Festival Brod 1995 bude letos v srpnu se Třemi sestrami, Vypsanou fiXou, Kapitánem Demo i Marií Rottrovou

Festival Brod 1995 bude letos v srpnu se Třemi sestrami, Vypsanou fiXou, Kapitánem Demo i Marií Rottrovou

Tisk

brod kapitan demo 200Astronomické léto je za dveřmi a s ním i festivalová sezóna, která bude letos ve znamení tuzemské hudební scény. 21. srpna po osmé otevře své brány českobrodský Festival Brod 1995, který vznikl původně jako narozeninová oslava svého staršího bratra Rock for People, nabídne opět koktejl nejrůznějších žánrů pro všechny generace. Návštěvníci se mohou těšit na legendární Tři sestry v čele s nezaměnitelným frontmanem Lou Fanánkem Hagenem, esenciální český hiphop v podání PSH neboli Penerů strýčka Homeboye či Vypsanou fiXu, která sice pochází ze „San Piega“, ale kořeny má hluboce vrostlé v Českém Brodě.

Na festival zavítá i velmi vzácný host - Lady Soul Marie Rottrová, která na podzim oslaví neuvěřitelnou osmdesátku. Doprovodí ji Bigband Septet Plus Orchestra. Do Brodu se přižene i se svou crew vždy skromný Kapitán Demo. Žánrovou pestrost podtrhnou energičtí United Flavour v čele s charismatickou španělskou frontmankou Carmen nebo indie rockoví The Silver Spoons, které vynesl singl He’s Got My Money Now do čela hitparád. Nabitý jednodenní festival nabídne i sety špičky klubové scény Coccote Minute, originálního písničkáře Pekaře, blues-rockových Krausberry či indie rockových Mala Ruckus

brod rottrova

Předprodej vstupenek za zvýhodněnou cenu 530 Kč v limitované edici najdou zájemci v síti GoOut do konce června. Festival se koná v Českém Brodě v areálu Na Kutilce. Průběh festivalu se bude řídit aktuálními proti epidemickými vládními opatřeními.

Festival Brod 1995 vznikl před osmi lety jako vzpomínka na místo a atmosféru, odkud vzešel festival Rock for People. Zakladatel obou festivalů Petr Fořt se této ideje ujal a založil novou tradici, která umožňuje zažít festivalovou atmosféru v průběhu jednoho dne s kvalitní dramaturgií, plným komfortním servisem v přívětivé atmosféře i těm, kteří nemohou nebo nechtějí absolvovat několikadenní hudební maratóny, typické pro velké festivaly. Vytříbená česko-slovenská dramaturgie vytváří ucelený nabitý program festivalu v početné rodině českých hudebních festivalů.

brod kapitan demo

Line-up:
TŘI SESTRY, MARIE ROTTROVÁ, VYPSANÁ FIXA, PSH, KAPITÁN DEMO, PEKAŘ, UNITED FLAVOUR, KRAUSBERRY, COCOTTE MINUTE, THE SILVER SPOONS, MALA RUCKUS a BIG S

Zdroj foto: Lenka Hatašová

Více informací na www.brod1995.cz a www.facebook.com/ceskybrod1995.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lucie Pernetová: „Dokud jsem se nepotkala s režisérem Michalem Burešem, netušila jsem, jak moc bude třeba se sžívat.“

pernet perexPět vydavatelů uvede na trh současně jedenáct nových titulů v rámci nového projektu Audioknihy NAHLAS! Historicky první česko-slovenský AUDIOKNIŽNÍ VÍKEND nabídne to nejslibnější z podzimních novinek: Nesbø, Verne, Vondruška, Hawkinsová, Christi...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jak ti zmizet ze života je román o tom, jak přežít zlé časy

Jak ti zmizet ze zivota

Po delší době jsem si přečetla skvělý román. Trocha romantiky nikdy neuškodí. Nejprve mě upoutal jeho název, pak obálka a nakonec děj, který mě chytl od začátku až do konce. Román Jak ti z...

Divadlo

Když to nejde vydržet „Ani o den dýl“

ani o den dyl 200Ani o den dýl je název představení francouzského autora Michela Clémenta, které na začátku října vizovskému publiku představilo zájezdové divadlo SemTamFór.

 

...

Film

Film o Michalu Marošim se blíží dokončení, autoři prosí o podporu na střih a propagaci

marosi 200Film o českém bikerovi Michalu Marošim se už blíží do cílové rovinky, ale k dokončení mu pořád ještě chybí desítky, možná stovky hodin práce. Autoři se nyní obracejí na veřejnost s žádostí o podporu.

...