Seznamte se s kapelou Krajina Ró

Seznamte se s kapelou Krajina Ró

Tisk

Krajina Ro 200Svou identitu po tajemném jarním vstupu na hudební scénu odhalila Krajina Ró. Vznik kapely inicioval kapelník legendární skupiny Jablkoň Michal Němec a mezi jeho spoluhráči nechybí ani o čtyři desítky let mladší kytarový talent Tomáš Frolík a zpěvačka Anna Břenková. Součástí kapely složené z pěti výrazných osobností jsou dále zkušení hráči Michael Nosek na bicí a Johnny Judl Jr. na baskytaru.

 

Kompletní pětice se objevila ve videoklipu k titulní skladbě Hotel Blázen z nadcházející debutové desky Krajiny Ró, která vyjde za měsíc u Indies Scope.

Videoklip k pilotnímu singlu natáčeli herci, hudebníci a filmaři Matěj Vejdělek a Ondřej Mataj, klíčovou úlohu v něm ztvárnili tanečnice a choreografka Nikol Fryšová a herec Jáchym Kučera. Nahrávalo se ve starobylých prostorách sklepního baru Café Club Míšeňská na Malé Straně v Praze. „Hotel Blázen všechno řeší, podobá se lázním, Hotel Blázen už se těší, až se zase zblázním – refrén titulní písně z naší desky je v této době dost možná i vaším refrénem,“ říká zpěvačka a herečka Anna Břenková.


„Hotel Blázen je jedním z mála hotelů, na který nedolehly problémy s návštěvností, přesto má díky své bezedné kapacitě připravený pokoj pro každého. Někteří hosté jsou už stálými zákazníky, jiní přicházejí a zase odcházejí. Z těch nestálých se pak mnozí vrátí, ale jsou i takoví, které v Hotelu Blázen už nikdy nikdo neuvidí. Hrdina našeho příběhu se rozhodl zbláznit, ale nakonec jen tak pobyl, poseděl a zase šel dál,“ dodává Michal Němec, který se v Krajině Ró snaží zůstat spíše v pozadí. „Nechci kapele kazit věkový průměr,“ říká ostřílený hudebník z Jablkoně okouzlený kytarovým uměním Tomáše Frolíka. Tento sedmadvacetiletý kytarista na sebe už dříve upozornil jako frontman The Bladderstones nebo v kapelách Livin Free a kapele Sabiny Křovákové. Kromě konzervatoře sbíral zkušenosti i u respektovaných hráčů Robbena Forda a Marcuse Millera.

Starým známým je pro Němce baskytarista z Jablkoně Johnny Judl Jr., který kromě The Bladderstones působí i v The Plastic People of Universe, ale též Michael Nosek, jenž vedle The Bladderstones je rovněž součástí kapel The Odd Gifts, Sabina Křováková, Livin Free nebo Mário Bihári & Bachtale Apsa a kromě hry na bicí se zabývá i komponováním pro svou vlastní kapelu Personal Highway. První společnou hudební zkušenost má Němec naopak se svou neteří Annou Břenkovou, která příležitostně vystupuje také s kapelami Paprsky inženýra Garina, Cermaque nebo The Shifty Grifts a působí i v projektu Loutky v nemocnici.

Krajina Ro

Debutové album Hotel Blázen vznikalo ve studiu Jámor pod dohledem zvukového mistra Ondřeje Ježka, obsahuje 11 písniček a vyjde 23. října u vydavatelství Indies Scope. Pro desku je typický zvuk elektrických kytar plný efektů, melodických nápadů i nových riffů a spolehlivá rytmika. Dva barevně i dynamicky tvárné hlasy dodávají písničkám třetí rozměr prožitku a výjimečnosti. Výsledkem není folk ani bluesrock. „S trochou velké nadsázky bychom naši hudbu mohli označit třeba za light rock foxtrot,“ uzavírá Němec.

Krajina Ro obal

Další informace:
WWW: https://krajinaro.cz/
Facebook: https://www.facebook.com/krajinaro


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Umění by nemělo být tvořeno jen v ukradených chvílích

Veronika perexVeronika Opatřilová, autorka úspěšného románu Počkej na moře, se stala patronkou naší literární soutěže Nejkrásnější milostný příběh. Slíbili jsme vám s ní rozhovor, tak tady je. Veronika na sebe prozradí, jakou literaturu má ráda, kdy začala p...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

STŘÍPKY TICHA - mírumilovnou a zároveň tajemnou idylku amišských farmářů naruší brutální zločin.

Stripky ticha

Americké spisovatelce Lindě Castillo vychází v nakladatelství MOBA již třetí kniha. Opět je to krimi román, znovu v hlavní roli s policejní náčelnicí Kate Burkholderová. Tu výtečně ztvárnila na filmovém plátně známá hollywoodská hereč...

Divadlo

Drama, detektivka i upírská romance


At vejde ten pravy perexOskar (Oskar Hes) je osamělý chlapec, který žije se svou matkou v paneláku na okraji města. Matka si ho moc nevšímá a ve škole ho šikanují. Jeho život se změní, když se do sousedství přistěhuje dívenka Eli (...

Film

Tohle je válka! Romantika v akčním hávu
ImageJak to vypadá, když se dva nejlepší kamarádi, oba špičkoví agenti CIA, zamilují do jedné dívky? Není to sice přímo příběh ze života, se kterým bychom se mohli ztotožnit, ale své diváky si určitě najde. Jedná o snímek, který sice neurazí, ale a...