Metalové okénko červen

Metalové okénko červen

Tisk

mo 200Začaly prázdniny, venku nás atakují vysoké teploty a nejlepší je zchladit se u vody nebo si užít kvalitní hudbu. Tu vám nabízíme v přehledu zajímavostí toho, co se v červnu událo v metalovém světě.

 

 

Coreová banda Suicide Silence si patrně chce napravit reputaci po nepříliš zdařilém eponymním albu, které vyšlo přede dvěma lety a nebylo fanoušky přijato nijak valně. Čtrnáctého června vydali kolekci raritek pod názvem Rare Ass Shit!, na kterém najdeme písně z debutového alba, stejně jako živák nebo skladby z dema. Zajímavý nápad, uvidíme, co provedení.

mo suicide silence

Amon Amarth, švédská skvadra hrající viking metal, se do toho obouvá s plnou parádou! Začátkem května vydali desku Berserker a propagují ji se vším všudy, jak koncertně, tak nás pravidelně zavalují klipy. Tím nejnovějším je klip k písničce Mjölner, Hammer Of Thor:

Nový klip hlásí i americká banda Unearth, která v listopadu vydala desku Extinction(s) a z ní servíruje flákotu Incinerate:

Kalifornská rock metalová partička Adema hlásí návrat na pódia, avšak s jiným zpěvákem. Původní frontman Mark Chavez už nechtěl dále pokračovat s muzicírováním, proto ho nahradil ostříleným Ryan Shuck (známý hlavně z kapely Orgy).

Deathcoreoví kouzelníci Thy Art Is Murder z Austrálie vydají koncem července pátou studiovku Human Target. Oblaží nás deset nových skladeb a o Death Squad Anthem si můžeme udělat názor už teď:

A pokud se vám zalíbí, máte je možnost vidět na festivalu Brutal Assault v pevnosti Josefov 8. srpna – já si jejich vystoupení nehodlám nechat ujít!

Nonpoint, vydali loni v srpnu desátou desku nazvanou jednoduše a lakonicky X a nyní vydlai klip k písničce Fix This:

Moderní metalová mlátička Carnifex připravuje na 2. srpna vydání svého sedmého studiového alba, které ponese název World War X. Přinesou nám devět písní a jednu můžeme zhodnotit už teď – skladbu No Light Shall Save Us, kde uslyšíme i Alissu White-Gluz z Arch Enemy:

Prophets Of Rage, super grupa sestávající ze členů kapel Rage Against The Machine, Public Enemy a Cypress Hill, nyní pracuje na svém druhém albu a již nyní nám dávají poznat, na co se máme těšit. Vypustili totiž do oběhu song Made With Hate:

Vydání novinky na srpen plánují i metalisté Killswitch Engage. Ti 16. srpna vydají desku Atonement, na které najdeme 11 písní a zajímavostí je, že jde o třetí desku se zpěvákem Jessem Leachem, ale na jednu písničku přizvali i bývalého zpěváka, Howarda Jonese. Zatím si můžete poslechnout skladbu Unleashed:

Korn vydají následovníka desky Serenity Of Suffering z roku 2016, tedy své třinácté album, 13. září. Deska se symbolicky třinácti skladbami ponese nihilistický název The Nothing a první singl, You'll Never Find Me, si můžete pustit už teď:

Hellyeah oznámili vydání šesté studiovky s názvem Welcome Home na 27. září a od té doby pilně pracují na propagaci – koncertují, ale také nás pravidelně zásobují klipy. Tím posledním je Oh My God:

Zdroj: http://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sylva Petrová: Nepříjemnosti života mne obohatily a ozdravily

raw200Kdysi začala s raw food, jako téměř každý, převážně ji k tomu vedly zdravotní důvody. A založila postupně dva weby věnující se především receptům a stravování, které sama považuje za zdraví podporující. A nyní se objevila jako součást knihy, která nejen prop...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Příručka mladých svišťů pro singl třicátníky

duvod200Jen co dozněl aplaus nad blogem (a knihami) plných věcí, které nás serou, máme tu další várku k zamyšlení. A ne jen tak ledajakého - jdeme po stopách posledního důvodu, proč se nezabít. Najdete si ten svůj?

 

...

Divadlo

Pejsek a kočička bavili děti první festivalové odpoledne

altDivadelní přehlídka Setkání 2012 Stretnutie není jen o věhlasných divadelních souborech a profláklých tvářích prken, která znamenají svět. Není ani o výhradně dospělém divákovi. Děti jsou ve zlínském divadle vítány, a tak hned první od...

Film

Marie Královna Skotská: Tohle království je pro dvě královny malé

Stuartovna perexMarie Stuartovna se stala nejmladší královnou vůbec, když byla korunována šest dní po narození, poté co její otec zemřel. Jako šestiletá byla zaslíbena králi Francie, a poté se i se svým skotským doprovodem přestěhovala do Francie. Ovš...