Vivien´s Shadow se loučí albem The Beautiful One

Vivien´s Shadow se loučí albem The Beautiful One

Tisk

vivien200Vivien´s Shadow vydávají čtvrté album s názvem The Beautiful One. Kapela zároveň oficiálně ukončuje svoji činnost a zve na křest desky 30. května v klubu Varšava.



Desítku písní The Beautiful One spojuje pohled do problematiky mezilidských vztahů, labyrintu názorů i lží a smrti.

Indie - rocková kapela prošla během své osmnáctileté historie hned několika personálními obměnami. Vydali EP The Name of Second One (2007), Vivien (2008) a split CD Vivien's Quiet / Disshadow. Roku 2012 vyšlo album Three s mixem a masterem Amáka Golden. Odehráli desítky klubových a festivalových koncertů včetně supportu legendárních Jimmy Eat World. Ke spolupráci s Amákem se vrátili i na novince The Beautiful One. Ta vznikala ve složení Jan Raich (bicí), Tomáš Okrouhlý (baskytara) a Jakub Novák (zpěv, kytara). Za většinou textů stojí právě Novák, na písních Lies a Just Because se podílela Gabriela Raichová.

vivien kapela

„Měli jsme zhruba dvacet věcí a ty nejlepší jsme nacvičili do podoby, se kterou jsme byli spokojeni my i náš producent Amák. Celý ten proces byl velmi zdlouhavý, dělaly se pomocné stopy, z nejrůznějších důvodů docházelo k dlouhým prodlevám mezi natáčením jednotlivých partů, střídala se studia. Album se tvořilo téměř osm let, původním záměrem bylo vytvořit pop-rockovou věc, výsledkem je spíše alternativně rocková záležitost. Nechť posoudí posluchači. Když jsme si uvědomili, že už spolu nemůžeme hrát, rozhodli jsme se, že by bylo fajn písničky vydat na desce. Stojí za to, “ vysvětluje vydání alba i přes rozpad skupiny Jakub Novák.

The Beautiful One se natáčelo se ve studiu Gideon 3000 Praha a Jan studiu Nové Strašecí, za mixem stojí producent Tomáš Tkáč a masterem Tomáš Karásek alias Gaex ze studia Gargle and Expel.

„Máme za sebou spoustu skvělých koncertů, podařilo se nám vydat čtyři desky, a i přes neshody jsme zůstali kamarády. Myslím si, že se v budoucnosti nějakému reunionu bránit nebudeme,“ dodává Novák.

Album The Beautiful One vyšlo 3. května na Bandcampu, od 17. května jej naleznete na všech streamovacích platformách. Křest desky proběhne 30. května v pražském klubu Varšava a to ve speciálním akustickém provedení s doprovodem cella, vokálu a perkusí. Jako hosté vystoupí Sunbeam a Kuba Alexa v roli písničkáře a v závěru akce i deejaye. Vstupenky zakoupíte v místě konání.

vivien album

Více informací:

Bandcamp: https://viviensshadow.bandcamp.com/

FB událost křtu: https://www.facebook.com/events/963686961474169



 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zahnízdila jsem se na chalupě a více méně odjíždím jen za prací, říká Petra Janů

petra janu200I když v minulém roce slavila kulatiny a padesát let na scéně, také jí vyšlo retrospektivní dvojalbum a v televizi měl premiéru dokument, pořád má co dělat. Ale taková je už Petra Janů a ani letos se nic zásadního nezměnilo. Pořád ji to baví ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Živoucí kruh Jana Bílého přináší ohromně zpracované téma

zivoucikruh perexTěžko hledat slova pro dílo, které Jan Bílý napsal při svém krátkém pobytu na Krétě. Věnoval se tentokrát tématu cyklického času a nejrůznějším dávno zapomenutým i notoricky známým rituálním svátkům (Vánoce a Velikonoce nevyjímaje) a z ...

Divadlo

Růžena Lysenková hrála hodně v televizi, ale velké role měla hlavně v divadle

lysenkova200Pamětníci a milovníci divadla si mohli všimnout, že letos 6. září to bylo deset let, co odešla ve věku 94 let vynikající herečka Růžena Lysenková. Naposledy si zahrála v roce 1997, a to v televizním filmu Čas jeřabin. A i když se objevila v řadě in...

Film

Osvícení – rozhodně ne bez svícení

altZačíná to nádhernými horskými scénériemi. Pak se poděje něco, co vám rozmetá mozek na kusy. Aspoň že to vcelku dobře končí. A bonusový materiál je pak opravdu lahůdkou. Jack Nicholson v tak dokonalé roli, že na konci filmu nevěříte, že JE normá...