neměl nechat ujít žádný fanoušek popkultury. Návštěvníci budou mít jedinečnou možnost potkat v ČR velké množství herců, komiksových výtvarníků a dalších umělců na jednom místě. Pořadatelé jim slibují, že i tento ročník bude nabitý hvězdnými hosty, jejichž tváře velmi dobře znají z různých kultovních snímků. „Nově můžeme potvrdit účast Hatie Hayridge, Caryho-Hiroyuki Tagawy a Tonyho Amendoly. Do Prahy se rovněž chystají Christopher Lambert, Julian Glover, Cara Buono nebo Sam Witwer,“ říká za pořadatele Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio.

Britská herečka Hattie Hayridge je známá především díky roli centrálního počítače Hollyho v kultovním seriálu Červený trpaslík. V ní se střídala s Normanem Lovettem, který zavítal na Comic-Con Prague v minulém roce. Hattie Hayridge vystupuje rovněž v různých stand-up komediálních show, jako např. Perry And Croft: The Sitcoms, Lenny Goes To Town nebo Alter Ego. Charismatický herec japonského původu Cary-Hiroyuki Tagawa hrál v takových filmech jako Poslední císař, Pearl Harbor, bondovce Povolení zabíjet, Gejša nebo Hačikó - příběh psa. Nejvíce ho však proslavila role hlavního záporáka Shang Tsunga v Mortal Kombat - Boj na život a na smrt. Americký herec Tony Amendola je známý především seriálovými rolemi Jaffského mistra Bra'takv v Hvězdné bráně, Edouarda Kagameho v Continuum a ikonického Geppetta v Bylo, nebylo. Objevil se také ve filmech Zorro: Tajemná tvář a Kokain a v seriálech Dexter, Akta X nebo Čarodějky. Americký umělec a tvůrce kultovní Vrány James O'Barr po téměř deseti letech opět zavítá do ČR. Na festival dorazí spoluautor románu Duna, americký spisovatel Kevin J. Anderson. Napsal také předlohy pro Star Wars, StarCraft, Titan A.E. nebo Akta X.

Svoji účast již dříve z řad herců potvrdili Christopher Lambert, Julian Glover, Cara Buono nebo Sam Witwer.

Na festivalu budou moci fanoušci zajít na některou z přednášek hvězdných hostů nebo získat jejich fotku či podpis. Účast svého oblíbence zjistí na webu festivalu.

 comiccon 1

Více informací:

Web: https://www.comiccon.cz/
Facebook: https://www.facebook.com/comicconprague/
Instagram: https://www.instagram.com/comiccon_prague/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

NEZAPOMÍNEJME DĚTEM VYPRÁVĚT - Rozhovor se Spolkem Storytelling

Storytelling200Spolek Storytelling se věnuje vyprávění příběhů už několik let. Vypráví na nejrůznějších akcích, ve školách, knihovnách, na festivalech, v divadlech i kavárnách. Učí také zájemce na seminářích, jak poutavě a zajímavě vyprávět, ať už dětem ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Musí se do práce, i kdyby se nechtělo!

200filmFilm Já to tedy beru, šéfe…! reaguje na tehdejší podnikovou a ekonomickou stabilitu v Československu. Pracovních míst bylo mnohem více než práceschopných a kdyby nebylo zaměstnání ze zákona povinné, museli by se lidi k činnosti přemlouvat.

...

Literatura

Alexandrie – detektivní pátrání v největší starověké knihovně

altVšem, kteří si oblíbili sympatického detektiva (přesněji řečeno soukromého informátora) Marca Didia Falcona britské autorky Lindsey Davisové, přináší nakladatelství BB/art jeho devatenáctý příběh nazvaný

Divadlo

Jak moc se může lišit subjektivní zkušenost a to, co považuje za skutečnost justice?

Na-prvni-pohled perexTessa Ensler (Marie Štípková) je elitní obhájkyní. V soudní síni se cítí jako doma a její práce ji nesmírně baví. Aby vyhrála, je ochotná udělat cokoliv. Promyslet dokonalou taktiku, pokládat správné otázky, po kterých mohou nás...

Film

Temný rytíř povstal i na DVD

temny rytir povstal200Završení nové batmanovské trilogie s názvem Temný rytíř povstal nepochybně patří k tomu vůbec nejlepšímu, co loňský filmový rok nabídl. To, že ho Akademie na Oscarech zcela ignorovala, je věc jiná, a to teď ...