Metalové okénko – červen, část první

Metalové okénko – červen, část první

Tisk

mo kataklysm 200Červen se nese ve znamení doplňování informací k chystaným deskám, nebo taky v propagování interpretů formou videoklipů. Je toho celkem dost, tak si užijte metalové novinky!


Gorgoroth, slavná norská black metalová kapela, vydává své desáté album Instinctus Bestialis. Osmipísničková deska vychází jako digipack CD, limitovaný černý vinyl, limitovaný obrázkový vinyl i digitálně. Pro připomenutí uvádím i sestavu Gorgoroth: Infernus (kytara), Tomas Asklund (bicí; Dark Funeral), Frank Watkins (basa; ex Obituary) a nový zpěvák Atterigner.
Australští metalisté Thy Art Is Murder vydají 30. června svou třetí desku Holy War. Již nyní si jako ochutnávku můžete smslnout na videoklipu k písni Light Bearer.



Death metalisté Kataklysm vydají 31. července album Of Ghosts And Gods. Aby nám zpříjemnili čekání, vypustili do světa písničku Thy Serpent Tongue.



Kanadská kapela 3 Inchees Of Blood oznámila po 16 letech hraní rozpad. Svůj poslední kocnert zahrají 7. listopadu v domáckém Vancouveru. Banda vydala 5 alb: Battlecry Under A Wintersun (2002), Advance And Vanquish (2004), Fire Up The Blades (2007), Here Waits Thy Doom (2009) a Long Live Heavy Meal (2012).

mo logo


Logan Mader je jméno, které znají hlavně fanoušci Machine Head a Soulfy; jedná se o kytaristu, který v těchto kapelách působil. Pak se dal na dráhu producenta, ale nyní zformoval nový projekt – Once Human a ještě letos bychom se měli dočkat debutové desky.


Koncem srpna, konkrétně 28., se dočkáme dvacáté druhé studiové desky legendární kapely Motorhead. Myslím, že netřeba nic dodávat!
Koncem srpna vyjde též devátá studiovka P.O.D s názvem The Awakening. Jako ochutnávku nabízí pohodovou písničku This Goes Out To You.


 


Slipknot válejí na letních festivalech, ale přesto si našli čas a vydali třetí singl k desce 5: The Gray Chapter. Jedná se o videoklip k písni Killpop.



V půli června vychází čtvrtá studiová deska kapely Iwrestledabearonce, Hail Mary. Zde se můžete podívat na klip k písni Green Eyes.



Lamb Of God vydají 24. července desetipísničkovou desku VII: Sturm Und Drang a aby nás na ni navnadili, vypustili do světa klip ke skladbě 512:



Brazilští death metaloví Krisiun, kteří hrají výbornou hudbu pouze ve třech, vydají 7. srpna novinku Forged In Fury. Jak je znám, určitě nezklamou!

mo krisiun


Zdroj: blabbermouth.net


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Převzal pochodeň a běží s ní dál

zlaty orisek200Pokud máte ve svém okolí děti, které v něčem vynikají, jste-li přesvědčeni, že by si zasloužily víc pozornosti, víme, co s tím. Ještě lépe to ví Mgr. Jiří Kotmel – předseda nadačního fondu Zlatý oříšek, který se zaměřuje na vyhledávání a vš...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Recenze: S hlavou v (oblacích) pejru

S hlavou v pejru 200S hlavou v pejru. Jak bych tuhle publikaci jednoduše popsala. Stačí dvě slova – červená knihovna. Pokud jste vyznavači zamilovaných románů s bohatým milovníkem veskrze kladného charakteru a krásno...

Divadlo

Radošínské Naivní divadlo na scéně Bolka Polívky v Brně

Jaaanosiiik-perex)Na Slovensku mají již od roku 1970 jedinečný divadelní fenomén. Je to Naivní divadlo, původně z vesnice Radošiná, odkud pochází jeho principál Stano Štepka. Nejdřív se jezdilo na Naivní divadlo z Bratislavy do Radošiné, protože to,...

Film

Lorax: Děti, chraňte přírodu!
ImagePředstavte si městečko, kde je vše dokonalé, barevné, krásné… ale také umělé. Zvířata, květiny, stromy nevyjímaje. Místo živých stromů si lidé na zahrady pořizují náhražky, které mohou dálkově ovládat a podle nálady si měnit jejich barvu. Co k...