Milan Valden: Sto slavných děl klasické hudby, aneb Padesát nejslavnějších skladatelů

Milan Valden: Sto slavných děl klasické hudby, aneb Padesát nejslavnějších skladatelů

Tisk

klasicka hudba perexSvět klasické hudby, to je především nepřeberné množství krásných symfonií, koncertů, komorních či instrumentálních skladeb, vokálních či duchovních děl, nebo písní, ale také oper, operet a baletní hudby.

 

 

Ale jak se v tom množství skladeb spolehlivě orientovat? Čím začít? Co stojí za poslech? Jaké nahrávky bychom si měli pořídit? Ve kterém filmu jsme konkrétní melodii mohli slyšet? A které skladatele bychom měli znát?

Na tyto a mnohé další otázky dává zájemcům odpověď kniha Sto slavných děl klasické hudby. Publikace seznamuje čtenáře se stovkou vybraných slavných děl všech hudebních žánrů od padesáti nejslavnějších světových i českých skladatelů; to vše populární formou, stručně, poutavě, bez notových příkladů, jen s minimem odborných termínů. Zájemci se tak mohou seznámit se životem a s díly takových velikánů klasické hudby, jakými byli Bach, Vivaldi, Händel, Mozart, Beethoven, Verdi, Wagner, Smetana, Dvořák, Puccini, Strauss, a mnozí další.

klasicka hudba

V knize najdou zájemci nejen abecedně řazené profily a vyobrazení jednotlivých géniů klasické hudby, ale také podrobný slovníček vybraných hudebních pojmů, souhrný přehled jednotlivých autorů a jejich děl, ale také chronologický přehled skladatelů. Novinka je určena široké veřejnosti; nejen pravidelným návštěvníkům operních či koncertních představení, ale i studentům a všem zájemcům o klasickou hudbu. Kniha je tak spolehlivým průvodcem pro všechny milovníky vážné hudby.

Knihu Sto slavných děl klasické hudby vydala v předvečer Roku české hudby 2014 Mladá fronta.

Vázaná kniha má 216 stran je doplněna množstvím ilustrací

Slavnostní křest nové knihy prohěhl v pražském kostele svatého Šimona a Judy.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Urban: „Humor je vždycky dobrý společník a odbourá mantinely“

petr urban 200Přečtěte si rozhovor s Petrem Urbanem, otcem legendárního Čecha Rudy Pivrnce. Řeč bude nejen o této značce, produktech a úskalích, ale i o jeho dětech nebo výtvarné výchově.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Táňa Keleová-Vasilková nikdy nezklame

coto200Knihy slovenské spisovatelky Táni Keleové-Vasilkové se v naší republice stávají stále oblíbenějšími. Svědčí o tom i fakt, že tato novinka s názvem Co to bude? byla vybrána do velké knižní akce KNIHOMÁNIE 2015, v rámci které se prezentovalo 22 nejzajíma...

Divadlo

Rozloučení s pohádkou O perníkové chaloupce se nadmíru povedlo

pernikova chaloupka200Neděle 17. února 2013 se nesla ve zlínském Městském divadle v duchu loučení. Dětští diváci a jejich rodiče měli možnost naposledy vidět oblíbenou pohádku O perníkové chaloupce aneb Jenom jako....

Film

Jak se žilo v období po největších politických represích

Cesko 200Obsáhlý sborník Československo v letech 1954-1962 má jednu mimořádnou přednost: v poměrně krátkých, stručných a přehledných statích mapuje mnohá témata, která se daného období týkají. Kniha, zaměřená převážně na české prostředí, je rozčleněna do něko...