4 Tenoři na hradě Karlštejn uskutečnili svůj 100. koncert, kde vzdali hold nezapomenutelnému Mekymu Žbirkovi

4 Tenoři na hradě Karlštejn uskutečnili svůj 100. koncert, kde vzdali hold nezapomenutelnému Mekymu Žbirkovi

Tisk

4Tenori 200Nyní úspěšné kvarteto nahrává novinkové album a pokračuje v turné…

 

 

 

Ve čtvrtek 28. července 2022 na hradě Karlštejn vystoupila úspěšná vokální formace 4 Tenoři na svém jubilejním 100. koncertě. Exkluzivním hostem beznadějně vyprodaného koncertu byla Lucie Bílá, která se 4 Tenory na jejich debutovém albu z roku 2020 nazpívala duet Krása. Kvarteto také připomnělo skladbou Jesenná láska legendu česko-slovenské hudební scény Mekyho Žbirku. „Písničky Mekyho si zpíváme od mládí a jsou součástí československého popu stejně jako hity Karla Gotta,“ dodali jednohlasně 4 Tenoři.

Pět let od svého vzniku a dva roky po vydání prvního eponymního alba, za které obdrželi Zlatou desku Supraphonu, jsou nyní 4 Tenoři v nahrávacím studiu, kde vzniká jejich nová kolekce, již vydá Supraphon na konci října. Producent Janis Sidovský k tomu upřesňuje: „Pro druhé album jsme vybrali písničky od Ennia Morriconeho, Karla Svobody nebo Leonarda Bernsteina z muzikálu West Side Story. Od Paula Anky jsme získali souhlas k novému českému textu Martina Johanny k legendární skladbě My Way, kterou zpíváme pod názvem Žít podle svého.“

After movie ze 100. koncertu 4 Tenorů na nádvoří hradu Karlštejn:

4 Tenoři jsou úspěšným hudebním projektem producenta Janise Sidovského. Čtyři osobité zpěváky spojuje láska k muzikálům a filmovým melodiím, ale i obdiv ke Karlu Gottovi. Každý z nich má rozjetou vlastní úspěšnou sólovou kariéru, ale ve čtveřici se skvěle doplňují a jejich hlasy k sobě perfektně ladí a okouzlují posluchače. Uskupení 4 Tenoři tvoří dva držitelé ceny Thálie, pop-muzikálová legenda a sólista Národního divadla: Marian Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnolo a Jan Kříž. 4 Tenoři poprvé společně zazpívali ve Fóru Karlín pod taktovkou dvorního dirigenta Andrei Bocelliho Marcella Roty v roce 2017. Nyní, po pěti letech od svého vzniku, pokračují již jako úspěšný a respektovaný soubor v koncertním turné, které mimo jiné již obsáhlo dva vyprodané koncerty ve Fóru Karlín a rovněž slovenskou část turné včetně vyprodaného galakoncertu na Bratislavském hradě.

4Tenori 1

4 TENOŘI – aktuálně z koncertního diáře:
11. září – Boskovice /open air
21. září – Zámek Smiřice
30. září – Pavel Vítek 60 / Lucerna Praha
13. října – České Budějovice / KD Metropol
20. října – Tábor/ Hotel Palcát
23. listopadu – Hořovice / MKC
8. prosince – Kutná Hora / Divadlo
11. prosince – Jaroměřice nad Rokytnou
12. prosince – Rájec – Jestřebí
20. prosince – Ružomberok / KD

Zdroj foto: 4 Tenoři

Více informací:

YouTube: https://bit.ly/YouTube-4Tenoři


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Rád by som hral na najväčšom hudobnom festivale na Slovensku“ Legendárny saxofonista Bill Evans

jazz 200Na Gypsy Jazz festivale sa predstavil legendárny saxofonista Bill Evans. Zveril sa nám, že by rád zahral aj na Pohode. Celý článok o akcii nájdete ZDE

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Jak se popasovat se závažnou nemocí a důstojně dožít svůj život?

Nanezijeme200 tuto otázku odpovídá ve své knížce „Nežijeme věčně“ americký lékař indického původu Atul Gawande. Rozebírá v ní své zkušenosti se systémem péče o staré nebo nevyléčitelně nemocné lidi, kterým zbývá nemnoho času na sebe a své bližní. Autor upozo...

Divadlo

Balada pro banditu po ostravsku

altDo divadla se chodí na 3D představení plné přehrávání a emocí. I když bývá kino lepší, jsou hry, kvůli kterým stojí za to divadlo navštívit. Jednou z takových je prověřená klasika Balada pro banditu.

 

...

Film

Helsinská romance Karaoke blues vstupuje do českých kin

karaokeFinský režisér Aki Kaurismäki je ojedinělou postavou na poli světové kinematografie. Jeho filmy oplývající poetikou zaplivaných putyk, rozbitých půllitrů a dělnických čtvrtí dokázaly okouzlit diváky po celém světě. Se svým nejnovějším snímkem se však vydal žánrově pro něj n...