Pastrňák s Rudišem pijí grog a zpívají o Rusce z nonstopu

Pastrňák s Rudišem pijí grog a zpívají o Rusce z nonstopu

Tisk

pastrnak 200Písničkář Tomáš Pastrňák vydává videoklip k nové skladbě „Ostrava-Moskva“. Text k ní napsal spisovatel Jaroslav Rudiš. Píseň vznikla pod producentským vedením Borise Carloffa a po loni vydaných skladbách „Adél“ a „Lodička“ je tak dalším singlem z připravovaného třetího alba.



„Píseň je o vzpomínkách, o stýskání, o životě daleko od domova, touze být zpět a pak zas ne, o čekání, emocích, lhostejnosti, závislosti na svém partnerovi a vztahu, jehož váhu si uvědomíme až ve chvíli, kdy o něj přijdeme nebo se o něj sami připravíme,“ přibližuje píseň Tomáš Pastrňák.

Klip natočil během jedné noci režisér Tomáš Krejčí. Hlavní role se zhostila baletka Beáta Šedovičová. Příběh je zabalen do baletní choreografie, která se prolíná nocí a dnem, kdy hrdinka ve dne řeší svůj stesk a v noci popustí uzdu své fantazii. Klip sestříhala ruská rodačka Alisa Sheli.

“Jednou jsme v noci skončili s Igorem Malijevským a Tomášem Pastrňákem v Ostravě v nonstopu. Byla zima, měli jsme po vystoupení, pili jsme grog a pak ještě jeden, venku sněžilo, nechtělo se nám ven. Vedle u stolu seděla smutná dívka. Dal jsem se s ní do řeči a pozval ji na grog, který neznala, protože ten se prý v Rusku nepije. Vyprávěla nám o Ostravě, o Moskvě, o svým životě a klukovi, na kterého čeká… Ten večer nějak nepřišel. A tak se zrodil druhý den ve vlaku do Prahy tenhle text,“ popisuje jeho vznik spisovatel, dramatik a scénarista Jaroslav Rudiš a dodává: „Mám moc rád Tomášovy písničky, jeho s citem zhudebněné básně Igora Malijevského. A taky velkou radost, že se mu text líbil a že ho nakopnul k téhle hezké smutné písničce. Myslím, že by se té dívce z nonstopu líbila. Třeba k ní nějak doputuje. Do Ostravy. Nebo do Moskvy.”

„Ostrava-Moskva“ je dalším singlem z Pastrňákova připravovaného třetího alba, na kterém pracuje s producentem Borisem Carloffem. Vyjít by mělo příštím rokem.

Diskografie:
Alba: Kousky (2017), Pozvánka na koncert (2014)
Singly: Adél (2020), Lodička (2020), Přesčas (2015), Slunečnice (2013)

Více informací:
Facebook: https://www.facebook.com/tomaspastrnak
YouTube: https://www.youtube.com/tomaspastrnak
Web: http://www.tomaspastrnak.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Udělejte si hezký večer, přijďte do Pekla!

pek 200Těmito slovy láká na jedinečnou tragikomedii Peklo – Dantovské variace jeden z tanečníků skupiny 420PEOPLE. Jde o choreografa a tanečníka Václava Kuneše, kterého jsme spolu s jeho kolegyní Natašou Novotnou poprosili o zodp...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Muž, který našel svůj stín


muz milenium200Myslím, že nejsem sama, kdo netrpělivě čekal na další setkání s Lisbeth Salanderovou a Mikaelem Blomkvistem. Také na setkání s novým autorem pokračování Milénia, který nám naše oblíbené hrdiny přivedl zpět. Vypadá to, že David Lagerc...

Divadlo

RockOpera Praha natáčí videoklip s Evou Urbanovou a Kamilem Střihavkou

rop eva kamil 200Spojení RockOpery Praha a Evy Urbanové dostane nové obrysy. Holešovické divadlo totiž chystá nový videoklip k očekávané premiéře opery Trója, v níž se operní pěvkyně chopí role bohyně lovu Artemis. Klip vznikne ke skladbě Přísahej a t...

Film

Kdo zachrání princeznu, když ne dva strojvedoucí?

JimKnoflik perexJim se jako miminko ocitl v Jamánii, malém ostrovním království. Nikdo z obyvatel neví, kdo jim ho poslal poštou, ale všichni jsou rádi, že se na ostrov nějakým šťastným omylem dostal. Když Jim povyrostl, našel si nejlepší kamarády –...