Energičtí The Subways ohromili brněnskou Flédu

Energičtí The Subways ohromili brněnskou Flédu

Tisk

subways 200Britští The Subways poctili návštěvou své brněnské fanoušky. V sobotu zahráli v klubu Fléda písně z nové desky, ale i staré známé hity. Kapela si podmanila diváky svou neskutečně energickou show i lámanou češtinou.

 


The Subwaysnavštívili Brno naposled před dvěma lety na open air festivalu. Tentokrát svůj výbušný rockový sound a energii vměstnali do intimnějších prostor klubové scény. A vyplatilo se. Opět ukázali, že jejich práce s publikem a ohromující náboj jsou důkazem, že rozhodně mají při živých vystoupeních co nabídnout.

Na sobotním koncertě si jako první předskokan zahrála pražská čtveřice Nano, která předvedla příjemný indie-pop. Vystřídali je svérázní Australani Duna Rats. Ti představili divákům svůj dunecore stoner pop, což je něco mezi punkem a popem.

subways1


The Subways zahajovali písní „We Don't Need Money To Have A Good Time“. Zpěvák kapely Billy Lunn si získal přízeň brněnských diváků svou lámanou češtinou. Píseň „Mary“ například uvedl česky:  „Tento song je o mojí mámě“. Zazněly i songy z nového alba, které kapela vydala v únoru. Nové album znamená pro The Subways i novou éru.  O nejnovější desku se totiž postaral sám frontman Billy Lunn, který si vzal na starost i kompletní produkci.
 
Vedle nových písniček si diváci mohli vychutnat i staré hitovky jako „Shake! Shake!“, „Kiss Kiss Bang Bang“ nebo nejočekávanější „Rock & Roll Queen“. Při písni „Celebrity“ si na povel Billyho celý klub posedal na podlahu, aby následně mohl začít novou vlnu divokého tance.

Basistka kapely Charlotte Cooper před koncertem obarvila svou blonďatou kštici na růžovo. A nejen díky výrazné hřívě, ale hlavně díky úderné base a skvělému hudebnímu projevu, zazářila jako „little Rock & Roll Queen“.

subways2


Melancholický podkres celého koncertu však dotvářel fakt, že na pódiu chyběl bubeník Josh Morgan. Členové kapely před deseti lety společně prorazili na hudební scénu jako nadšení šestnáctiletí teenageři. Josh si nyní poprvé za svou kariéru dává dlouhodobou pauzu. Dohnaly ho k tomu zdravotní problémy.
 
„Josh bojuje s aspergerovým syndromem. Problémy se objevily už v minulosti, ale nyní se jeho stav výrazně zhoršil. Doufáme, že se brzy vrátí na pódium,“ zní oficiální prohlášení kapely. Na koncertě Joshe nahradil blízký přítel kapely, který se své role zhostil dokonale. Kapela neztratila nic ze svého obvyklého zvuku a dynamiky.

V závěru koncertu Billy Lunn skočil mezi diváky a povozil se na rukách fanoušků přes celý klub. Energickou show kapela zakončila songem, který vystihl i atmosféru celého večera – „It´s a Party“. The Subways dostáli své pověsti a postarali si nezapomenutelný hudební zážitek, kterému nechyběl ten správný rockový říz.

Foto: Libor Zhoř / Fléda club

www.fleda.cz

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Režisér Tomáš Krupa: „Dúfam, že nikdy nebudem musieť stáť ja alebo niekto z môjho okolia pred takouto voľbou.“

tomas krupa 200Slovenský režisér Tomáš Krupa si pred niekoľkými dňami odniesol ocenenie v rámci udeľovania cien Slnko sieti za najlepší dokumentárny film za rok 2019. Nim je film Dokonalá smrť, ktorý vznikol v slovensko-česko-francúzsko-nemecko-rakúskej ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Cikán Gabriel s černou hřívou v oblaku meruňkové vůně

Gabriel perexProč se o některých knihách hned tolik mluví, stávají se bestsellery, které závratným tempem mizí z pultů knihkupectví a regálů knihoven, jejich autoři jsou vynášeni do nebes a jiné jen tiše čekají na teplý dotek lidských dlaní, citlivě hle...

Divadlo

Jak vidí budoucnost umění v on-line světě Jana Plodková a Jiří Vyorálek?

DNZ 200Oblíbení herci Divadla Na zábradlí se v krátkých rozhovorech zamýšlejí nad reflexí covidové pandemie v jejich profesním i osobním životě.

...

Film

Festival Film a architektura oslaví desátý ročník

film a architektura 200Ve dnech 30. 9. – 4. 10. proběhne ve třinácti českých a slovenských městech již podesáté festival Film a architektura. Jubilejní ročník s podtitulem “Spojení” poukáže na důležitou roli architektury při propojování lidí,...