Metalové okénko květen

Metalové okénko květen

Tisk

mo hellyeah welcome home 200Máj, metalu čas! Zajímavé informace, novinky o chystaných deskách a hned několik výživných videoklipů – takové je květnové metalové okénko, tak čtěte!

 

 

Jedna z nejzajímavějších black metalových kapel, norští Mayhem, nedávno slavili 25. výročí vydání debutu De Mysteriis Dom Sathanas a na konci října se můžeme těšit na jejich šesté studiové album. Více informací zatím známo není, ale 15. listopadu si je můžeme vychutnat na koncertě v Praze v Meet Factory spolu s Gaagls Wyrd a Gost.

Sólo projekt bývalého člena Immortal, Abbath, vydá 5. července druhou desku. Ponese název The Outstrider, najdeme na ní osm nových písní a na závěr i cover skladby Pace Till Death od Bathory. A i oni poctí svou přítomností naši vlast – 8. února se představí s neméně zajímavými souputníky Vltimas a 1349 v Brně na Flédě. Já osobně už se nemůžu dočkat!

Naši polští sousedé Hate vydají 14. června své jedenácté plnohodnotné album. Jmenovat se bude Auric Gates Of Veles, dočkáme se 8 či 10 skladeb (v limitované digi podobě). Jako ochutnávku nám nabízí klip k písni Sovereign Sanctity:

Koncem června (21. 6.) nás poctí novým albem americká banda (HED)P.E. Deska Stampede je jejich jedenáctou studiovkou a představí nám deset nových fláků. Určitě to bude stát za to!

mo 1 hedpe stampede

A teď z říznějšího soudku – death metaloví Cannibal Corpse přede dvěma lety vydali další výborné album, které pojmenovali Red Before Black. Nyní přináší klip k titulní libozvučné písničce:

Z tábora kapely Hellyeah přinášíme hned několik novinek. Tou nejzásadnější bude asi fakt, že na místo bubeníka se po smrti Vinnieho Paula posadil Roy Mayorga. Kapela vydá šesté studiové album, Welcome Home, 27. září. A vy si můžete vychutnat videoklip k titulní písničce:

Portugalská kapela Moonspell, která na scéně působí již více, než dvacet pět let, vydá v září knihu memoárů pod názvem Wolves Who Were Men: The History Of Moonspell. Knihu napsal Ricardo S. Amorim a popsal jak začátky kapely, boj s hudebním průmyslem i hledání jejich unikátního zvuku. Nebudou chybět ani rozhovory se členy kapely a jejich kamarády z jiných kapel, stejně jako bohatý obrazový materiál.

mo 2 moonspell

Nejznámější německá kapela, slovutní Rammstein, vydali svou sedmou studiovku, kterou ponechali bez názvu. Najdeme na ní jedenáct skladeb a ke třem už vydali videoklip, zatím poslední k písni Ausländer:

Nadějná ukrajinská banda Jinjer začátkem roku vydala výborné EP Micro a nyní pracuje na další studiové desce. Následovník desky King Of Everything z roku 2016 by měl vyjít už letos na podzim.

Poslední květnový den vyšla deska Old Star black metalovým veteránům Darkthrone. Novinka nabídne šest epicky černých songů a jednu z nich, Duke Of Goat, si můžete poslechnout:

Ve stejný den vyšla nová deska i americké thrash metalové hvězdě Death Angel. Devátá studiovka se jmenuje Humanicide, obsahuje devět písní a zatím si můžete užít klip k I Came For Blood:

Zdroj: http://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

SKUPINA KRAUSBERRY SLAVÍ: JEDENATŘICET LET S JEDENATŘICETI PECKAMI

kraus200Zaplaťpánbůh za některé vyhazovy! Kdyby nemusel Martin Kraus odejít z kapely Bluesberry, asi by nevznikla kapela Krausber ry. Scéna české populární hudby by byla ochuzena o energií nabitou, originální skupinu, o písničky jako třeba Vlakem na Kolín, S...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Chcete se bát? Povídky Dauphne du Maurier vám to umožní

ptaci a jine povidky 200V únoru vydalo nakladatelství Motto povídkovou knihu britské autorky Dauphne du Maurier s názvem Ptáci a jiné povídky. Ano, ti slavní Ptáci, kteří tak proslavili jejího krajana, režiséra Alfreda Hitchcocka. Takže asi tu...

Divadlo

Pražská konzervatoř zve na letošní Absolventské představení

tcp absolventske predstaveni 200Taneční centrum Praha, konzervatoř – gymnázium ve spolupráci s Mezinárodním centrem tance, z.s. pořádá 3. a 4. června ve Stavovském divadle Absolventské představení 2021. Zatančí zde studenti konzervatoř...

Film

Tmání: unikátní příležitost poznat skrze virtuální realitu boj člověka s depresí

tmani perexZhlédnout Tmání, animovaný film z pera Ondřeje Moravce, je unikátní příležitostí po mnoha stránkách. Virtuální realita, ve které je děj umístěn, vás vtáhne do zážitku jako žádná jiná platforma. Ačkoliv promítání ve VR prostoru může být pro něko...