Švédský krvavý masakr a jejich novinkové album Grand Morbid Funeral

Švédský krvavý masakr a jejich novinkové album Grand Morbid Funeral

Tisk


bloodbath cover 200Ve Skandinávii se hudebnímu podhoubí daří více než skvěle. Najdeme tam zástupce heavy metalu, melodického death metalu, melancholického a technického metalu, spoustu black metalu a taky pár superkapel. Tak je tomu i u uskupení Bloodbath. Ale povězme si víc i o jejich zatím posledním počinu.

 

 

Bloodbath je švédská kapela, která vznikla v roce 1998. Jelikož se jedná o kapelu složenou ze zvučných jmen, její složení se poměrně často měnilo – to slyšíme hlavně u vokálů. Nynější sestava je taková: Anders "Blakkheim" Nyström – kytary, Jonas Renkse – basa, Martin "Axe" Axenrot – bicí, Per "Sodomizer" Eriksson – kytary, a od roku 2014 Nick Holmes – zpěv. Právě zpěváci se zde za ta léta měnili nejvíc – nejdřív jsme krátce měli tu čest s Peterem Tägtgrenem (Hypocrisy, Pain) a poté s věhlasným Mikaelem Åkerfeldtem (Opeth).

Bloodbath stihli vydat 4 plnohodnotná alba (Resurrection Through Carnage – 2002, Nightmares Made Flesh – 2004, The Fathomless Mastery – 2008 a Grand Morbid Funeral – 17. 11. 2014), dvě EP (Breeding Death – 2000 a Unblessin the Purity – 2008) a také jedno živé album The Wacken Carnage – 2005.

Nejdřív začnu s chválou. Moc se mi líbí obal alba, který jistě zaujme všechny fanoušky extrémně laděné hudby. Potom chválím jisté přitvrzení, co se týká celkové hudební formy. Otvírák byl výborný, jak se bez jakéhokoliv upozornění vrhl na posluchače. Valivé tempo, blackový nádech a co víc si vlastně přát? Total Death Exhumed mě potěšila rychlostí a zběsilostí i zajímavými kytarovými vyhrávkami. Pěkně sekaný song s návykovou melodií. Pak mě zaujala nejkratší (3:36) písnička His Infernal Necropsy, kdy aspoň pocitově přitvrdili. I Unite In Pain se mi hodně líbila, protože to bylo hudební odbočení někam jinam. Dobrý nápad i dobrá struktura s vtíravým podkresem.

bloodbath band

 

Ostatní písně mi toho moc neřekly. Jejich stopáž mi přišla mnohdy až dost dlouhá – a tudíž ani pořádně nevynikly. Také mám pocit, že se kapela nedokázala vyhnout opakování a valila do nás pořád to samé v bleděmodrém. Mnohdy navíc velmi nesourodě.

Bloodbath nepředstavují death metal ve své nejryzejší a nejčastější podobě, najdeme zde totiž hodně prvků black metalu i připomínku toho, že se jedná o severskou kapelu. Mně osobně nesedl nový zpěvák. I po hudební stránce se mi hodně líbila první dvě alba, ale novinka mě nezaujala. Pokud si chcete udělat názor sami, máte tak možnost třeba na jejich koncertě na festivalu Brutal Assault.

Název nosiče: Grand Morbid Funeral
Interpret: Bloodbath
Žánr: death metal říznutý black metalem
Skladby: 01. Let the Stillborn Come to Me, 02. Total Death Exhumed, 03. Anne, 04. Church of Vastitas, 05. Famine of God's Word, 06. Mental Abortion, 07. Beyond Cremation, 08. His Infernal Necropsy, 09. Unite in Pain, 10. My Torturer, 11. Grand Morbid Funeral
Stopáž: 46:54
Vydavatelství: Peaceville Records
Hodnocení: 66 %

Zdroj foto: internet

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Monikou Váňovou

200rozS uměleckou fotografkou Monikou Váňovou jsem se před časem seznámila na kurzech tvůrčího psaní a velmi brzy jsem pochopila, že tato křehká blondýnka má nejen výrazně tvůrčího ducha, ale že si také dokáže tvrdě jít za svými sny a dovést je až k realizaci...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Případ otce a dcery – Než přijde mráz Henninga Mankella

mraz perexKomiař Kurt Wallander je neúnavným potíratelem zla ve svém rajonu. Jakmile vyčenichá stopu, neuhne se z ní, doku případ nevyšetří. To je o něm známo. Kvůli tomu, že se tak říkajíc oženil s prací, rozešla se s ním žena. I s dcerou má trošku složitější...

Divadlo

Divadlo ve Zlíně uvede premiéru Muže pod postelí

muz pod posteli200Docela jiného Dostojevského, než jak jej mnozí znají: Dostojevského komediálního, zábavného a zároveň zajímavého, který přinese vhled do žárlivostí zatemněné duše jednoho muže. To je téma novinky, kterou Městské divadlo Zlín uvede v pre...

Film

Společenské vědy a audiovize

spol vedy audiovize perexNás nynější svět ovládají audiovizuální média: skrze filmy, televizi, internet či počítačové hry si utváříme představu o současnosti a poměrech v ní. Jenže fungování těchto médií lze zkou...