Metalové okénko říjen

Metalové okénko říjen

Tisk

mo 200Říjnové metalové okénko může být kratší, co se týká délky, ale pokud jde o rozmanitost, tak se mu nedá snad nic vytknout. Pokud máte rádi kvalitní hudbu a jste otevření různým žánrům, pak budu ráda, když si poslechnete třeba i to, co normálně neposloucháte, nebo něco, co neznáte. Třeba se vám to zalíbí!

 

Serj Tankian, všestranný umělec, aktivista a zpěvák známý pro své působení v kapele Systém Of A Down, vydá 21. října pětipísňové EP s názvem Perplex Cities. Půjde o jeho druhé EP za krátký časový horizont, protože teprve loni vydal EP Elasticity. Jak to bude znít, to se můžete dozvědět z vizualizéru k písni The Race:

Počátkem října vyšla studiová deska Omens od americké metalové kapely Lamb Of God a aby kuli železo, dokud je žhavé, přináší nám videoklip k písničce Ditch:

Máme i novinky z tábora bandy Body Count, kterou vede hip-hopová legenda, herec a režisér Ice-T. Kapela přede dvěma roky vydala desku Carnivore a teď makají na jejím nástupci, albu Merciless, které by mělo vyjít začátkem příštího roku.

Po deseti letech tu máme novou písničku oceňované kapely Blink-182, tak co říkáte na kratičký, ale pohodový song Edging?

Norští blackoví metláci Darkthrone vydávají koncem října desku Astral Fortress a u ní nám na ochutnávku nabídli píseň Caravan Of Broken Ghosts. Takže teď pro změnu dlouhá, epická skladba hudby, která není zrovna pro široké publikum. Já osobně se ale na celé album už velmi těším!

Floridští death meatloví veteráni Deicide oznámili, že začali s předprodukcí pro jejich chystané 13. studiové album. Připomínám, že naposled nás oblažili deskou Overtures Of Blasphemy v roce 2018. Tak co, myslíte, že se jich letos dočkáme na Brutal Assault, nebo se opět stane něco nepředvídatelného a nedojedou?

A opět z úplně jiného soudku! Butcher Babies předělali song rapperky Saweetie a máme tu tudíž oficiální videoklip k písničce Best Friend:

A je to oficiální – američtí rockeři Mötley Crüe rekrutovali Johna 5 jako náhradu za Micka Marse, který se kvůli zdraví rozhodl již déle nekoncertovat. Rozhodnutí to není překvapivé, John 5 se s kapelou zná už léta a Nicki Sixx patří mezi jeho nejlepší přátele. Věřím, že jim to půjde od ruky!

mo motley crue

Crosses, vedlejší projekt frontmana Deftones China Morena a kytaristy Shauna Lopeze ze skupiny Far vydává 9. prosince nové EP Permanent.Radiant. Pokud máte rádi podmanivý hlas China tak, jako já, pusťte si videoklip k písničce Vivien:

Zdroj: https://blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na našich představeních bývá veselo, říká Jiří Zbořil

zbor perexModerátor a organizátor kulturních vystoupení Jiří Zbořil jezdí po republice s Divadlem Evy Hruškové, s Janem Přeučilem nebo se zpěvačkou Marcelou Březinovou. „Je vidět, že lidé byli dlouho doma a strašně jim chybí sociální kontakt - pobavit se, dá...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Procházky (nejen) literárními zahradami

zivot v zahrade perex„Kromě psaní jsou ústředními činnostmi mého života čtení a zahradničení,“ píše ve své knize britská autorka Penelope Lively (*1933) a pokračuje: „V určitém smyslu do sebe tyto dvě činnost...

Divadlo

Nahlédneme pod pokličku herectví

Herectvi 200S herci se setkáváme všude, na divadle, v kinech i při pohledu na televizi. Někdy nás uchvátí bezprostředností i uvěřitelností své práce, jindy jen kroutíme hlavou, neschopni přijmout nabídnutý produkt. Někdy se kolem herectví vytváří převtěl...

Film

Jeho jméno znají všichni, ale vyslovit si ho netroufne nikdo!

Candyman200Stačí ho pětkrát vyvolat před zrcadlem a on se objeví, ale proč by to někdo dělal. Candyman, kultovní hrdina všech strašidelných historek, jehož poznávacím znakem je zlověstný hák natřený medem a roj včel. Mladý výtvarník Anthony má pocit, že jeh...