Festival United Islands of Prague přiveze zahraniční hudebníky. Tradičně nabídne i tuzemské vycházející hvězdy

Festival United Islands of Prague přiveze zahraniční hudebníky. Tradičně nabídne i tuzemské vycházející hvězdy

Tisk

United Islands rohony 20018. ročník multižánrového festivalu United Islands of Prague s podtitulem German edition vol.2 přiveze o víkendu 25. - 26. června na ostrovy přímo do srdce Prahy vedle českých interpretů také talentované hudebníky ze zahraničí. Bude mezi nimi například německá kapela Shelter Boy nebo elektronické duo Atna, které momentálně boduje v hitparádách novým singlem ve spolupráci s DJem Solomunem. Českou scénu budou reprezentovat mimo jiné například zpěvačky Amelie Siba, Anabelle nebo Bára Zmeková. Chybět nebudou ani zástupci české urban music jako rappeři Redzed a Rohony nebo zpěvák The Curly Simon ze Slovenska.

Odvážná dramaturgie návštěvníkům představí ty nejzajímavější vycházející objevy domácí i mezinárodní scény všech možných žánrů. V pátek by si nikdo rozhodně neměl nechat ujít německý projekt Shelter Boy, který osloví nejen fanoušky nezávislých písničkářů jako King Krule, nebo elektronické duo Atna, jež se spoluprací s DJem Solomunem dostalo až do pořadu legendárního Peta Tonga na BBC Radio 1. Sobota bude patřit postpunkové partě talentovaných divochů Drens z německého Dortmundu. Neméně zajímavý pak bude elektronický projekt Aggregat navazující svou tvorbou na německou tradici Kraftwerk. Ten je stejně jako další účinkující, kterými jsou Němci Atna, polské dívčí trio Lor nebo rakouská písničkářka Alicia Edelweiss, objevem talentového festivalu Eurosonic. 

United Islands 1 Aggregat

Neméně zajímavá pak budou vystoupení mladých talentovaných umělců z tuzemska. „Z české scény bych ráda vyzdvihla čerstvou držitelku ocenění Anděl Amelii Siba, která reprezentuje silné zastoupení mladých umělkyň. Dále ji podpoří třeba Bára Zmeková, Anabelle nebo Arleta. Druhou silnou linkou je zastoupení nejen domácí urban scény v čele s velmi výrazným rapperem Redzedem, slovenským The Curly Simonem nebo Rohonym z labelu Addict. Tradiční alternativní linka nabídne mladého písničkáře Člověk krve, novinku ze stáje Bum Bum Satori Koně a prase, pražskou Post-hudbu nebo Kolektivní halucinaci s aktuálně velmi dobře přijímaným novým albem. Elektroniku v programu zastoupí mladý producent badfocus nebo Himalayan Dalai Lama v nové sestavě s bubeníkem a Terezií Kovalovou," popisuje hudební dramaturgyně Barbora Šubrtová.

Naproti JazzDocku vyroste scéna ČRo, kde v sobotu zahraje například polský objev Bloto nebo slovenský bubeník Ficture. Na Janáčkově nábřeží bude navíc i další stage, kde mimojiné vystoupí zpěvačky Arleta nebo Moonshye. Hudební program se navíc rozšíří i o Manifesto Market na Smíchově, kde se o line-up postarají DJs, kteří návštěvníky zavedou do různých destinací kolem celého světa. V jejich playlistech se objeví například i karibské, africké a latinsko-americké rytmy.

Více informací:

Instagram: https://www.instagram.com/united_islands/
Facebook event: https://www.facebook.com/events/850335678907981


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Inspirujte se a naučte se plést z papíru

pleteni 200K rozhovoru jsme tentokrát nepřizvali žádnou celebritu, ale jednu moc šikovnou paní z Dubu nad Moravou, Janu Metlíkovou. Jejím koníčkem je pletení z papíru a my jsme se mu podívali na zoubek. Co vše je potřeba, jak výroba probí...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Máte špatný den? Zlepšete si ho četbou Dějin lidských průserů

Dejiny lidskych pruseru 200Příběhy o takzvaných f*ckupech a neúspěších jsou v dnešní době velmi oblíbené. Pozadu se nedrží ani nakladatelství Jota, které vydalo knihu Toma Phillipse s názvem Dějiny lidských průserů aneb Co všechno jsme po...

Divadlo

Prokleté a dokonalé Úplné zatmění

uplne zatmeni 200Na zlínském jevišti se v sobotu 24. října 2015 představili herci z Městského divadla Mladá Boleslav v proklatém dramatu Úplné zatmění o Paulu Verlainovi a Arthuru Rimbaudovi. Představení režíroval Pavel Khek, ve Zlíně známý díky ins...

Film

V druhé půli února začne přehlídka španělsky mluveného filmu

pelicula logoNa letošní přehlídce španělsky mluvených filmů LA PELÍCULA (v Praze ji zastihneme mezi 18. a 23. únorem, poté se přesouvá do Brna, Hradce Králové a Ostravy) si zopakujeme tragikomedii Pedra Almodóvara Bolest a sláva. Do tuzemských kin se sice ...