Rock for People v Plzni ovládli Motörhead a Guano Apes

Rock for People v Plzni ovládli Motörhead a Guano Apes

Tisk

rfp 200Historicky první ročník festivalu Rock for People Europe se uskutečnil v areálu industriální plzeňské zóny DEPO 2015. Festival dostal podporu od města, které bylo vyhlášeno evropským hlavním městem kultury 2015. Jako hlavní headlineři festivalu vystoupily metalʼnʼrollové legendy Motörhead v čele s Lemmym Kilmistrem.


Zahájení festivalu v pátek 3. července patřilo především britské hudební scéně. První večer ovládla dubstepová parta Modestep. Ze Spojeného království si k nám přijel zadovádět i kokainový král a lamač dívčích srdcí Peter Doherty.


Druhý festivalový den rozproudili především švédští Movits! Už jste někdy slyšeli kombinaci swingu a hip hopu? Movits! jsou toho živým důkazem. A ono to skutečně funguje. Švédy pak na hlavním pódiu vystřídali němečtí Guano Apes, jedni z hlavních headlinerů celého festivalu.

rfp 1


Zpěvačce Guano Apes Sandře Nasic sice už táhne na čtyřicet, ale vůbec na to nevypadá. Předvedla skvělou show, kapela odehrála staré známé pecky, ale i nejnovější songy z alba Offline. Dokonce zazněl i cover písně Ugly boy od Die Antwoord.


Po Guano Apes nastoupilo největší lákadlo festivalu v podobě metalʼnʼrollové legendy Motörhead. Syrové a drásavé decibely se rozléhaly snad celou Plzní. Jediným mínusem celého vystoupení bylo to, že frontmanovi kapely Lemmymu nebylo skoro rozumět. Fanoušci mu to však během show rádi odpustili, stejně jako fakt, že si podle všeho kapela myslela, že vystupuje na Slovensku.
Hvězdou posledního dne se stali energičtí The Parov Stelar, kteří svým elektroswingem roztančili snad každého, kdo stál v doslechu. Mým osobním hudebním objevem celého festivalu se ale stala sympatická estonská parta Elephants from Neptune. Sice jen pro malé publikum, ale tahle kapela předvedla ten správný ryzí rock. Oscilovali někde mezi Foo Fighters a Queens of the Stone Age a sami svůj žánr definují jako Desert Boogie.

rfp 2


www.rockforpeople.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Vsetín

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Upíři chystají na přeživší lidi Past

upiri200Nakladatelství Fragment přináší všem čtenářům, kteří si oblíbili dystopický svět amerického spisovatele Andrewa Fukudy, velkolepé finále jeho trilogie o upírech a lidech. Závěrečný díl nese název Past.

...

Divadlo

V neděli 31. října se ve vyprodaném Divadle na Vinohradech konal IV. ročník taneční show Roztančené divadlo

roztancene divadlo 200Autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka & Terezy Řípové byl odstartován v roce 2016 v Městském divadle Mladá Boleslav, kde proběhl první ročník projektu Roztančené divadlo aneb když herci tančí. Po tamním úspěchu p...

Film

Kinematografie a stát v českých zemích mezi roky 1895-1945

kinema 200Doposud se slovo "kinematografie" vztahovalo především na filmovou tvorbu. Teprve Ivan Klimeš se v knize Kinematografie a stát v českých zemích 1895-1945 soustředí na to, jak stát a jeho předpisy ovlivňovaly kinematografické podnikání - výrobu i ...